• 瀏覽: 5,648
  • 回覆: 13
今日成班成粉癲晒

不過..... 都係等官方公佈好啲

SCMP 報軍事當笑話睇

呢個Minnie Chan 講過002 航母趕唔上國慶閲兵(剷入天安門??)

引用:
原帖由 機龍 於 2019-8-29 12:27 AM 發表
SCMP 報軍事當笑話睇

呢個Minnie Chan 講過002 航母趕唔上國慶閲兵(剷入天安門??)
都有準過,遼寧號來港係scmp 首報
撞棍都收倒真風就天知

咁大架,一隻cv可放幾多架。。。。。

引用:
原帖由 royrac 於 2019-8-29 02:02 AM 發表
J20其實同J15差唔多大小。太長的錯覺係因為尾垂細。F22只尾垂就好大。

引用:
原帖由 royrac 於 2019-8-29 02:02 AM 發表
遼寧24架j15
002 同大小改良後36架 j15
估計呢個數係最大唔可以有其他飛機

小鷹號 可以有 20架F14+20架 F18 再加其他機

003 普遍估計係小鷹級,打個8折都30架J20 再加其他機
J20 大唔過 J15/F14

引用:
原帖由 pooh24680 於 2019-8-29 10:29 發表

遼寧24架j15
002 同大小改良後36架 j15
估計呢個數係最大唔可以有其他飛機

小鷹號 可以有 20架F14+20架 F18 再加其他機

003 普遍估計係小鷹級,打個8折都30架J20 再加其他機
J20 大唔過 J15/F14 ...
褲子加埋教練機直升機42 架,大遼基本上一樣,山東“去航巡化”減直升機就有36 架中秋

小鷹級高峰期F-14、F/A-18 各24、A-6E*14、EA-6B*4、S-3B*10、SAR 海鷹*10、E-2C*5,當超蟲一統天下降到70 架

吹呀吹,這風吹。香港傳媒識乜軍事?

之前又話FC31 都中選⋯

我想我有見過有 纖 20 同 31 齊齊上航中國母的相。

⋯⋯ 是在對上一次軍貿展覽的中國航母模型

其實殲 20 同 31 上航母不難,兩架都「話」有能力短跑升降。
只要性價比、甲板空間佔用比、艦上起飛最大載重比,都比 殲 15 有優勢的話,只要能夠產量加多個型號就 ok

如果下一架航母有電彈,整架 BMP 射出去都 可以。 之不過,有冇戰略意義就是另一會事吧!

https://youtu.be/5QHpES57Twg

引用:
係囉。點解咁似當年「中國的四代機還沒開始搞」

我要放少D殲20當模型吹咩。。。。。 你用一隊 F35 已經好夠打㗎喇。。。。

我覺得選J20,是考慮將來有機會到海外,由航母升空進入內陸作戰,載彈量及遠程能力較乎合符合這點
另一個原因是西方以F35作為新一代艦載機,如果用J31上艦只是平手甚至只能惡戰,用J30就可以吊打F35, 優勢較明顯。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]