• 瀏覽: 1,219
  • 回覆: 18
+3
個人資料私隱專員公署昨日(28日)公布,由6月14日至今,共接獲及主動發現768宗疑似政府官員、社會知名人士、警務人員、市民及其家人、以及示威者個人資料,於網上討論區或即時通訊平台被「起底」的個案。

事主的姓名、地址、電話、學歷、出生日期、身份證號碼等,被人在社交平台披露,並帶有貶義或人身攻擊的言辭,以達致令當事人被排擠、恫嚇和傷害。對於起底行為,個人資料私隱專員強烈譴責完全侵犯個人資料私隱、網絡「起底」及欺凌情況,當中涉及恐嚇、騷擾等情況越趨嚴重,部分更涉及兒童和青少年。對此,你又點睇呢?

新聞來源連結:
https://www.dotdotnews.com/2019/08/29/choice/暴亂至今-私隱公署收七百多宗「起底」個案-你點睇

引用:
原帖由 清晨活潑的美人 於 2019-9-18 11:15 PM 發表

已睇唔到
www.>><<20190917

仲可以

引用:
原帖由 清晨活潑的美人 於 2019-9-18 11:15 PM 發表

已睇唔到
你search 香港解密

www.

[url=>><<20190917]>><<20190917[/url]

引用:

已睇唔到
www.    >><<201909172 .  ru

引用:

已睇唔到
嘩,曱甴想封殺呢個網,你快去yahoo search, 香港解密
仲揾到

https://&gt;&gt;&lt;&lt;20190917

引用:
原帖由 商界永恆的廁紙 於 2019-9-18 11:27 PM 發表

嘩,曱甴想封殺呢個網,你快去yahoo search, 香港解密
仲揾到
係喎, 唔係.com, 係.ru

backup 左先

人人都backup 哂啦. 封都冇用.  又可以問候人啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]