• 瀏覽: 710,852
  • 回覆: 7,531
  • 追帖: 273
+537
引用:
原帖由 Gabbe 於 2019-9-13 01:10 AM 發表

截圖比你睇,中大一班黑衫人,一路行,一路跪拜! 唔知咩事。

10230518 10230519 10230520
應該系舉行類似天地會嘅入會儀式呱,唔使講啦,肯定系啦,搞個儀式跪拜天地,反中倒共,香港獨立!

引用:
原帖由 20031210 於 2019-9-13 02:01 AM 發表

暴動預左
到時會呼籲旅客同一般市民莫到人多擠迫地方,正常人都心照啦
香港作為中國領土一部分,國家做生日維港中心煙花照放
BTW你放唔放煙花佢地都會暴動,既然係咁何必取消 ...
問題係香港有好多人真係唔識食,照去睇煙花,而每次呢啲活動,警察要用大量人手做人群管制,但現在啲人手去曬招呼曱甴。大量人聚集有事發生又無警力,仲有人趁亂搞事,就好易有人命傷亡,風險實在太高,我覺得絕對博唔過

引用:
原帖由 dorachicken 於 2019-9-13 02:11 AM 發表

無計啦,真正大陸人而家又有幾多仲用cash
所以有時世事好得意,因為國內偽鈔太多,反而造就電子貨幣盛行

引用:
原帖由 noeru0315 於 2019-9-13 01:31 AM 發表

我就係睇唔明啊,三跪九叩佢又唔正宗,唔知佢哋想點,法輪功?好驚,真係唔將佢哋列為邪教
就差殺雞飲血啦!

引用:
原帖由 問題少年1 於 2019-9-13 02:18 AM 發表

點解今次沒有歌手出來發聲,是否怕了班暴徒
邊有人敢站邊呀,中港兩家佢地都想食,唔出聲對佢地嚟講係上策

引用:
原帖由 dorachicken 於 2019-9-13 02:11 AM 發表

無計啦,真正大陸人而家又有幾多仲用cash
仲cash呀?大陸街上嘅乞兒都用二維碼嘅啦!

引用:
原帖由 carloswkw 於 2019-9-11 01:14 PM 發表
黃人話佢開完工, 上車打卡....即話佢係uc, 無得救

引用:
原帖由 Chilie 於 2019-9-13 08:25 AM 發表

師兄厲害👍 新版本係因為唔想有個人崇拜的想法了嗎?
以我所知...現在版本就是=最原先果個, 有個時段改左D詞...即是我打出來果個,  點解改來改去, 就唔清楚, 可能同文革有關?

引用:
原帖由 alibabala 於 2019-9-13 01:41 AM 發表

對故人的評價,還是功與過分開說比較客觀、
毛爺爺的詩人身份我是非常欣賞的、
比如這首詞,可見當時其胸懷、氣度、 格局。
關鍵這首詞不是在勝利建國後寫的、
而是在紅軍長征時創作的,逆境下還能有這種胸懷確實佩服,
我個人覺得這首詞大聲的念出來好過癮

沁園春·雪

北國風光,千里冰封,萬里雪飄。
望長城內外,惟餘莽莽;大河上下,頓失滔滔。 ...
我都好欣賞毛澤東既詩詞,好有氣魄,其中「不到長城非好漢」「天若有情天亦老,人間正道是滄桑」等名句,都是出自佢手筆

引用:
原帖由 ckm 於 2019-9-13 09:35 AM 發表

因為佢地知道,中共一日存在,就唔會有港獨,班傻西想港獨想到傻咗,所以咁想中共滅亡
真係成班智障

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-9-12 06:40 PM 發表

呢個喇,已經簽咗。
聯署網址:https://bit.ly/2kvlnNS
簽咗!

第一次親耳聽到學校要求的學生午間喊口號。。間重中老師真係痴線

引用:
原帖由 33king33 於 2019-9-11 03:29 PM 發表
https://www.facebook.com/groups/484793505597441/permalink/532384180838373?sfns=mo
一除口罩即變死狗
好勇, 好堅持, 勁

引用:
原帖由 ckm 於 2019-9-13 10:37 AM 發表

問題係香港有好多人真係唔識食,照去睇煙花,而每次呢啲活動,警察要用大量人手做人群管制,但現在啲人手去曬招呼曱甴。大量人聚集有事發生又無警力,仲有人趁亂搞事,就好易有人命傷亡,風險實在太高,我覺得絕對博唔過 ...
南丫海難放煙花都俾人diu,今次唔放就唔放,我都贊成,非常時期,理由好過之前年初二俾人騎劫煙花嗰次。

引用:
原帖由 33king33 於 2019-9-11 04:01 PM 發表
只要證實左單眼女,唔係警察所傷,一定要去醫院攪大佢,要果班黑心盲眼醫護公開向警察道歉。唔可以放過佢地。
黃官批左唔洗公開

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]