• 瀏覽: 3,054
  • 回覆: 43
+6
【明報專訊】前日警方大規模拘捕後,反修例抗爭者圈子瀰漫着白色恐怖,不少人憂心自己成為下一個被清算對象,加上《緊急法》傳言,有人在網上討論8.31是「endgame(終局)」。然而,走在前線的「衝衝子」說昨日不是終局,即使要返外國讀書、有異地戀人勸退,仍無阻「衝衝子」出來,更寫好遺書,盼港人勿因他萬一的犧牲而失望。

呢D真係注定做香港最低層的垃圾.....
同文革一樣...今次真係影響了一代人...

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/要聞/article/20190901/s00001/1567277225581/救火隊「衝衝子」-昨非終局-但要當終局打

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2019-9-1 07:32 AM 發表
【明報專訊】前日警方大規模拘捕後,反修例抗爭者圈子瀰漫着白色恐怖,不少人憂心自己成為下一個被清算對象,加上《緊急法》傳言,有人在網上討論8.31是「endgame(終局)」。然而,走在前線的「衝衝子」說昨日不是終局,即使要返外國讀書、有異地戀人勸退,仍無阻「衝衝子」出來,更寫好遺書,盼港人勿因他萬一的犧牲而失望。

同文革一樣...今 ...
返外國讀書出境分分鐘拉理

幻想係香港能夠翻版呆灣太陽花
會唔會太天真,諗多咗

很痛心,缺又無可奈何/
黎明前的黑暗?

明報真是越來越痴線

引用:
原帖由 aasddfgg 於 2019-9-1 07:36 AM 發表
幻想係香港能夠翻版呆灣太陽花
會唔會太天真,諗多咗
"正在外地求學的棉花糖,剛在異地結識了女朋友,「我好想回去(外國)啊!好掙扎!」他說,女友前晚叫他不要出去,「其實我也有心想,我是否不應該出去?但,我為了香港,我不得不出去。聽起來好像很大義凜然吧,但,我覺得是這樣啊」。"

原來靠呢場運動識了自由西....唔怪得咁博命啦...
呢D女恐怕都係同太陽雞一樣,利用幾十個"男友"去叫班友衝....衝完被拉坐監就即刻分手再去識多十幾個"新男友"....

成日話預左死, 但又唔肯犧牲, 一有事就第一個跑

引用:
原帖由 discuss.woddboy 於 2019-9-1 07:42 AM 發表
明報真是越來越痴線
不嬲都係咁
正統黃媒
扮明實暗

一群垃圾,已經愚蠢到豬西咁

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2019-9-1 07:32 AM 發表

呢啲人鐘意做垃圾唔阻佢,但攬炒要香港市民賠上生計就最大惡極

引用:
原帖由 annwong 於 2019-9-1 07:48 AM 發表
成日話預左死, 但又唔肯犧牲, 一有事就第一個跑
最大果班社運友成日話"無畏無懼",結果一個二個被拉果陣又話人"政治檢控".....
昨日被噴椒上頭條果個死狗,男人老狗喊到收唔到聲,呢D人仲話搞革命?俾人一棍打落去立刻話要返屋企了...

引用:

起碼2代,垃圾要送去堆填區

什麼是終局,他們根本唔清楚,終局會係咩模樣,之後要做什麼,worse case,best case,輪唔輪到佢去講/決定?

引用:
原帖由 ka626168 於 2019-9-1 07:38 AM 發表
很痛心,缺又無可奈何/
黎明前的黑暗?
不要痛心...當你知道佢哋在每塲劣行收高額工資薪酬....
尤其係在旁吱吱喳喳扮嘢的臭西...就會覺得佢哋係抵L死...
......

有傳出...就算之前被捕的12歲曱曱撚仔,在家搜後都發覺佢藏有7,8萬現金....

引用:
原帖由 acer2014 於 2019-9-1 08:10 AM 發表

不要痛心...當你知道佢哋在每塲劣行收高額工資薪酬....
尤其係在旁吱吱喳喳扮嘢的臭西...就會覺得佢哋係抵L死...
......

有傳出...就算之前被捕的12歲曱曱撚仔,在家搜後都發覺佢藏有7,8萬現金.... ...
也有傳前排衝鋒陷陣打警察的收6雞/

引用:
原帖由 ka626168 於 2019-9-1 08:13 AM 發表

也有傳前排衝鋒陷陣打警察的收6雞/
之前有報導...有一隻曱曱鳩衝完之後...去商塲SHOPPING買咗兩大袋LV貨...
真有財...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]