• 瀏覽: 2,119
  • 回覆: 16
+3
https://zh.wikipedia.org/wiki/1992年洛杉磯暴動

如果在美國,這羣曱甴死定了

引用:
原帖由 出入笨拙的膠袋 於 2019-9-2 09:28 AM 發表
https://zh.wikipedia.org/wiki/1992年洛杉磯暴動

仲有Kent state shooting
尾國雙標

今天才苦口蛇心叫香港一定要用和平方法解決,自己就殺無赦

這種事情在資本主義世界屢見不鮮,壟斷資本家趴在整個國家身上吸血。

引用:
原帖由 起個名好難 於 2019-9-2 01:36 PM 發表
這種事情在資本主義世界屢見不鮮,壟斷資本家趴在整個國家身上吸血。
但香港毒媒就是不公平報導

人道對待,係美國只會提出對唔聽牠的話之國家嘅要求,尤其是當幕後黑手係美國時,就更要絕對人道了。

相反自己或自己友在同樣情況下,就選擇性失明,美國自己可將偷渡的兒工童用籠困住;沙特喺土耳其謀殺記者的事不了了之;人道嗎? 之前對法國黃背心運動又輕輕帶過 (法國喺香港黑衣暴動這事上沒有單獨發聲干涉中國主權就是因為自己對付黃背心時用的暴力絕對不比香港小)

引用:
原帖由 jlam829 於 2019-9-2 01:50 PM 發表
人道對待,係美國只會提出對唔聽牠的話之國家嘅要求,尤其是當幕後黑手係美國時,就更要絕對人道了。

相反自己或自己友在同樣情況下,就選擇性失明,美國自己可將偷渡的兒工童用籠困住;沙特喺土耳其謀殺記者的事不了了之;人道嗎? 之前對法國黃背心運動又輕輕帶過 (法國喺香港黑衣暴動這事上沒有單獨發聲干涉中國主權就是因為自己對付黃背心時用的暴力絕對不比香港小) ...
有見地,他們就是假道學,惡魔化身

美國不滿人民時也會出動軍人殺市民的,當年死的人不少啊😭😭😭

等睇英國清場

所以美國一直都係雙重標準

引用:
原帖由 農場藍色腳毛 於 2019-9-2 02:44 PM 發表
等睇英國清場
我也希望可以看這塲

引用:
原帖由 JOEYU 於 2019-9-2 03:20 PM 發表
所以美國一直都係雙重標準
同毒果、臘腸新聞一樣

美國標準,一早開槍,誰敢打警察?

引用:
原帖由 ijkn 於 2019-9-22 12:00 PM 發表
美國標準,一早開槍,誰敢打警察?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]