• 瀏覽: 184,448
  • 回覆: 5,059
  • 追帖: 5
+773
引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-9-6 00:22 發表

逆線追,有部大旅遊巴喺警察部電單車側貼邊過,差d撞到 真係個心都離一離
08年京奧我試過一次…
出羅湖大塞車,坐架摩托過二條街碰見公安 個司機摶晒命係咁左衝右突怕比人拉…嚇L到我標汗,抱住佢狂飈幾條街
以後都唔敢搭白牌車…

引用:
原帖由 @海東青 於 2019-9-6 12:34 AM 發表

08年京奧我試過一次…
出羅湖大塞車,坐架摩托過二條街碰見公安 個司機摶晒命係咁左衝右突怕比人拉…嚇L到我標汗,抱住佢狂飈幾條街
以後都唔敢搭白牌車… ...
當年搭白牌要幾多錢人仔呀?

簡直放肆~
班刁民有咩資格「要求」正在執勤的警察離開?
反而警察有權為公眾安全同秩序要求市民離開先真。

你以為搵幾百幾千個乞衣人出黎就代表自己大哂?

香港曱甴又7出國際 台灣都唔肯收留

https://www.dcard.tw/f/trending/p/232002339?ref=ios

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-9-6 12:28 AM 發表

自由西遮唔遮都冇問題啦,
曱甴狗男女,比人影到當街搞嘢咪又係咁,黑記黃絲都扮唔知唔見更加唔會提
條片我見到後面有其他正常的乘客~

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-9-6 00:37 發表

當年搭白牌要幾多錢人仔呀?
二十蚊港紙去水庫
約咗人打台波

引用:
原帖由 top11 於 2019-9-6 12:38 AM 發表
簡直放肆~
班刁民有咩資格「要求」正在執勤的警察離開?
反而警察有權為公眾安全同秩序要求市民離開先真。

你以為搵幾百幾千個乞衣人出黎就代表自己大哂?
...
班刁民經常話要成立獨立調查委員會,其實都係想解散警隊 架空警隊嘅權力

引用:
原帖由 top11 於 2019-9-6 12:39 AM 發表

條片我見到後面有其他正常的乘客~
自由西大解放,自願益街坊

引用:
原帖由 @海東青 於 2019-9-6 12:39 AM 發表

二十蚊港紙去水庫
約咗人打台波
20蚊港紙咁貴 條友擺明呃你啦 不過如果你趕時間,就算明知畀佢呃,你都冇辦法啦

太子道西 黑衣對住酒吧街果邊大叫乞兒
仲有好多上聯對下聯 不能盡錄

有時係度諗 警察口中話黑衣人投擲超過一百 燃燒彈 點解無一個投中警察頭部?
好撚奇蹟
https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-9-6 02:00 AM 發表
太子道西 黑衣對住酒吧街果邊大叫乞兒
仲有好多上聯對下聯 不能盡錄
哎呀, 你唔好咁大聲~
佢地可能會捉住你綁手綁腳檢查你手機~

引用:
原帖由 top11 於 2019-9-6 02:10 AM 發表

哎呀, 你唔好咁大聲~
佢地可能會捉住你綁手綁腳檢查你手機~
唔擔心 怕喬裝掟野 掟中我就真

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-9-6 12:39 AM 發表
香港曱甴又7出國際 台灣都唔肯收留

https://www.dcard.tw/f/trending/p/232002339?ref=ios
標題有「自以為是的香港人」~
的確好貼題~
老實講, 台灣人更呢班香港人更加有中華民族的尊嚴~
國共都係黨爭, 大家都係中國人華人~
香港的有機會接受西方文化, 唔諗下點樣利用學到的野幫自己國家, 反而聯同外人搞自己人~

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-9-6 02:12 AM 發表
唔擔心 怕喬裝掟野 掟中我就真
根據臥底守則,警員做臥底執勤都唔可以做犯法野。
應該唔會掟你~
你可以被年燈區的組員誤導咗~
佢地有啲好憎警察, 可能曾經遇過唔禮貌的對待~
但佢地可能唔記得咗警察同其他紀律部隊一樣, 係用自己的性命去執勤~
面對的係罪犯的暴力, 唔係示威者~
只要示威者唔做罪犯, 就可以減少誤會~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]