• 瀏覽: 740,736
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 286
+380
支持!全民抗黃暴即將開始,不要放棄!

引用:
原帖由 thomasfriends 於 2019-9-1 08:27 PM 發表
香港妓者

引用:
原帖由 後天平平手機 於 1-9-2019 08:26 PM 發表

唔好再抱有希望呀爺不會直接出手
其中何柱國都表明好多政府部門失職

呀爺要香港人站出來向暴力說不當中都暗示左呢d部門
何柱國又讚林鄭工作勤力,工作能力表現好,今日仍然支持她,希望她能平息事件,並要統率官員,勿讓他們變「廢柴」。
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1581256/即時-港聞-逃犯條例-繼續支持林鄭月娥-何柱國-曾提醒修例後果但佢無聽

咁快去到 (3)
支持大叔新帖

引用:
原帖由 RogerVsPete 於 2019-9-1 08:21 PM 發表

繼續支持大叔
但今次你講的,令大家個心都沉下去
實話實說。

隔離帖馬兄都好似曾經預測過局勢可能9月/10月後先有比較大嘅轉變。我睇法在秋後算賬(2)其他帖都提過,10月1日都未必係死線,十一前搞掂平亂嘅機會係一半半,所以我最樂觀最少都要9月中已見到些少轉機。

比個心理準備大家會好些。

引用:
原帖由 bbc16M 於 2019-9-1 08:28 PM 發表
黐線架!仲要俾佢地玩多兩周到中秋! 中秋成個香港俾佢地炸左啦!!!
今年中秋睇黎都係在家食下月餅仔算了

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2019-9-1 08:25 PM 發表
班人仲未行到出去

宜家佢地有人中暑或其他隱疾病發, 應該有機會做烈士

白車分分鐘一個鐘都去唔到救人

但全部佢地自己做成
搞機鐵, 無得搭出去
搞埋東涌站, 東涌都無得搭
巴士? 有出無入, 巴士公司係東涌邊度搵架車比佢搭
宜家死蠢到要行出去, 佢地唔諗下有乜意外點算 ...
人蠢無藥醫就係呢種

現在反而擔心的是明天交通情況如何

特別是星期二我們有人要去東涌工作......到時真的地鐵未修好也不知怎進去

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2019-9-1 08:25 PM 發表
班人仲未行到出去

宜家佢地有人中暑或其他隱疾病發, 應該有機會做烈士

白車分分鐘一個鐘都去唔到救人

但全部佢地自己做成
搞機鐵, 無得搭出去
搞埋東涌站, 東涌都無得搭
巴士? 有出無入, 巴士公司係東涌邊度搵架車比佢搭
宜家死蠢到要行出去, 佢地唔諗下有乜意外點算 ...
甘佢地下一個目標應該圍醫院圍醫管局,應該有白車有成隊醫護人員standby架麻,佢地為班黃醫護爭取民主點可以唔支持?
期待醫護界被反骨仔反咬既一刻,成班大話精等天收

中環碼頭好多防暴警, 咩事? 暴徒有船由欣澳返中環?

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-1 08:07 PM 發表
秋後算賬第三帖開帖了,也已經到了明天2/9就要開學的時候,暴徒的行為也許會到了另一個模式或階段。

呢個暑假就好似打開咗嘅pandora box咁,將曱甴暴徒嘅惡性完全放咗出嚟,好難收得番,邊個佢地睇唔順眼就會搞邊個,再加上學校裡面做有好多黃師推波助瀾,大學中學校長及其他老師要搞都可能未必即時搞得掂。星期五六日,短期內還會有和種暴亂嘅「課外活動」,這是可以預見的。

仲有班人可能要其他學生被罷課, ...
始終香港問題,要香港人自己面對返,下下想靠阿爺係不切實際,今日去針灸個國內來港既醫師都講,就係因為香港人對成件事唔理,先做就班暴徒咁放肆,所以阿爺好多次出聲叫香港人做野,但係奈何冇咩人理,個個仍然係一邊食花生一邊睇戲,既然香港人自己唔關心香港唔想香港好,阿爺仲有咩野講,我諗,如果香港人大多數人肯出黎大大聲叫阿爺出兵平亂,阿爺實會出,不過現實係香港人,竟然連出聲求救都唔肯做而選擇繼續睇戲,咁樣既人,仲值得可憐!?
講真,我自己身為香港人都覺得係恥辱,明明日以繼夜保護巿民既警察,竟然落得被人責罵既下場,我看過日本人既留言,話香港警察有槍唔用得好可憐,但香港又有幾多人會認為警察應該用真槍實彈對付暴徒!?明明暴徒裝備次次升級,奈何警方郤是有裝備而不敢用,使得警員多次遭遇險境。
恕我沒用,我真的看不通林鄭在做什麼,其實在我看來,林鄭可以做的有很多,例如從打擊一群每個月收政府人工的公務員、港台員工、醫護人員、社工和教師等著手,炒既炒,施壓既施壓,等佢地唔可以再肆無忌憚咁去撐暴徒或直接走去暴亂,至於大學,她亦可以直接向各大學施壓,雖然效用未必很大,但在廣大巿民眼中,也比現在不問不聞好,再之後到學生暴徒,可唔可以由佢地既資助金度著手!?
總之如果林鄭肯做,絕對有很多事做,奈何這位特首卻選擇繼續玩其失蹤大法,香港,亦最終會因她繼續失蹤而陷入萬劫不復之地,可嘆亦可悲!

引用:
原帖由 chungkingpun 於 2019-9-1 08:31 PM 發表
現在反而擔心的是明天交通情況如何

特別是星期二我們有人要去東涌工作......到時真的地鐵未修好也不知怎進去
東涌市民要返工仲大獲

引用:
原帖由 鬼屋深情的駱駝 於 2019-9-1 08:24 PM 發表

好多人已經被洗腦得好徹底,以為自己搞緊D可以青史留名既創舉
殊不知,就連遺臭萬年既漢奸都無佢地份
佢地只係無名既棄卒
而家佢地個心態已經唔係甚麼五大訴求或光復香港, 而係仇恨心去到不能自拔, 一日唔攪就唔安樂, 去到狂妄狀態時受挫折就再用更暴力方法解決, 咁樣落去出錯機會更大, 距離第三次用實彈不遠已

引用:
原帖由 y98141 於 2019-9-1 08:31 PM 發表
中環碼頭好多防暴警, 咩事? 暴徒有船由欣澳返中環?
7:40我中環落船都冇警察

支持大叔開新「舗」🥳👍🏻

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]