• 瀏覽: 1,759
  • 回覆: 26
+2
小幸运
呢 d 以武抗黑衣人流濃牆,只會越黎越發生得多

政府唔做野, 比人係公眾地方違法標貼, 呢個咪沖突事件既誘因

暴徒隨身有索帶,晚歸女仕要小心

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-8-29 11:57 AM 發表
呢 d 以武抗黑衣人流濃牆,只會越黎越發生得多
唔好衝動,也不要手持明顯武器(可以考遮/柺杖/自拍棍/頭盔自衛),如果真係忍唔住,一定要搵多個人拍低暴徒罪行及隨時報警
同時要開直播,即使畀人搶手機,亦不能刪除已上傳內容
如果不幸被人圍毆,最少要揭開一個暴徒面罩,曱甴最怕見光,一定要拍低佢個樣;或者抱住一個暴徒陪葬,畀警察拉人

賣下廣告,P30Pro有10倍光學放大,可以幫你和親友在安全距離拍攝暴徒,曱甴冇人性,保命要緊

黃色食環去咗邊? 有垃圾唔清
引用:
原帖由 人生如開掛 於 2019-8-29 11:03 AM 發表
美孚連儂牆爆衝突,昨晚(28日)10時許,一批市民在荔灣道橋底連儂牆貼上表達訴求的便利貼時,兩名男子疑因噪音問題發生爭吵

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190829/photo/bkn-20190829002020707-0829_00822_001_01b.jpg?20190829082119

美孚連儂牆爆衝突,昨晚(28日)10時許,一批市民在荔灣道橋底連儂牆貼 ...

黑衣畜牲就係暴力

含膿牆乃不祥戾氣之物
宜及早除之

流濃牆四處流流濃,害人不淺

引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-8-29 12:32 PM 發表

唔好衝動,也不要手持明顯武器(可以考遮/柺杖/自拍棍/頭盔自衛),如果真係忍唔住,一定要搵多個人拍低暴徒罪行及隨時報警
同時要開直播,即使畀人搶手機,亦不能刪除已上傳內容
如果不幸被人圍毆,最少要揭開一個暴徒面罩,曱甴最怕見光,一定要拍低佢個樣;或者抱住一個暴徒陪葬,畀警察拉人

賣下廣告,P30Pro有10倍光學放大,可以幫你和親友在安全距離拍攝暴徒,曱甴冇人性,保命要緊 ...
黑衣暴徒冇性架,最緊要自身安全先

引用:
原帖由 e5432whm 於 2019-8-29 12:51 PM 發表
黃色食環去咗邊? 有垃圾唔清
食環係依個時候繼續保持佢地一貫既工作態度其實十分難能可貴.....反政府同支持政府標語一律當睇唔到繼續集體蛇王.....其實我地應該讚賞食環依個部門....佢地工作態度已經超出所有政治立場

唔做嘢應該唔好出糧, 要中立就正反都依例清,而唔係叫超出所有政治立場
引用:
原帖由 JETSO500 於 2019-8-29 01:13 PM 發表

食環係依個時候繼續保持佢地一貫既工作態度其實十分難能可貴.....反政府同支持政府標語一律當睇唔到繼續集體蛇王.....其實我地應該讚賞食環依個部門....佢地工作態度已經超出所有政治立場 ...

引用:
原帖由 e5432whm 於 2019-8-29 01:19 PM 發表
唔做嘢應該唔好出糧, 要中立就正反都依例清,而唔係叫超出所有政治立場
你要明白蛇王既精髓.....唔做野重要有糧出先係最成功既蛇王......

食環署高層係深黃,所以縱容流膿牆不停流膿...👎👎👎

你啱
引用:
原帖由 JETSO500 於 2019-8-29 01:33 PM 發表

你要明白蛇王既精髓.....唔做野重要有糧出先係最成功既蛇王......

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]