• 瀏覽: 711,556
  • 回覆: 105
  • 追帖: 273
+537
引用:
原帖由 Mannerdm 於 2019-9-11 11:41 PM 發表

10月出老解?
十月出緊急法,假若有炸彈恐襲或有警察死亡

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2019-9-12 12:29 AM 發表
班友正如芒向話齋:依家佢地唔夠人搞勇武,就一至五響度和理非去儲人氣,留番週末去暴動...

事實上依家佢地吹雞都係得果一千幾百,已經顯示出佢地班和理非開始脫離佢地...

加上學校就黎中考,中測之下,學生參與程度更加少...

依家主力係班有樓收租既唔憂做中產同埋班夜青而已...

律政司依家先開始研究緊急法同蒙面法,真係蚊訓...

犯聞班友繼續炒作太子站 ...
好似唔只一千幾百,反而好有興趣下次民陣吹到幾多人出來,太子站果單得痴左線的深黃先信姐,再搞落去就會惹人反感

引用:
原帖由 全職炒手 於 2019-9-12 08:01 AM 發表

如果你有睇FB,其實黃果班係冇影響,依然低智無極限,仲話有相影到琴晚太子站搵左殯儀佬入去做野,不過有幾堅,智力正常架應該笑到碌地
黃果班唔信唔緊要,最緊要係中間或政治冷感的人反感就得,亦即係泛民發夢都想拎的票,不有沒有數據去睇返新增選民的資料

引用:
原帖由 wong7fai 於 2019-9-12 10:51 AM 發表

而家班曱甴
燒到隔岸觀火嘅消防
大家黃屍都無情講
自己透露份報告,無得怨

引用:
原帖由 kaka2018 於 2019-9-12 10:53 AM 發表

琴日東方訪問左一個係九龍塘某名校既60歲校友,佢話因為良知,要返母校同學妹築人鏈,我好想知佢地指良知係咩?我反而覺得係佢地冇良知,好似生活係平行時空呀 ...
良知就係不斷送人去死,你明白嗎?

引用:
原帖由 艾萊尤利斯 於 2019-9-12 11:26 AM 發表
港鐵中秋節不提供通宵列車服務 稱與政府部門進行風險評估

港鐵將於中秋節當日按正常服務時間提供列車服務,所有港鐵車站將按平常服務時間關閉。

港鐵公司與政府相關部門檢視近期情況,以及進行風險評估後,決定中秋節當日按正常服務時間提供列車服務,將不會提供通宵列車服務。同時,因應預期上升的乘客量,部分港鐵路線將由下午三時起加密班次(詳情請參閱附表)。

為疏導人流,一些較繁忙的車站將實施特別 ...
反而擔心班曱甴睇到後進行另類破壞

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-12 11:48 AM 發表

又要做,月餅都無一個孝敬吓
大叔你肯現身,相信各位都願意夾盒月餅同請你食飯

引用:
原帖由 豬meme 於 2019-9-12 12:22 PM 發表

其實班醫護是受衛生局定醫管局管治?
醫管局就12月范鴻齡接任(不過佢係”攞飯焦分“嘅阿哥)
新入職係醫管局,之前入職係衞生署,不過係鋼飯碗

引用:
原帖由 DaDaMiMi 於 2019-9-12 12:56 PM 發表

點解醫管局又冇中招同警方夾埋講大話喎
望都咁望,上次班黑護個仔因為人鏈而中招都牙痛咁聲

引用:
原帖由 艾萊尤利斯 於 2019-9-12 12:59 PM 發表

我覺得佢地夜晚會去各地鐵借啲意阻關門,然後等警察嚟到鬧大佢,跟住破壞地鐵站
我驚佢地用意想不到的形式破壞,不過希望該列係黃色列車

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2019-9-12 04:26 PM 發表

佢地搞司法覆核就係想唔比警方用醫療報告作參考,判斷爆眼女單嘢.
唔睇都睇左,仲可以點,而且講到明遲入紙禁制,贏定輸真係難講,但假髮官係大廳,結果已經估到

引用:
原帖由 ewu 於 2019-9-12 09:53 PM 發表

唉,唔識講係咪緩和左。
上星期中環站又放火。依幾日各商場又聚集,我覺得今過weekend 又有大衝擊。
同意,覺得係度聚人氣搞穫大野

引用:
原帖由 alibabala 於 2019-9-12 10:01 PM 發表

我個人認為沒必要建墻、
尤其看到部分從內地到香港的新移民深黃、
覺得這就是一種在封閉下的反彈效應、
新移民深黃的原因係因為諗住放棄戶籍落來香港可以過更好的生活,點知落到來後先發覺居住環境同生活節奏好唔同,但又唔返唔到轉頭,咁咪怨氣重

引用:
原帖由 pinglap 於 2019-9-12 11:21 PM 發表

未必, 有班新移民系D仆街社工幫佢地攞宗緩同埋公屋, D社工叫佢地反政府
拎過二千蚊港紙,仲乞食咁款.....仲少過上邊收租,諗住高人一等點知變地底泥

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2019-9-12 11:12 PM 發表

預計唔會批遊行,佢地會又去元朗挑釁...
但今次佢地可以吹到幾萬人成疑問
師兄,有沒有詳細資料提供?點解搞元朗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]