• 瀏覽: 740,955
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 286
+380
引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2019-9-1 08:15 PM 發表
中央政法委微信發表文章,提到香港近日發生暴力事件,指「七勞五傷、玉石俱焚」的香港,美國和歐洲不會心痛,真正為香港心傷的只有中國,受到傷害的是香港的市民。

文章指,想拿香港做文章,要脅中國政府,延緩、阻止甚至中斷中華民族偉大復興的進程,是癡人說夢,恐怖主義手法的暴行嚇不到任何人,反而能讓更多的人看清暴徒的真實嘴臉;街頭暴力不會達到任何目的,只會讓止暴制亂,獲得更加廣泛和堅定的支持。

文章 ...
真係? 好期待!

感覺呢次運動結束時應該都係悲劇收場, 除審判懲罰外班曱甴未必承受到果種挫敗, 有人變空中飛人少不了

【20:03】傳有示威者於梅窩沿水路往中環及長洲,大批防暴警在中環碼頭戒備。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190901/bkn-20190901105655519-0901_00822_001.html

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2019-9-1 08:15 PM 發表
中央政法委微信發表文章,提到香港近日發生暴力事件,指「七勞五傷、玉石俱焚」的香港,美國和歐洲不會心痛,真正為香港心傷的只有中國,受到傷害的是香港的市民。

文章指,想拿香港做文章,要脅中國政府,延緩、阻止甚至中斷中華民族偉大復興的進程,是癡人說夢,恐怖主義手法的暴行嚇不到任何人,反而能讓更多的人看清暴徒的真實嘴臉;街頭暴力不會達到任何目的,只會讓止暴制亂,獲得更加廣泛和堅定的支持。

文章 ...
講到好明好白,班友再唔收手,就自取滅亡,另一點亦講得好正確,就係美國佬英國佬等等都唔會心痛,因為佢地只會偷笑,係笑你地班惡賊on99

引用:
原帖由 y98141 於 2019-9-1 08:18 PM 發表
on cc播緊較早前片段, 我真係見到有硬膠仔帶烏克蘭國旗
有時真係覺得佢地其實身處係一個平行宇宙
果度既烏克蘭係革命之後已經成為歐洲一流強國

我(2)都未追完,咁快(3)?

引用:
原帖由 y98141 於 1-9-2019 08:18 PM 發表

真係? 好期待!
但香港未來兩個星期都會繼續亂

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2019-9-1 08:13 PM 發表
網上有流傳片段,傍晚6時許有白衣持刀男子在東涌逸東邨巴士總站外,追斬十多名身穿黑衣的示威者。警方指沒有收到報案。

有目擊者表示,當時有身穿黑衣的示威者商討如何離開東涌,突然兩至三名身穿白衣的中年男子在停車場收費處大叫幾聲,其中一名男子持刀,然後衝向黑衣人,示威者及市民立即四散,沒有看見有人受傷。

現場有大批街坊聚集,在逸東邨巴士總站內,發現有疑似刀套。有市民指,見到網上片段所以下樓查看 ...
呢種情況會一路增加,市民會越來越覺得容忍唔住呢班暴徒。

報到

引用:
原帖由 BosomFriend 於 2019-9-1 08:14 PM 發表

對,大叔

當年我支持過八九學運

反對過廿三條

投過票比泛民瞓街卿

以上是小弟三罪行

現在知道自己當年做錯

錯誤今年受番

因果報應

自作自受 ...
師兄, 我都喺. 但知恥近乎勇

引用:
原帖由 放假喇 於 2019-9-1 08:09 PM 發表
支持大叔

香港警案加油💪🏼
支持香港警察

報到,支持大叔

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-1 08:07 PM 發表
秋後算賬第三帖開帖了,也已經到了明天2/9就要開學的時候,暴徒的行為也許會到了另一個模式或階段。

呢個暑假就好似打開咗嘅pandora box咁,將曱甴暴徒嘅惡性完全放咗出嚟,好難收得番,邊個佢地睇唔順眼就會搞邊個,再加上學校裡面做有好多黃師推波助瀾,大學中學校長及其他老師要搞都可能未必即時搞得掂。星期五六日,短期內還會有和種暴亂嘅「課外活動」,這是可以預見的。

仲有班人可能要其他學生被罷課, ...
繼續支持大叔
但今次你講的,令大家個心都沉下去

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2019-9-1 08:15 PM 發表

大叔今次唔留兩個新位以備不時之需?為何大叔不預測下明後天會亂成點,多謝大叔繼續開post讓我地有歇息的空間,期待大叔估計區選立選的情況,建制泛民會不會大敗 ...
十一個選舉太遠了,
連明天係點都未知。

今次不留位啦,變化太快,
未來一星期又太忙,諗到有嘢要寫才寫吧。

引用:
原帖由 cannycandy 於 2019-9-1 08:19 PM 發表
感覺呢次運動結束時應該都係悲劇收場, 除審判懲罰外班曱甴未必承受到果種挫敗, 有人變空中飛人少不了
既然個班人渣甘恨做外國人,重新投胎對佢對其他市民(至少對我)係好事

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]