• 瀏覽: 711,512
  • 回覆: 19
  • 追帖: 273
+537
留爪

香港嘅暴動就好似抹腳布又長又臭,都唔想再睇了,身處其中的各位都讓自己抽離出來,來緊中午,有假期的就行開下,去深圳好,惠州好,比自己身、心放鬆下,都系果句,無限歡迎來廣州,我帶你地食地道野!

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-9 11:11 AM 發表

廣州點樣搵到師姐?
大叔真係想再上廣州搵食
我fb,微信微博一直實名註冊,只有香討系用左人地個號,大家想加我就微信加我1382xxxxx6啦,廣州歡迎你!我請大家食飯!

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2019-9-9 11:26 AM 發表

師兄,你放電話號碼系呢度,唔系咁好吧
小心有心人玩野
相信華為手機的攔截功能,從來都真實面孔示人

引用:
原帖由 zeroyy 於 2019-9-9 11:40 AM 發表

我都想呀! 諗緊中秋返去2日有咩好食
食在廣州無錯架,至于講到好食,就睇你個人口味,想食咩菜?廣州各區食肆真系旺到爆,想食翻地道廣州人口味就建議去茘灣逢源路,街邊檔唔起眼,但味道一流!想食農家菜就去番禺

引用:
原帖由 後生族 於 2019-9-9 11:43 AM 發表
師兄小心自己資料.
若有x人玩野就煩.
有需要收用 "短消息" 通訊好D.
多謝咁多位提醒,其實我真系無所謂,又可以搞到我咩呢?我又唔系名人,又無黑料爆,為免更好提醒,我研究下點刪留言

引用:
原帖由 ing.baring 於 2019-9-9 11:51 AM 發表

好耐無返過廣州,以前淨係識去上下九路
上下九或者話西關呢邊呢段時間搞緊工程,我唔建議過去,恒寶華庭無影響,再行過小小就全部圍住晒,唔識路比較難揾

引用:
原帖由 後生族 於 2019-9-9 11:52 AM 發表
安全D好.

PC 版面有, 按 編輯 的功能..
手機上所以無得搞,由佢啦,don't worry be happy!

引用:
原帖由 ing.baring 於 2019-9-9 11:56 AM 發表

番禺市橋發展成點?好懷念呢
尋日去過番禺萬博中心,講真,我少入番禺,變化真系大大大

多謝你啊,我又學識多一樣啦啦!

引用:
原帖由 後生族 於 2019-9-9 12:02 PM 發表
如下..

手機版沒有編輯功能, 香討手機 Apps 才有.

如果不想安裝 Apps,
閣下 可在手機版版面的左上角按下, 左邊出現一排香討主題選項.... 你到最下位置 選擇 [桌面版] ,便出現電腦版面給你使用的. 請再試, 謝謝! ...
多謝你,已經搞掂!又學多一樣野!

引用:
原帖由 zeroyy 於 2019-9-9 12:14 PM 發表

食宵夜呢?
我只識去貞姨

茘灣逢源路有無宵夜食?
茘灣d橫街窄巷都有宵夜食,一般開到兩三點

引用:
原帖由 籠中理性的馬 於 2019-9-9 12:22 PM 發表

近期我都經常上福田區逛街及食飯,我細心留意內地市民,發覺---
一般市民衣著光鮮整潔
女士化妝
樣貌富泰,談吐有禮
酒樓食肆待應待客有禮
曾見一學生專注地坐我身傍做功課(香港好耐無見情況)
行街時感覺好安全,雖然遍佈天眼 ...
我以前系銀行做野,對監控,錄音都習慣了,所以對街上面嘅天眼真系無咩感覺,講真,有左天眼,整體治安真系好左好多!社會治安好,人先至會行出街買野,食飯,社會才會進步

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2019-9-9 12:15 PM 發表

好靚,好有心思。我都好想出一分力。無耐每天為工作打拼,想出多一分力也不行。每天只有在lunch或放工後才能上網跟大家分享。
每個人支持嘅方法都唔一樣,無標準答案,你在自己崗位打拼都系支持嘅一種方法,加油!做好自己嘅野!

引用:
原帖由 ckm 於 2019-9-9 12:31 PM 發表

我阿媽喺番禺有間袓屋,但我至少十幾年無返過去,今年冬天想同小朋友去廣州長隆玩,順便過去祖屋嗰邊睇睇
嘩,睇怕你間祖屋升值唔止十倍了,番禺依家真系好多樓盤,好大型架

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]