• 瀏覽: 184,482
  • 回覆: 5,059
  • 追帖: 5
+773
引用:
原帖由 top11 於 2019-9-20 11:38 AM 發表

早晨1000day~
怕唔怕有暴徒係國慶日搞事?
午安,曱甴日日四出現身攪漂白,國慶日暴徙可能又被捉

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-9-20 01:43 PM 發表

天佑香港,香港一定會大步檻過
就算唔瓜直...都元氣大傷...
要返上山修練番十年8年先或者可以吊住條命仔....
我古..

啱啱上網睇呢本書個目錄,我覺得對波叔有啲難。

波叔連最基本時式都錯,咁樣好易俾人誤會佢哋意思。

不過呢本係好嘢,如果波叔想英文再上一層樓,可以參考埋呢本書。
引用:
原帖由 top11 於 2019-9-20 11:37 AM 發表

以前老師介紹 Swan 果本 Practical English Usage 幾好~
Oxford出品。

台灣板友,午安呀。
食咗下午茶未???
引用:
原帖由 俾賤人禁訪 於 2019-9-20 11:41 AM 發表 [url=https://news.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=507027957&ptid=28501171][/url]

共產雞日日劈大個口食曱甴,個口臭過屎
共產雞,乞姨雞,飛天雞,走地雞。。。全部唔食得

無事嘅,我哋「真香港人」有「獅子山精神」同「法治」。

香港一定可以回復昔日光采。

@1000day  @top11  @一個普普通人
引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-9-20 01:43 PM 發表

天佑香港,香港一定會大步檻過

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-9-20 03:17 PM 發表

香港一定可以回復昔日光采。:loveli ...
正常人都希望你啱....
香港過去幾十年得以成功...
好大程度係我地呢班有中國人嘅勤勞奮鬥精神...
仲有背靠祖國...
現在竟然俾班曱甴打個稀巴爛...可惡...可悲...

啱啱睇新聞「一周內連失兩邦交國基里巴斯與台灣斷交」

原來係真㗎,FACT CHECK 咗。

一個禮拜,台灣同兩個邦交國斷交,台灣真係好叻叻,人哋做唔到嘅,台灣做到了啦。

蔡總統加油,光復台灣,時代革命。

願榮光歸台灣

Taiwan people support HK but can't support themselves. Taiwan people add oil, add more more oil.

警察記者會
https://www.youtube.com/watch?v=r7eir-aaZ8k
原來班未來主人翁真正是盲毛只係道聽途說思想

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-9-20 03:54 PM 發表

一個禮拜,台灣同兩個邦交國斷交,台灣真係好叻叻,人哋做唔到嘅,台灣做到了啦。

蔡總統加油,光復台灣,時代革命。:smile_0 ...
「人貴自知」,其實呢句說話,應該包括所有國家、地方和城市,放諸四海皆準!

人首先要自強,要保護好自己,才可以談得上去保護其他人;同一 道理,台灣口口聲聲話要支持香港,但自己嘅邦交國都冇辦法保護,簡直係國際大笑話。

又係美國機師偷運汽槍子彈到香港香港無汽槍子彈賣呀?

報道引述知情人士指,被扣留的機師霍恩(Todd A.Hohn)上周四(12日)從聯邦快遞地區樞紐廣州白雲機場運送包裹到多個亞洲地區後,回到廣州機場等候港龍航班,準備回到香港的住所。然而他在上機前接受邊防檢查時,當局在他的手提行李內發現一些非金屬子彈,雖然這些子彈據報只能配合低殺傷力仿製氣槍使用,但中國當局依然指控霍恩非法運送彈藥,並已展開刑事調查
中國外交部發言人耿爽周五(20日)在記者會上證實,一名美籍快遞貨機副機長上周四準備從廣州出境時,白雲機場海關在其行李中發現一盒疑似氣槍彈,共681發。海關以涉嫌走私武器彈藥罪拘捕該旅客,旅客目前已取保候審。中方上周五(13日)已向美國駐廣州總領館進行領事通報。
有快遞專家向內地官媒指,事件充分說明聯邦快遞目前面臨屋漏偏逢連陰雨的境地,如《華爾街日報》所指運輸非金屬彈丸的說法屬實,就屬於刑事案件,充分說明企業有管理漏洞。

附件

bkn-20190920000029843-0920_00822_001_01p.jpg(48.5 KB)

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-9-20 03:17 PM 發表

香港一定可以回復昔日光采。:loveli ...
獅子山精神, 大家努力互相幫助無分你我~
唔似而家啲人自私自利, 唔尊重人, 自以為是, 挾洋自重, 覺得自己大Q哂~

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-9-20 03:54 PM 發表

蔡總統加油,光復台灣,時代革命。:smile_0 ...
佢咁搞法, 分分鐘大陸可能希望佢連任多一屆~
又黎搞個一舉殲滅~

真GA, 國民黨上場可能唔方便搞得太盡...

引用:
原帖由 1000day 於 2019-9-20 04:43 PM 發表
又係美國機師偷運汽槍子彈到香港香港無汽槍子彈賣呀?

報道引述知情人士指,被扣留的機師霍恩(Todd A.Hohn)上周四(12日)從聯邦快遞地區樞紐廣州白雲機場運送包裹到多個亞洲地區後,回到廣州機場等候港龍航班,準 ...
係咪CIA呀~

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-9-20 04:17 PM 發表

「人貴自知」,其實呢句說話,應該包括所有國家、地方和城市,放諸四海皆準!

人首先要自強,要保護好自己,才可以談得上去保護其他人;同一 道理,台灣口口聲聲話要支持香港,但自己嘅邦交國都冇辦法保護,簡直係國際大笑話。 ...
佢地的態度同本港黑衣人一樣~
口口聲聲話要公義法治~
但自己的廉恥同人格都冇辦法保存~
簡直係本地大笑話。

引用:
原帖由 top11 於 2019-9-20 17:08 發表

係咪CIA呀~
美軍艦不能入港
CIA都要走水貨…

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]