• 瀏覽: 184,052
  • 回覆: 5,059
  • 追帖: 5
+773
風花雪月插少陣啦 2019 (第2回)

風花雪月插少陣啦 已達5000帖  

大家交流當中亦沒有不快或違規的事件,能證明新聞版也可以開開心心、輕輕鬆鬆的分享及討論。還是感謝大家的支持!!

以下是重貼之前提及過要注意的事給新人的提醒引用:
人與人之間的交流不一定只討論某個主題上,政治立場不同不一定不能對其他事上交流,同時,也不一定要以抽水或標籤性的字眼才能溝通,希望風花雪月插少陣啦能繼續下去,亦希望大家於熾熱的討論之餘有這個地方大家能輕鬆一下,分享生活經驗和感想。雖然在此吹水帖處理上會比較寬鬆,但請大家不要有指向性的標籤字眼挑釁或辱罵會員。

這里的要求是,除總版規外,不得挑釁或辱罵他人也不可攻擊任何版主,話題最好是圍繞著各大小生活見聞,對於違規的留言,版主可會刪除,屏蔽或扣分處理,屢犯者,可會被禁言處理。

如會員有任何疑問,歡迎會員向版主作出詢問。

上回 風花雪月插少陣啦 2019

「緣分是本書,翻得不經意會錯過,讀得太認真會流淚。」

@gblsf4 你贏咗喇,你講到最後果句呀

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-9-4 10:35 PM 發表
@gblsf4   你贏咗喇,你講到最後果句呀
曱甴治港年代開始

其實咁樣。
反對派講咗咁耐都唔明~
我唔係幫住共產黨, 我係唔滿意你為求目的放棄自己的人格。
如果對人的唔尊重係可以咁放肆的話, 咁你仲配有所謂的民主咩?

我來了

以為我最快,原來咁多人快過我

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-9-4 10:36 PM 發表
我來了
呢幾晩係咪一到十點就有班人係出邊嗌~
好似好多區都係咁~

引用:
原帖由 亞藍米 於 2019-9-4 10:35 PM 發表
@gblsf4 你贏咗喇,你講到最後果句呀
恭喜 @gblsf4 勇奪冠軍

引用:
原帖由 top11 於 2019-9-4 10:38 PM 發表

呢幾晩係咪一到十點就有班人係出邊嗌~
好似好多區都係咁~
唔覺wor 我果區大多數都係正常人,好清靜

引用:
原帖由 auntie-ee 於 2019-9-4 10:39 PM 發表

恭喜 @gblsf4  勇奪冠軍
因為我講出最震撼既事實
上天都感受到

黐到全身都係 果然係黐膠花革命

革命仍未成功,同志還需努力 
只是,奴才情何以堪  

我聽到有一批人話TVB唔中立~
我唔可以贊成或否定, 因為我覺得都係一時時~

但我頗為肯定其他個台, 有線, NOW, RTHK 肯定係有偏頗~

頭先唔知係邊度(可能係年燈區)見到話後者果三個台係黃金時間直播「民間記者會」, 其實只係呢三間傳媒機構自己畀咗個認受性班蓮燈人。佢地既無大台, 又唔係官方, 又成日話自己唔代表乜唔代表物, 咁你畀咁多認受性佢做乜呢?

另外, 相信只有TVB頭先有報導藍色直幡的事:
http://news.tvb.com/local/5d6faa37e603830a33de6f7e

年燈區淨係即講女烈士跳樓, 女義工被非禮, 女手足被搞的fake news...

引用:
原帖由 gblsf4 於 2019-9-4 10:41 PM 發表
因為我講出最震撼既事實
上天都感受到
你改簽名?
有無好似大教授咁大叫「 X Y @ & , 正 式 啟 動 」?
仲要一路叫, 一路手指指咁班後生仔先覺得你型GA~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]