• 瀏覽: 184,478
  • 回覆: 5,059
  • 追帖: 5
+773
早晨呀,波叔。

我知你明我講你乜嘢,唔洗重覆我同你講嘅嘢啦。

建議波叔買本「English Grammar In Use」補補佢。
引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-9-20 08:23 AM 發表

你嘅英文原來好 Chinglish 同基本 Grammar 都錯!

Gphone 真係人「材」,抵佢有咁多人捐咁多「財」俾佢人生真精彩,真係「財高 13333 萬石」。

之前香港傳媒報導 Gphone 係「曱甴反送中暴動」中不受「曱甴」歡迎,因為「曱甴暴徒」講明唔要大台。

但係 Gphone 就算俾班「曱甴暴徒」屌到上天,都要身體力行到「暴亂現場」現真身。

因為 Gphone 嘅真舞台係外國。

嗱⋯⋯大家睇⋯⋯ Gphone 又完美表現出係「曱甴暴徒」唔歡迎及樓屌下如何成功咁樣「收割無腦曱甴戰功」搵真錢。

真係唔到大家唔服。
引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-9-20 08:26 AM 發表
Sharon Kang Hom 譚競嫦 speaks for HK and China Human Rights.
Sharon Kang Hom is Executive Director of Human Rights in China (HRIC), Adjunct Professor of Law at the New York University Schoo ...

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-9-20 07:06 AM 發表
早晨呀,千日師兄。
早晨呀

李嘉誠係「曱甴」????

乜李嘉誠有幪面幪身⋯⋯周圍去⋯⋯破壞公共設施、地鐵站、機場、拆燈柱、放火燒雜物、扔汽油彈、暴打良好市民、意圖殺警、咬斷警察手指、圍警署⋯⋯等等????
引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-9-20 09:04 AM 發表

當首富李嘉誠都被形容為曱甴, 即係話人曱甴的其實是廢人!
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28536345

吳秋北咁話李生係「曱甴」就唔係好啱啦。

李生有排都做唔到果班「無腦曱甴」。

李生幾句話巳經搞到班「無腦曱甴」HIHI 到出汁。

「無腦曱甴」自然唔會搞長實。如果有「曱甴」敢搞長實,一定俾其他曱甴用「文革式批鬥」致。

李生真係才高八斗、有腦之人。
引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-9-20 10:06 AM 發表

港區全國人大代表吳秋北今(15日)在facebook發文「追擊」李嘉誠!
李嘉誠「曱甴」!
https://www.hk01.com/%E6%94%BF%E6%83%85/375389/%E9%80%83%E7%8A%AF%E6%A2%9D%E4%BE%8B-%E5%90%B3%E7%A7%8B%E5%8C%97%E6%89%B9%E6%9D%8E%E5%98 ...

你又 Chinglish 啦。

不過我明你嘅意思。

期待 929 2300 多萬台灣人出嚟撐香港。

唔會只係得幾十萬台灣人出席咁少呀???
引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-9-20 09:35 AM 發表
Taiwan people support HK!
台北跨黨派串連行動呼籲參加929台灣撐香港大遊行:不能讓以往自由美麗這座城市大陸化下去
https://www.youtube.com/watch?v=WdDxcVUsqT8 ...

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-9-20 08:42 AM 發表
早晨呀,波叔。

我知你明我講你乜嘢,唔洗重覆我同你講嘅嘢啦。

建議波叔買本「English Grammar In Use」補 ...
以前老師介紹 Swan 果本 Practical English Usage 幾好~
Oxford出品。

引用:
原帖由 1000day 於 2019-9-20 09:11 AM 發表

早晨呀
早晨1000day~
怕唔怕有暴徒係國慶日搞事?

真係世事無絕對...
數十年來經歷多少風浪...
天災就話姐...
害蟲喎.....蝦蝦蝦...誰會想到香港竟然係會死於曱甴之亂....

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2019-9-20 12:37 PM 發表
真係世事無絕對...
數十年來經歷多少風浪...
天災就話姐...
害蟲喎.....蝦蝦蝦...誰會想到香港竟然係會死於曱甴之亂....
天佑香港,香港一定會大步檻過

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]