• 瀏覽: 711,240
  • 回覆: 151
  • 追帖: 273
+537
引用:
原帖由 hkdotcom 於 2019-9-9 11:23 AM 發表

"和理非" 三字, 已經超越左 "冚家產", 成為最難聽嘅三字經
仲有句更難聽:香港人加油

引用:
原帖由 paulaalan 於 2019-9-9 11:30 AM 發表

相信華為手機的攔截功能,從來都真實面孔示人
安全起見,師兄都係收返個電話啦,就算唔係比廢青起底,都怕會比其他有心人士睇到,拎去唔知做咩

引用:
原帖由 Loving11 於 2019-9-9 11:39 AM 發表

唔知班傻嘅有無吉屎做呢,拭目以待。

依個擺到明係恐怖襲擊宣言,警察拉得

引用:
原帖由 ing.baring 於 2019-9-9 11:44 AM 發表

咪係,加佢條毛嘅油咩,我地日做夜做為兩餐安落茶飯,佢班食飽無憂米就響度不斷打爛人飯碗,然後響處狗叫加油?垃圾都可以用黎發電吖,佢班仆街有破壞無建設,聽到佢地叫呢句,直頭毛管戙 ...
特別係d學生,次次見到班10零歲學生係到叫口號都想大巴大巴煎醒佢地

引用:
原帖由 alibabala 於 2019-9-9 07:40 PM 發表

神劇
二營長,你他娘的意大利炮呢,給老子拉上來。
可惜既係, 中國可以拎得出手既抗日劇就得依幾套

引用:
原帖由 藍色小魚 於 2019-9-9 07:44 PM 發表

淨係港鐵職員其實無咩用……我見過有職員(波板糖人)跟住跳蚤要佢補飛,跳蚤直行直過而波板糖人都做唔到咩就惟有番崗位
但係警力係一定唔夠甘做

鬼唔望跳蚤仆崩棚牙,阿伯阿婆2蚊都俾出黎搭車啦,人渣就係人渣 ...
唔洗個個站企人, 搵幾個熱點企幾個便衣set好CCTV, 一跳就捉, 高調罰佢錢, 好快就沒人敢跳

引用:
原帖由 lala1888 於 2019-9-9 08:09 PM 發表
追到第五回,終於儲夠分報到了
welcome

引用:
原帖由 annwong 於 2019-9-9 08:18 PM 發表
https://www.facebook.com/SaluteToHKPolice/videos/709428882832562/

呢條友瘀到爆呀, 跳閘敢認幾好Y, 又話自己中立咁就多左啦
拍片依位先生做得好好

好在有香港人可以係聯合國發言!

"賭王何鴻燊「二房」長女何超瓊與美心集團創辦人伍沾德的長女伍淑清,將於周二(10日)在瑞士日內瓦聯合國人權理事會(United Nations Human Rights Council)例會上,就香港修訂《逃犯條例》引發的政治困局發表演說,為港府及警隊護航"

https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28512019&extra=page=1

引用:
原帖由 carloswkw 於 2019-9-9 08:26 PM 發表
警方拎左爆眼報告了,希望明天可公佈
但係警方話要用來偵查, 唔可以公開, 相信要再遲D先有
醫管局過左成個星期先肯比報告, 真係有D鬼

高佑思係香港既最後一集, 今次訪問左一位警嫂&學校校長

source: 採訪香港警嫂,竟有1000多名警察家人信息被洩露?
https://www.youtube.com/watch?v=1IV66QSl9LY

引用:
原帖由 爆渠 於 2019-9-9 08:31 PM 發表

唉!佢地合作和效率,真係令我又羨慕又汗顏,雖然相隔兩地,都感受到他/她們的支持……😢
內地人普遍愛國, 有時都會鬧政府, 但對外既時候都自動歸隊

引用:
原帖由 DaDaMiMi 於 2019-9-9 08:34 PM 發表

即是雞肉刺身通粉單嘢係堅料
有人澄清左, 生雞肉果單唔係美心供應

引用:
原帖由 Loving11 於 2019-9-9 08:41 PM 發表

一單造謠,要出十次澄清。

所以真係造謠一張嘴, 辟謠跑斷腿

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]