• 瀏覽: 677,127
  • 回覆: 19
  • 追帖: 283
大家齊心集氣,迎接曙光

熱賣及精選
引用:
原帖由 ~Chrissie~ 於 2019-9-8 03:11 PM 發表

頭先食晏撞啱隔離檯一家四口討論美國幾時通過人權法案...幾時先肯制裁中國...又叫毛婆做毛EE...真係當堂無晒胃口...快快趣食完埋單...不過我臨走贈左佢地一句:死漢奸!之後頭也不回
繼續支持大叔🧔🏻
支持中央🇨🇳
支持警隊👮🏻👮🏻👮🏻️ ...
自己注意安全

引用:
原帖由 ilrl 於 2019-9-8 05:34 PM 發表

大叔是你嗎?

真識貨
哩個女仔個樣係烏克蘭排到好尾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 都没有 於 2019-9-9 02:40 AM 發表

呢班人好蠱惑,出議員响示威現場大啲警察,到後來警察知議買冇咁大權,又出社工扮嘢,再出啲所謂醫護義工,都係針對警方嘅,真係好懷疑背後有人組織 ...
仲懷疑?一開始已經知有組織策劃推動。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 逑求奇 於 2019-9-9 02:36 AM 發表

好多版友都認為國內人甚至呀爺對香港嘅態度係我哋扺死,活該,等香港人自生自滅…真是這樣嗎?大家記得孟晚舟小姐嗎?我哋沉默嘅多數就是孟晚舟們,成為美國脅持呀爺嘅人質。還有來自各門各派嘅反共,奪權勢力添柴火。如果犧牲香港能令呀爺取得勝利,可以令香港徹底重生,那我會對呀爺説,動手吧,不要管我生死,但一定要替我報仇。 ...
睇亞爺8.18公佈,唔係唔理,而係要篩走黃毒。大灣區係個信號同出口。我信亞爺部署

引用:
原帖由 逑求奇 於 2019-9-9 03:08 AM 發表

師兄,我當然知道,只係眼見部分版友洩氣,希望大家換個角度去思考,如果我哋真係不能自救,那就以另一個方式去支持呀爺打贏呢場仗。至於8.18更深層次去諗,呀爺係幫香港做個排洪分流,降低未來香港可能再次成為對付中央嘅籌碼。香港要重生,必須要作徹底嘅二次回歸,過程雖然艱苦,我絕對相信呀爺,希望大家要有耐性要有信心。 ...
大家信念一致就得。有咩捱唔去。我信日後更好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2019-9-11 02:52 PM 發表

唔好,日日都有傳聞,要盡快澄清破迷信,但PPRB唔該做好功課先
可以俾警方練下應對能力。都係個句香港安逸太耐。係時候操下

引用:
原帖由 ckm 於 2019-9-11 05:37 PM 發表

呢個係太平盛世,食飽無憂米社會既通病,就算唔做嘢,都保你生活無憂,唔會餓死,跟住咪諗埋啲無謂嘢囉

中國人句「生於憂患,死於安樂」,係好啱㗎 ...
哩D人如果經歷過烏克蘭之類就唔會到而家仲食飽無野做出來遮眼掩悲痛,噓國歌當自由。見親哩D場面我都覺得香港人受教訓未夠。亞爺唔急係有道理,根本影響唔到國內,幫曱甴搞來搞去都係自己地頭。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Q仔bb 於 2019-9-11 05:54 PM 發表

咁辛苦捉一隻死曱甴,就咁放生,我真係好唔甘心
如果佢走左入唔返塊咁係最好結果

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fatlovedog 於 2019-9-11 05:55 PM 發表

由6月開始谷到而家 好彩有你大叔同埋幾位高手K兄馬兄大師Moon姐等等指點一下 亦可平衡心理
而家賺我最多$除左銀行就係啤酒公司 啤酒都飲多左~去下心火 有機會聚聚時記得揾個地方有啤酒飲 啤啤佢 ...
我紅酒多

引用:
原帖由 ckm 於 2019-9-11 11:00 PM 發表

作為一個4張嘢阿叔,藍色妹子啤酒係我最愛
啤酒夏天會飲下,平時多數紅酒

醫護人員抗議警察打市民!
咁.......

一)暴徒打市民,你哋唔抗議?
二)暴徒打爛港鐵,你哋唔抗議?
三)暴徒放氣油彈,你哋唔抗議?
四)暴徒堵塞馬路放火,你哋唔抗議?
五)暴徒阻人返工返學,你哋唔抗議?

你以為只係醫護人員先救人?
警察一樣救香港市民
唔會比你哋少!

接受訪問果位女醫生話
唔敢睇直播因為見到警察打人,
咁......
港鐵所有設施唔識打人
點解要打爛晒?
有港鐵職員在控制室入面
對暴徒咩都無做過
點解要打爛玻璃?

「黑」傳媒有無訪問過港鐵員?
你哋見到佢哋所作所為
仲投訴警察過份暴力?
暴徒比警察暴力千倍!
你哋以為只有醫護人員先救人?
警察一樣救巿民唔會比你哋少!

黑白不分,
只睇自己想睇的
一D都唔持平,
其實暴徒的要求並唔係:
五大回應,
係要:
五大答應!

支持警察執法拉暴徒!

香港警察加油!

引用:
原帖由 雨中小碼頭 於 2019-9-12 02:47 PM 發表

佢地只會睇自己想睇既野
唔想睇到就野,就會批鬥你
頂,呢d叫民主自由,真係笑死人
唔好剩係俾暴徒文宣,有好野我地都要發出去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-12 02:50 PM 發表

..只是幾秒..但都好感動

引用:
原帖由 nowin 於 2019-9-12 05:06 PM 發表

我見到張海報都2點
相信唔會得一埸

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]