• 瀏覽: 711,561
  • 回覆: 7,531
  • 追帖: 273
+537
引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2019-9-12 09:31 PM 發表
想知林鄭會唔會呢兩日實施緊急法
現在很緊急嗎?
現在牠們已經不能勇武了, 只能玩小玩兒, 阻自己又阻他人, 自己放自己血, 為何不讓牠們慢慢放血?

引用:
原帖由 hp_ho 於 2019-9-12 09:33 PM 發表
大家有時間詳細看看某些在此貼常發言的人,我感覺2-3位是文宣。
例如?

引用:
原帖由 LEE3509 於 2019-9-12 08:27 PM 發表

我們不是5毛!我只是是其是,非其非,不是盲撐!
就是討厭批鬥,有邊間公司冇黃人?有一個黃人就批鬥間公司學校,其實好恐佈!社會分化!甘攪,香港真係萬刧不復!你鬥我,我鬥你!所以藍絲開始係甘,其實真係同曱甴分別不大 ...
我看了你這post的全部留言,我相信你是藍絲,但你要明白,就算大家同樣是撐政府,也會有不同意見,而我們可貴之處是就算意見不同,但會接受大家既意見,有人既地方就會有摩擦,呢個係必然定律,能包容大家,咁先係大家想要既野,就像是你回的這貼,你是激了一點,更會給人誤會你是不是上來惹事,因為在這裡留言的大都是同路人,都是客氣的,我和你說是因為,我覺得你都是藍,但如果給人誤會,確實是會不開心,那請你如果仍上來留言也好,吹水也好,交流也好,沒必要這麼火回貼!

如果我這樣回你,你也認為我沒有道理的,我也無話可說了,朋友!

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2019-9-12 09:28 PM 發表
班友有事就扮市民,無事就係暴徒
暴徒 扮演3個角色。街坊。妓者。暴徒。

引用:
原帖由 ypcathychung 於 12-9-2019 09:23 PM 發表

希望大家不要介意,我覺得學校政治壓力來來自甚麼甚麼關注組及校友,政府及教育局反而是希望政治不要入浸校園
政府盡快成立監師會,清除一班敗類

引用:
原帖由 後天平平手機 於 2019-9-12 08:55 PM 發表

不希望不失望
支持警察 支持呀爺
信阿爺
信警隊

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2019-9-12 09:31 PM 發表
想知林鄭會唔會呢兩日實施緊急法
坦白講我已對政府可以作出強而有力嘅舉措不存期望。

引用:
原帖由 yhp1126 於 2019-9-12 09:36 PM 發表
太子站 孝子賢孫在燒衣
燒大D, 睇下有沒人打999話見到火光請求消防隊出動

引用:
原帖由 家中紫色的腰部 於 2019-9-12 07:56 PM 發表

可唔可以搵CY幫手
why not

引用:
原帖由 wong7fai 於 2019-9-12 09:22 PM 發表

好事嚟👍
多啲正義市民發聲👏👏👏
不過各位要注意人身安全
極度樣衰

引用:
原帖由 ewu 於 2019-9-12 09:38 PM 發表

坦白講我已對政府可以作出強而有力嘅舉措不存期望。
睇依家個勢, 已經緩和左, 目前沒必要出緊急法
集中搞左禁蒙面法先, 睇下律政司司長做唔做到野

引用:
原帖由 ewu 於 2019-9-12 08:29 PM 發表
一直覺得佢傻傻地嘅'龍心'竟然咁一針見血:

https://www.facebook.com/335253383661714/posts/666066853913697/
坦白講, 幾感動, 雖然佢傻傻地, 但正常過任何一個自稱"和理非"

引用:
原帖由 ckm 於 2019-9-12 09:19 PM 發表

我1996年喺天安門廣場睇過1次,嗰時10幾歲,只係覺得好有型,同埋好凍,因為嗰陣係冬天。

現在再去睇,應該會係另一番感受
要帶小朋友一齊去。我咁大個最可惜係未去天安門廣場睇升旗同蹬長城,打算等小朋友大d帶埋佢一齊去。

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2019-9-12 09:36 PM 發表
國民黨係咪已經徹底玩完?
國民黨係經徹底玩完。太分裂。不齊心

有無人知元郎西鐵站係咪打交

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]