• 瀏覽: 711,281
  • 回覆: 7,531
  • 追帖: 273
+537
引用:
原帖由 cacalove 於 2019-9-9 11:57 PM 發表
呻下, 比YouTube 滅左我聲,我share  嘅全是暴動新聞片段同市民拍嘅暴徒片,有註明出處,幾百條,雖然無乜人睇,都叫花左好多時間放上去,希望多多少少有人睇到真相,而加話我violate 佢嘅rules,無晒,sad ...
師兄, 交去香港警察, 文匯, 星島, 大公, 什至國安, 唔好俾事實真相埋沒, 再唔係自己開微博戶, 擺上去......

其實因為版友太多, 留言時要有上文下理, 尤其是鬧緊人時, 要寫鬧緊誰, 因為之前有些曱甴踩場, 所以有些師兄才誤會某些版友是X登仔 @LEE3509 l

引用:
原帖由 Q仔bb 於 2019-9-12 08:16 PM 發表

朋友之前send比我,何生原來有跟進過呢間學校

影片
我有條片,之前朋友send比我,太長,我唔識得load上來
原來何生有跟進呢間學校罷課情況

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-9-9 11:39 PM 發表

諗諗下真係越黎越鬼,唔通 成哥真係投誠左共濟會???
仲應該好早入咗公仔會, 依家會係高級別人仕, 唔係點可以响西方世界大掃水電, 能源, 碼頭而冇受當地政府否決....

引用:
原帖由 noeru0315 於 2019-9-12 07:20 PM 發表

去IFC覆卓,唔抵得今日中午IFC國歌快閃
班黑衫唔抵得人地唱國歌,我敢講,lunch time ifc 店舖仲開門營業,但黑衫來就會收舖,我本身想去nespresso, 但今天收早咗7.30pm,平時收8pm.

哩條大媽睇落都唔細啦,曱甴佢未必係,做自由西又老得滯,似係抽水揾着數,但睇捐閘嘅純熟度,應該係慣犯🤔
話說佢今日喺深水埗站捐閘俾位師姐捉到正,居然扮無辜話要借廁所都噏得出😂真係要post上嚟俾大家表揚下👎🏻
https://www.facebook.com/104840060904882/videos/2426152837665892/

引用:
原帖由 zamora 於 2019-9-12 08:21 PM 發表

仲應該好早入咗公仔會, 依家會係高級別人仕, 唔係點可以响西方世界大掃水電, 能源, 碼頭而冇受當地政府否決....
👍師兄看清事實

引用:
原帖由 zamora 於 2019-9-12 08:18 PM 發表

師兄, 交去香港警察, 文匯, 星島, 大公, 什至國安, 唔好俾事實真相埋沒, 再唔係自己開微博戶, 擺上去......
對,網上媒體不只YouTube.

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-12 07:36 PM 發表

請理性討論,並注意言詞。
在未有搞清楚事件前請勿用粗鄙字詞攻擊版友。
如有下次,我會將有關言論當作分化版友處理。
所以說講粗口都要有藝術

引用:
原帖由 ckm 於 2019-9-12 08:14 PM 發表

但發展落去,美國唔止為貿易,佢會全方位遏止中國冒起,好多手段會用,佢未必支持港獨,但會借港獨勢力之手抽中國後腿
已經開打緊金融戰及科技戰,而地緣軍事對抗就從未停止過。

引用:
原帖由 noeru0315 於 2019-9-12 07:20 PM 發表

去IFC覆卓,唔抵得今日中午IFC國歌快閃
歡迎來到IFC唱歌狂歌, apple shop 的旗艦店在 IFC

引用:
原帖由 hkdotcom 於 2019-9-12 07:11 PM 發表

有d師兄激左小小...我都俾人話幫申紅A漂白...其實我都係講事實啫, 申紅A同我無親, 只係覺得太憑自己嘅感覺同流言而去批鬥會變左同曱甴無分別, 有好多公司而家係怕左曱甴,唔係優待曱甴 ...
我們不是5毛!我只是是其是,非其非,不是盲撐!
就是討厭批鬥,有邊間公司冇黃人?有一個黃人就批鬥間公司學校,其實好恐佈!社會分化!甘攪,香港真係萬刧不復!你鬥我,我鬥你!所以藍絲開始係甘,其實真係同曱甴分別不大

一直覺得佢傻傻地嘅'龍心'竟然咁一針見血:

https://www.facebook.com/335253383661714/posts/666066853913697/

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1480240-20190912.htm?spTabChangeable=0
民陣計劃星期日在銅鑼灣舉行集會及遊行,被警方反對。警方指出,6月起多次公眾活動結束後,都有群眾及警員嚴重受傷,加上地點十分接近高風險建築物,基於社會不穩氣氛,所以反對。

民陣提出上訴,明天將進行上訴聆訊。民陣召集人岑子杰批評,警方無法透過禁止和平集會,去阻止激烈的示威行動。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]