• 瀏覽: 710,866
  • 回覆: 7,531
  • 追帖: 273
+537
引用:
原帖由 ahmei 於 2019-9-12 11:30 AM 發表

成日講到啲醫護好忙,應該只是某一部分吧。
自己有時都要去醫院,見到佢地都好唔算好忙。
以前, 啲姑娘乜屎都做,換埋床舖。而加,分工好細,又有外緩,應該幫輕唔少啦。可能夜班就少人啲,同埋唔夠人推輪床幫入院病人上房就真。 ...
覺得辛苦咪無撚做囉

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2019-9-12 09:22 PM 發表
在台灣,國民黨前主席連戰等黨內元老刊登廣告,呼籲鴻海集團創辦人郭台銘退出總統選舉,郭台銘辦公室隨即宣布他退出國民黨。

民調顯示,國民黨內訌,將會令到蔡英文總統取得優勢,增加成功連任的機會。

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1480239-20190912.htm?spTabChangeable=0 ...
郭台銘想學侵侵,做完成功商人,再登總統寶座

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2019-9-12 09:19 PM 發表

要德國呢個民族肯講呢種說話,代表阿爺的實力超凡。
中國!商機處處!有邊個國家吾想同阿爺合作開發商機吖!

引用:
原帖由 @海東青 於 2019-9-12 09:14 PM 發表

如果有機會去北京看升旗禮,可以喊足全日
凈系見到國旗護衛班出場就已經熱淚盈眶,成件衫都濕嗮了!如果系D靚女見到國旗護衛班嘅戰士咁英俊威武呀,成條褲都濕埋添呀!

引用:
原帖由 ahmei 於 2019-9-12 09:15 PM 發表
班傻人又向太子拜祭,精神咁有問題,因住賴野。
好事, 睇下佢地係咪真係同消防反面

引用:
原帖由 andylauhk 於 12-9-2019 09:22 PM 發表

警察都吾想出來.有人報警吾×得啊。
班友有事就扮市民,無事就係暴徒

引用:
原帖由 wong7fai 於 2019-9-12 03:55 PM 發表
班曱甴今午衰咗
即 call馬今晚去攞彩

勁幼稚

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 12-9-2019 09:26 PM 發表

牠們要遊行, 不論有沒有不反對通知書, 結果都是一樣, 遊行完有暴動, 因為牠們和暴徒都是一樣, 是牠們自己說的不割蓆.
反正犯多一條法沒有什麼大不了, 因為牠們是罪犯, 而且是有法庭縱容的罪犯. ...
想知林鄭會唔會呢兩日實施緊急法

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2019-9-12 09:22 PM 發表
在台灣,國民黨前主席連戰等黨內元老刊登廣告,呼籲鴻海集團創辦人郭台銘退出總統選舉,郭台銘辦公室隨即宣布他退出國民黨。

民調顯示,國民黨內訌,將會令到蔡英文總統取得優勢,增加成功連任的機會。

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1480239-20190912.htm?spTabChangeable=0 ...
KMT...爛泥一灘....

引用:
原帖由 Mary妹妹 於 2019-9-12 08:24 PM 發表

所以說講粗口都要有藝術
凸的藝術

岩岩去屯門X中心 又一大班人鳩叫🙄
不過佢有佢叫 我有我行街🤪🤪🤪

大家有時間詳細看看某些在此貼常發言的人,我感覺2-3位是文宣。

引用:
原帖由 ypcathychung 於 2019-9-12 21:23 發表

希望大家不要介意,我覺得學校政治壓力來來自甚麼甚麼關注組及校友,政府及教育局反而是希望政治不要入浸校園
所以話香港政府無能,可能還是殖民化!
全世界正常社會的教育必有政治課題,教育國民正確國家意識。

引用:
原帖由 babyna 於 12-9-2019 09:27 PM 發表

郭台銘想學侵侵,做完成功商人,再登總統寶座
國民黨係咪已經徹底玩完?

太子站 孝子賢孫在燒衣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]