[其 他 討 論] 每日暴亂派5千萬你有份收嗎?

每日暴亂派5千萬你有份收嗎? E-mail 此主題給朋友

可靠消息已証實,老尾共動用5億美金,约40億港元制造今次香港混亂,每次大约派5千萬,冇份收被利用占7成人,爱香港的你只是推高此貼俾冇錢收而又去衝嘅人知道後心理必定不平衡,已经可令到黄軍心大亂,完全不用立緊急法去止暴。

1~前面勇武每次三萬港元(去2次收工就可買LV搭港鐵)

2.後面示威聚人叫囂每次一萬元

3.社工不停在叫每次二萬元

4.妓者假採訪真阻察辨公每次一萬元

5.議員級與警方發生口角衝突每次15萬元

6.民間集會遊行人仕每次3-5千元

7.專業演員-如假大肚婆、仔麥當當打工等每次出鏡採訪每次一萬

以上都是身邊有多個朋友在此圈內近月搵到富貴起來又出新車🚗又新手機,全以香港前途換來,多次叫我加入,因為我有正當職業而不願意跟隨。

更新-而加好啦,黃之峰同肥佬黎鬥法去美國🇺🇸爭搶要功收美金,收錢收到手軟,可憐在香港被利用上街所謂勇武(無薪者)以為自己仲在爭取明天,其實系幫漢奸頭子去收錢

16-9-2019更新,已经有暴徒向警方爆有一日8千元收,邊個仲敢話上街冇錢收

熱賣及精選
咁少?中共每年維穩費成萬億人仔喎。

引用:
原帖由 廚房性感的手機 於 2019-8-29 11:51 AM 發表

咁少?中共每年維穩費成萬億人仔喎。
中國大好多,14億人又就更要使多D,香港得每次買通1-2千人去带頭衝就得,因為大部份系傻仔以為自己在爭取民就冇錢收

回覆 引用 TOP

仲有25億,可以玩多幾耐?

回覆 引用 TOP

咁派錢,唔怪得拉到坐監都博

回覆 引用 TOP

嘩,原来民陣岑X傑每次召集遊行成功有30萬

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

實係有咁多錢可以派俾示威者啦。我身邊D朋友根本就冇攞過錢,佢地都係為自己既想法而去。我依家唔係話挺邊一個,只係覺得唔好將全部示威者都認為係收左錢,大部分都係為自己既理想去。

引用:
原帖由 波濤長長小腸 於 2019-8-31 12:00 PM 發表

實係有咁多錢可以派俾示威者啦。我身邊D朋友根本就冇攞過錢,佢地都係為自己既想法而去。我依家唔係話挺邊一個,只係覺得唔好將全部示威者都認為係收左錢,大部分都係為自己既理想去。 ...
争取自由明天我贊成,但是你地看到暴徒已经變質到目標是放火傷人,達到恐怖分子行徑及顛覆政府,破壞民生神憎鬼厭,背後嘅陰謀你哋點會知呀,有收錢都話為錢,冇錢收你仲去支持,你真係要爭取你可等風暴過後,你可用其他方式合法地再去爭取。

會唔會清晨5點帶學生去補習呢?

回覆 引用 TOP

老尾用這40億元只系投資呀,背後買咗萬億股市插水就可以賺更多錢,所以你地D年青人唔㚥只睇毒果新聞同盲目地上街支持而被人利用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無盡勇敢 於 2019-8-31 12:22 PM 發表

争取自由明天我贊成,但是你地看到暴徒已经變質到目標是放火傷人,達到恐怖分子行徑及顛覆政府,破壞民生神憎鬼厭,背後嘅陰謀你哋點會知呀,有收錢都話為錢,冇錢收你仲去支持,你真係要爭取你可等風暴過後,你可用其他方式合法地再去爭取。 ...
我都明白D示威既行動的確暴力左。但如果以陰謀論既角度去唸,會唔會可能係有D人突登假扮示威者去做暴力既行動,跟住嫁禍示威者身上?其實過左咁耐我都唔知邊個真邊個假,只係希望尼件事件中唔好再有任何人受傷害。🤦🏻‍♀️

不是陰謀論,你講得啱,但呢個背後策劃者嘅預謀,目的要利用呢啲思想未成熟年青人,去做暴力行為冇錢收邊個去呢?用錢去換來爭取五大訴求你覺得冇問題咩?

回覆 引用 TOP

主題標籤 #港鐵
 46 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。