• 瀏覽: 184,446
  • 回覆: 5,059
  • 追帖: 5
+773
引用:
原帖由 一個普普通人 於 2019-9-18 09:42 PM 發表

X2222222222222222222222
普普

引用:
原帖由 gblsf4 於 2019-9-18 09:47 PM 發表

普普
蝦佬
心情好番D,,,諗通左...

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2019-9-18 09:52 PM 發表

蝦佬
心情好番D,,,諗通左...
麻木左

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-9-18 07:04 PM 發表
今晚沒馬跑 有點失望
原本打算係北京道一號樓上食完片 皮鴨  再入馬埸同何君堯握手
你講得好啱。
而家因為要為70週年國慶幫國家保存面子,e.g. 廢事外國領袖祝賀的時候插嘴問多一句香港。
等十‧一之後希望會開始做野。

我同YipB你唔同,你有優秀的管理政績,但我唔係管理方面的人才。
如果係我話事打骰,我會咁做:
  • 如果有市民表示要到場示威,一定要畀佢搞甚至歡迎佢黎搞,原定的活動都要繼續搞。
  • 加入大量官方糾察、救護員及攝錄機。
  • 歡迎暴徒進入,全部高清拍攝以便日後AI驗證口罩下的人。
  • 有違犯秩序事件出現時,由保安封鎖出入口,召喚警員圍捕包抄,務求一舉殲滅。
  • 相信以上行動會引來下一波的聚眾生事,得到大好機會搜捕下一批滋事分子及將其行為拍下,包括官方、私人、隱蔽鏡頭。

舉例,如果YipB被波叔非禮,那作為平民的馬會職員有權限制波叔離去並交由警方處理。

市面上有人指警方濫捕的情況,又有人(例如我)指警方沒有盡全力把違法示威者逮捕的情況。
請大家回憶一下,行人衝紅燈都要抄牌罰錢,有什麼緣故拆欄杆不用捉拿罰款?

我個人陰謀論是認為由於警方有可能自知有做錯事,例如721未夠盡力阻止白衣人事件發生,所以佢讓一步不盡拉黑衣人。
我意見由始至終都好清楚,部分白衣人有罪要拉,部分黑衣人有罪要拉,部分警察有罪都要拉。
但請先細心思考一下,是哪一個組別「被放生」得最緊要,明顯係黑衣口罩黨,事實不容置疑。

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-9-18 04:09 PM 發表
我認為最主要係因為馬匹要進出跑馬地馬場參與賽事,馬會恐防馬匹受到驚嚇亂跑而會踩死無辜市民或示威者
有道理。
又或者馬會擔心示威者的安危, 可能會被馬迷即場五馬分屍~

引用:
原帖由 bomdhead 於 2019-9-18 06:07 PM 發表
警察被粗言穢語辱罵,好心痛! - YouTube
已被起底!
大部分黑衣年燈區的口罩組的組員不但沒有做人的風度、禮貌、廉恥、人格、智慧、道德水平及待人的尊重,而且自以為英雄,明顯是社會的敗類。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-9-18 06:22 PM 發表
警察係度執勤,又無對佢做過乜,點解佢要挑釁、辱罵、人身攻擊、挖苦警察???

我一直都好唔明白呢種「搞笑俠」嘅心理。

好囉,被人起咗底,連呢個「搞笑俠」個孫都俾人咒埋,又一件「先撩者賤」婊婊者。:smile_3 ...
情況同無啦啦走去警署照激光的黑衣仔一樣。
企係度執勤站崗的警員都唔係有分制伏示威者的警員,點解要被人照眼同埋挑釁~

逆權運動第三章[決戰狗官施法]即日上影。
香港是否要實行緊急法以杜絕長期以來司法機關的人治問題?請留意收看。

暴徒燒警署判社會服務令
暴徒襲警搶犯可以保釋
暴徒網上聚眾襲擊居民要警方拉保護家園的人

這是英聯邦法還是美國國法?

引用:
原帖由 top11 於 2019-9-18 10:22 PM 發表

有道理。
又或者馬會擔心示威者的安危, 可能會被馬迷即場五馬分屍~
我相信馬會不是怕示威者
係怕啲馬吸入催淚彈
@auntie-ee

引用:
原帖由 top11 於 2019-9-18 10:19 PM 發表

你講得好啱。
而家因為要為70週年國慶幫國家保存面子,e.g. 廢事外國領袖祝賀的時候插嘴問多一句香港。
等十‧一之後希望會開始做野。

我同YipB你唔同,你有優秀的管理政績,但我唔係管理方面的人才。
如果係我話事打骰,我會咁做:
  • 如果有市民表示要到場示威,一定要畀佢搞甚至歡迎佢黎搞,原定的活動都要繼續搞。
  • 加入大量官方糾察、救護員及攝錄機。
  • 歡迎暴徒進入,全部 ...
  • 馬會馬會 最受保護是馬
    馬埸內無見過軍裝警員
    假設 如果十一哥你在馬埸內強姦ee或飛盒
    應該被保安制服 帶入保安室 交由警察處理

引用:
    原帖由 亞藍米 於 2019-9-18 22:38 發表
    香港是否要實行緊急法以杜絕長期以來司法機關的人治問題?請留意收看。

暴徒燒警署判社會服務令
    暴徒襲警搶犯可以保釋

這是英聯邦法還是美國國法? ...
    應該多謝中央政府積極不干涉的政策,讓大家知道香港法治的精神

引用:
    原帖由 亞藍米 於 2019-9-18 10:38 PM 發表

暴徒燒警署判社會服務令
    暴徒襲警搶犯可以保釋

這是英聯邦法還是美國國法? ...
    (暴徒燒警署判社會服務令)
    又請問你 有判罪成案例嗎?
    @@海東青

引用:
    原帖由 yipb1 於 2019-9-18 11:16 PM 發表

(暴徒燒警署判社會服務令)
    又請問你 有判罪成案例嗎?
    @@海東青
    請留意收看
    逆權運動第三章[決戰狗官施法]

引用:
    原帖由 亞藍米 於 2019-9-18 11:26 PM 發表

請留意收看
    逆權運動第三章[決戰狗官施法]
    請留意 我問你問題
    如果你是假想的話
    我唔左你
    因在夢中的人 好難叫醒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]