• 瀏覽: 711,294
  • 回覆: 7,531
  • 追帖: 273
+537
引用:
原帖由 Loving11 於 2019-9-12 04:59 PM 發表
祝大家中秋節快樂

無論將來如何
今日中秋節一家人開開心心過節

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2019-9-13 12:16 PM 發表

無論將來如何
今日中秋節一家人開開心心過節
承師兄貴言

————————————
短短幾個月,我思考很多,從淺黃變深藍,人家共產黨如何打贏天下,就是收人心,不拿老百姓一針一線口號收人心,三國曹操為收人心 命令行軍不可以踩壞農民的農作物,而這些撲街,同政府對抗的工具和策略就是毆打市民,破壞設施,和妨礙交通,碰到不同政見的不是想著說服,是用欺辱,滅口的形式,然後不論學生還是醫生,不論男還是女都粗口滿天飛,如果香港真的普選,自己黨派為了贏會不會陰謀,血腥充斥香港呢,不敢想,看看中華千年來分分合合,最擅長窩裡鬥,華人不適合民主,說句實話,部分華人的腦迴旋比外國人多,比西人陰 狠 毒 ,缺乏大善之心, 不適合選舉制度,適合專制,以前港英時期,港人就被管到政治冷感,社會穩定。美國人如槳,平穩,敦實,經得住搖晃,慢慢吞沒吸收,華人如水,太活,隨流,一粒小小沙子能蕩一湖的漣漪,管得好,如溫柔湖,放一放,就是海嘯。

今日中秋節,
大家開開心心過節.

引用:
原帖由 Postman65 於 2019-9-13 12:23 PM 發表
————————————
短短幾個月,我思考很多,從淺黃變深藍,人家共產黨如何打贏天下,就是收人心,不拿老百姓一針一線口號收人心,三國曹操為收人心 命令行軍不可以踩壞農民的農作物,而這些撲街,同政府對抗的工具和策略就是毆打市民 ...
成龍話中國人係要管
其實係佢經歷太多有感而發
只係部份香港人對佢反感就話佢癈up

IFC唱國歌行為好正
想佢哋繼續去其他商場快閃但又怕會混入曱甴攪破壞
亦怕佢哋俾黑媒寫黑
好矛盾

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-12 07:14 PM 發表

E到入....
https://docs.google.com/forms/d/ ... TmHdZMN32w/viewform
Done 🙏

附件

E4C293C3-A3C2-4922-BE45-C19C453D3958.png(115.63 KB)

又較腳..

引用:
原帖由 後天自信的膠樽 於 2019-9-11 10:37 PM 發表

點解佢可以攞到嘅🙄
消防好多黃人

引用:
原帖由 y98141 於 2019-9-12 09:31 PM 發表

KMT...爛泥一灘....
所以KMT輸比共產黨一D都唔出奇.而家輸埋比民退黨更加係自找

引用:
原帖由 ckm 於 2019-9-13 09:35 AM 發表

因為佢地知道,中共一日存在,就唔會有港獨,班傻西想港獨想到傻咗,所以咁想中共滅亡
我覺得中國土地上的任何一個政權都不會允許港獨

引用:
原帖由 路過的閑人 於 2019-9-13 02:39 AM 發表

呢屆我無睇直播,我印象最深係2004年奧運,當年女排實力唔算強,入到決賽都覺得好好彩,決賽對俄羅斯,俄羅斯實力同高度都比國家隊佔優,國家隊先失兩盤,當時我睇直播睇到謝晒,諗住應該輸,點知國家隊憑毅力同打不死既精神,最後反勝3:2,果場由恰緊眼訓,越睇越精神,最後睇到熱血沸騰⋯⋯我覺得女排係中國眾多國家隊入面其中一支最有毅力同永不放棄精神既團隊 ...
我有睇直播, 就算我依家每次睇返都好熱血, 女排精神, 永不放棄

引用:
原帖由 hg2488 於 2019-9-13 02:20 PM 發表

我有睇直播, 就算我依家每次睇返都好熱血, 女排精神, 永不放棄
女排真係好正!

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2019-9-13 12:38 PM 發表
IFC唱國歌行為好正
想佢哋繼續去其他商場快閃但又怕會混入曱甴攪破壞
亦怕佢哋俾黑媒寫黑
好矛盾
今日奧海城都有唱!

引用:
原帖由 Q仔bb 於 2019-9-13 11:26 AM 發表

我都好欣賞毛澤東既詩詞,好有氣魄,其中「不到長城非好漢」「天若有情天亦老,人間正道是滄桑」等名句,都是出自佢手筆
宜將剩勇追窮寇 不可沽名學霸王! 林鄭政府真的要好好學習太祖的詩詞 「人民解放軍佔領南京」

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]