• 瀏覽: 741,106
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 286
+380
引用:
原帖由 y98141 於 2019-9-1 08:31 PM 發表
中環碼頭好多防暴警, 咩事? 暴徒有船由欣澳返中環?
聽說有暴徙想從東涌去梅窩坐船回中環

引用:
原帖由 藍色小魚 於 2019-9-1 08:31 PM 發表

甘佢地下一個目標應該圍醫院圍醫管局,應該有白車有成隊醫護人員standby架麻,佢地為班黃醫護爭取民主點可以唔支持?
期待醫護界被反骨仔反咬既一刻,成班大話精等天收 ...
飛行服務隊可能乃野先

引用:
原帖由 nowin 於 2019-9-1 08:32 PM 發表

7:40我中環落船都冇警察
依家on cc影緊, live map都有寫

留個位先我始終覺得,林鄭不是一個合適的人選,無當機立斷的心

引用:
原帖由 y98141 於 2019-9-1 08:33 PM 發表

睇下先

引用:
原帖由 y98141 於 2019-9-1 08:33 PM 發表

tvb都影緊

引用:
原帖由 chungkingpun 於 2019-9-1 08:33 PM 發表

原來如此
見到live map有人叫扔裝備落海

部分係洗濕個頭被威迫利誘,知道會清算已沒回頭路。自作自受。

惡徒!!
火燒國旗,恐嚇殺人!!

引用:
原帖由 chungkingpun 於 2019-9-1 08:33 PM 發表

唔坐船仲可以點
坐船咪叫做比較醒law. 行路果班真係唔知想點

另外仲有船去屯門, 但大部份黑衫係東涌拾下拾下時尾班船已走
所以得返愉景灣同梅窩坐船兩個方法, 但都係去中環, 警察係碼頭一截就...
D 金主正契弟, 又唔租條船比佢地走鬼...

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-1 08:30 PM 發表

實話實說。

隔離帖馬兄都好似曾經預測過局勢可能9月/10月後先有比較大嘅轉變。我睇法在秋後算賬(2)其他帖都提過,10月1日都未必係死線,十一前搞掂平亂嘅機會係一半半,所以我最樂觀最少都要9月中已見到些少轉機。

比個心理準備大家會好些。 ...
明白大叔,十分感謝你給我們一個團結的地方
我個人甚為悲觀,我覺得暴徒已經成為一種風土病, 以後香港可能變成好似加拿大的魁北克, 沒完沒了搞獨立

支持

引用:
原帖由 realfo 於 2019-9-1 08:34 PM 發表

tvb都影緊
so far都未有船到
班暴徒應該醒水, 有咩裝備證據都扔落海, 警察最多查下身份證, 唔夠證據捉人...

唉...佢哋聽日話塞鐵喎

又新POST,好難追。。。支持下先

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]