• 瀏覽: 741,068
  • 回覆: 66
  • 追帖: 286
+380
笫一

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-1 08:07 PM 發表
秋後算賬第三帖開帖了,也已經到了明天2/9就要開學的時候,暴徒的行為也許會到了另一個模式或階段。

呢個暑假就好似打開咗嘅pandora box咁,將曱甴暴徒嘅惡性完全放咗出嚟,好難收得番,邊個佢地睇唔順眼就會搞邊個,再加上學校裡面做有好多黃師推波助瀾,大學中學校長及其他老師要搞都可能未必即時搞得掂。星期五六日,短期內還會有和種暴亂嘅「課外活動」,這是可以預見的。

仲有班人可能要其他學生被罷課, ...
對,大叔

當年我支持過八九學運

反對過廿三條

投過票比泛民瞓街卿

以上是小弟三罪行

現在知道自己當年做錯

錯誤今年受番

因果報應

自作自受

引用:
原帖由 放假喇 於 2019-9-1 08:09 PM 發表
支持大叔

香港警案加油💪🏼
支持香港警察

引用:
原帖由 高達無雙 於 2019-9-1 08:21 PM 發表

師兄, 我都喺. 但知恥近乎勇
我話過

以後不投泛民

′ 一投泛民 , 終生抱憾 ′

引用:
原帖由 kfws 於 2019-9-1 08:22 PM 發表

同病相憐,現在一齊受😥
一投泛民

終生抱憾

引用:
原帖由 AddersonLui 於 2019-9-1 09:23 PM 發表

懂得後悔未為晚也
發誓永不投泛民班X街

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2019-9-1 09:33 PM 發表
香港反對修訂《逃犯條例》風波引發連串示威,警方早前拘捕包括香港眾志秘書長黃之鋒、成員周庭等人,惟他們同日獲保釋,此舉在內地引起輿論不滿。有新加坡傳媒周日(9月1日)刊出中國與全球化智庫副主任、學者高志凱的訪問,對方稱若香港進入緊急狀況,全國人大有權決定將內地法律適用於香港,內地派過去的警察可用中國法律拘捕香港疑犯。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/2019 ...
支持緊急法

立即通過廿三條立法

引用:
原帖由 Michelwang 於 2019-9-1 09:36 PM 發表

樓主說的對,我引申一下我的觀點:
1:群眾要配合香港政府行動,最基本不參與。拿好自己那一票。香港政府要有信心。
2:連農牆他貼,你們撕。為了避免肢體衝突,你們應該有組織的一周去撕一次,他們到處噴,你們就搽。平時無視他們,過好自己的生活。
3:香港教科書套路和台灣的綠蛆去中國化套路一樣。日本公務員考試每年都有關于中國歷史的考試。為什么要排斥中國歷史?
4:我覺得在整個華人地區,最有資 ...
第3點。公務員一年一次考試,支持

第4點。8964已知道當年學生是和平散去,香港人被泛民主派騙了數十年,小弟當年也因為同情北京學生,投票比劉惠卿,現在才知被騙了。

引用:
原帖由 Play_game 於 2019-9-1 09:38 PM 發表

500萬人寫信去投訴有冇得諗
大力支持

等暴徒學生針桔到肉

師兄可開個貼,聲討大學生,開除學籍

發起網友

香討很多人支持警的

另,再在大叔這貼宣傳

沾下大叔的光

引用:
原帖由 wong7fai 於 2019-9-1 10:10 PM 發表
網上睇到笑到噴飯😂😂😂

比啲新資訊等大家治癒吓:
仆街啦,今次真係攬炒成功,啱啱睇新聞
機場快線死咗
東涌綫死咗
快速公路封咗
碼頭封咗
咁問題就嚟啦,啲曱甴點走?喺電視睇到啲曱甴垂頭喪氣一路行一路互𨳒,互相埋怨,由機場行番出九龍,一路行又要一路擔心撞到速龍小組噴殺它死,其實個天對佢不薄啦,驚佢哋熱,送個三號風球兼橫風橫雨俾佢哋。
慢慢行啦死曱甴,正所謂"只要有恆心,路上執到金"
睇你哋以後仲 ...
哈哈

好文彩

有冇師兄

有禽日太子站流馬尿曱甴的相

等各版友開心一下

引用:
原帖由 春天的春卷 於 2019-9-1 10:27 PM 發表

今天不走出來的, 當初都是反中人仕, 都是從偏見中慢慢用眼睛看清楚事實,今天才能夠分辨誰是人,誰是鬼.
自作自受

系我地當年錯

對吾著

引用:
原帖由 littlelandload 於 2019-9-2 08:25 AM 發表

Ching, 同你一樣。但我自從08年已醒覺,但好多朋友仲支持暴徒,一切都係政府問題,吹x脹
大家醒覺, 以後不再投票泛民, 讓香港以後回復平靜

引用:
原帖由 玄野神 於 2019-9-2 05:58 PM 發表

大叔的帖進展非常快,短短幾日就爆帖了👍🏼👍🏼
香港沒有在上個周末演變成最惡劣的形勢,不知是喜還是憂。
可能中國暫時仲想拖多陣,等一切準備就緒,損失與影響減到最低時才出手,月圓之夜快啲嚟啦😭😭😭 ...
月圓夜前殺曱甴

引用:
原帖由 普陀山 於 2019-9-2 06:02 PM 發表

生晤生存到都已經好大問題喇重教育問題?
班曱甴仲要教育? ?

全部格殺吧

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]