• 瀏覽: 711,581
  • 回覆: 159
  • 追帖: 273
+537
引用:
原帖由 有女萬事足 於 2019-9-11 10:00 PM 發表

好事嚟,拖埋消防落水,俾曱甴多一瓣屌,等消防黃吖嗱
現在真係好睇過戲,犯民、曱甴、暴徒、愚民、港鐵、消防、醫護大亂咬,昨日稱兄道弟,今日形同仇人。

引用:
原帖由 ilrl 於 2019-9-11 10:42 PM 發表
其實現時處於大放大鳴秋後究竟係咪時候算賬 觀望中
係咪想開番個「大鳴大放:漁人收網(5)」嘅帖比你?

引用:
原帖由 BosomFriend 於 2019-9-11 11:05 PM 發表
曱甴死人妖
圖片令人不舒服,請刪除。

引用:
原帖由 一手濃 於 2019-9-11 11:09 PM 發表

係6呀
收網系列只去到(3),再開原來只係(4)

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2019-9-11 11:13 PM 發表

明晚大坑舞火龍,有點高危...
班曱甴如果星期五中秋夜無力搞事的話,睇黎個勢係就快完...
以今晚在各商埸唱歌嚟睇﹐活躍人數仍然有差不多5-6000人,剛剛星期日走去美領事館嘅漢奸仍然有成2萬人,而且仲未計民陣吹雞又會有班愚民出嚟,所以即係仍有為數不少嘅人會興風作浪。

引用:
原帖由 樓上勇敢的主題 於 2019-9-12 08:47 AM 發表

找到了
12339 啦
AIA呢兩年仲諗緊擴大中國業務,猛叫人買美元資產。

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-9-12 08:53 AM 發表

曾經睇過段分析覺得幾岩:
公用設施特別是水電之類,如果有利可徒,私人公司會投標。但萬一私人公司估算錯誤,大不在壓榨完最後利益後退出市場,將爛攤子交還政府。e.g 供水,長期只作有限度維修和服務,直至基建水管老化到一個程度,然後退出。
from albert yip. ...
其實在經營效率講,私人企藥投得公家嘢做,因為營運數據係完全公開哂,班商家佬好少計錯數。

而且一投得,第一步一定係栽減冗員,成本已經減咗。

引用:
原帖由 ina_macau 於 2019-9-12 11:34 AM 發表
大叔又要準備開新舖啦!應該今晚都達標
又要做,月餅都無一個孝敬吓

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2019-9-12 11:54 AM 發表

有勞大叔,無言感激!
現時6100+唧,可能捱到明晚中秋賞月都未定。

引用:
原帖由 wong7fai 於 2019-9-12 03:55 PM 發表
班曱甴今午衰咗
即 call馬今晚去攞彩

地產佬總部,光環豬聚腳地,搞啦搞啦,搞大佢最好。

引用:
原帖由 PhotoEE 於 2019-9-12 04:02 PM 發表

金主都圍🤔
所以有人叫班曱甴顧全大局囉,因為已經搞到XX地頭,beyond control了。

引用:
原帖由 happywu 於 2019-9-12 05:18 PM 發表

可能有D金主事前講好嘅俾幾多錢,但係俾啊爺勒住表態唔敢再俾,邊咗欠曱甴組織者D錢,咁就開始搞金主嘅商場嚕!
即係勞資糾紛啦。

引用:
原帖由 P6602611 於 2019-9-12 06:24 PM 發表

廢閪連直接鬧都唔敢要玩陰陽怪氣,早d返歸搵你老母呵番啦
請理性討論,並注意言詞。
在未有搞清楚事件前請勿用粗鄙字詞攻擊版友。
如有下次,我會將有關言論當作分化版友處理。

引用:
原帖由 howah20131217 於 2019-9-12 07:45 PM 發表

只怕阿爺打勝經濟戰,之後想保持勝利,唔敢對曱甴動真,怕又提供彈藥給曱甴。
反而輸左才豁出去而不顧一切
你諗真d先,
如果打贏貿易戰,要保持勝利點解要放過班曱甴?呢個係咩邏輯?
而且經濟因素之上,仲有主權因素。比班曱甴無了期咁搞落去,只係會影響香港?

引用:
原帖由 zamora 於 2019-9-12 08:18 PM 發表

師兄, 交去香港警察, 文匯, 星島, 大公, 什至國安, 唔好俾事實真相埋沒, 再唔係自己開微博戶, 擺上去......
對,網上媒體不只YouTube.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]