• 瀏覽: 711,079
  • 回覆: 7,531
  • 追帖: 273
+537
引用:
原帖由 問題少年1 於 2019-9-13 02:18 AM 發表

點解今次沒有歌手出來發聲,是否怕了班暴徒
除了譚校長、梁家輝、阿B、肥媽、阿叻……仲有邊個出過聲?

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2019-9-13 12:19 AM 發表
反對修訂《逃犯條例》抗爭持續三個月,港鐵車站設施屢受破壞,估計損失及維修費用高達數千萬元。港鐵行政總裁金澤培直言,現時港鐵正面對「前所未有、四十年來一遇的挑戰」,不但前線職員處理各衝突倍感壓力,車站設施持續被大肆破壞更險連累車站不能正常運作。金指正研究為港鐵保安人員加裝隨身錄影機拍攝各種破壞行為,更計劃聘請一隊「特遣隊」專責執行附例,對象包括前「啹喀兵」,認為尼泊爾人不諳廣東話,遭人以粗口「問候」 ...
我認同用啹喀班仆街仔會驚啲,但啹喀住香港咁耐會唔識香港粗口,咪玩啦。

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2019-9-13 09:03 AM 發表

不用答,投票係個人的,投邊個係私隱的
我會問番佢你投邊個?
睬佢傻啦,一係你咪同佢講投咗對家,然後問返佢投邊個,如果一樣咪同佢講聲加油

引用:
原帖由 shark150 於 2019-9-13 12:25 AM 發表

佢哋思維仲係好極端,佢哋根本就係要中共倒台,然後港獨,會覺得中共倒台後聯合國或者美國會幫手"睇住"中國先,然後行美國嘅聯邦制。。。。我睇完都覺得成班short L 晒。。。
仲話逢中文中史普通話堂全部罷上,話要繼續"好好教育"新一代反中共思想。。。

佢哋嗰種抗拒中國同想中國滅亡嘅心態,真係仆街過希特拉好多倍。

不如叫佢哋全部離開呢個藍星喇,呢個藍星有以數十億計兔子㗎。 ...
因為佢地知道,中共一日存在,就唔會有港獨,班傻西想港獨想到傻咗,所以咁想中共滅亡

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-13 08:29 AM 發表

請到新帖繼續討論:

月盈則虧,天意人心(1)
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=28523530&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy ...
各位友好請繼續

引用:
原帖由 moonkaru 於 2019-9-13 12:39 AM 發表

其實每個人有愛國、民族意識在國際上是正常的事,只係香港社會先咁畸型,部份人 (黃) 沒有了國家思想,迷失自己
因為香港嘅發蹟史本身就係靠國難而出現,所以有班人成日幻想香港可以靠國難再冒起

引用:
原帖由 後天自信的膠樽 於 2019-9-12 01:26 PM 發表

巴黎多小偷我晨早知,但系,唔知地鐵門咁搞笑囖
佢哋會等人過閘時從後緊貼推人一齊過閘, 所以以前我過閘會望吓後面, 費時俾人推

引用:
原帖由 Mr仔仔 於 2019-9-12 01:28 PM 發表

同意。巴黎D地鐵又暗又污糟
因為有流浪漢小便及逗留直至地鐵關門

引用:
原帖由 Chilie 於 2019-9-13 01:22 AM 發表

冇錯,可能毛伯伯做嘅“錯”,喺某一個角度睇係“對”都唔定。大鍊鋼也是
清除異己係每個新上台統治者一定會做嘅事,我唯一質疑毛澤東嘅,係文革令太多學生加入批鬥,倫常大亂

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2019-9-13 09:30 發表

除了譚校長、梁家輝、阿B、肥媽、阿叻……仲有邊個出過聲?
明確表過態的還是有一些的。
http://www.sohu.com/a/334112695_114731

引用:
原帖由 問題少年1 於 2019-9-13 01:31 AM 發表

如果係真,E神真仆街
藝人既嘢,唔好咁認真,我從來對呢班人既品格無期望

引用:
原帖由 ckm 於 2019-9-13 10:09 發表

藝人既嘢,唔好咁認真,我從來對呢班人既品格無期望
佢地為咗揾💰
左右逢源🤭

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2019-9-13 01:36 AM 發表

唔好玩啦,人地點會為曱甴連國內市場都唔要?
佢仲要返內地巡唱架
其實呢個係公關問題,呢個時世,唔識避忌會死人㗎

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-13 01:38 AM 發表

我唔知道師兄有幾大年紀,但中美要做到平分春色,我估計多15-20年年就得,即係2047前!
我仲要做多20年先退休,無意外應該睇到既

引用:
原帖由 jandm 於 2019-9-13 01:41 AM 發表

雖然早左D,但都問定。如果投完票,有調查員問投左邊個,點答?對家?
我會唔答

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]