• 瀏覽: 26,250
  • 回覆: 230
+3
引用:
原帖由 pingshangren 於 2019-8-25 07:35 AM 發表
被洗腦港式紅衛兵,全武裝帶遺書上街「救香港」喎!

身上掛着防毒面罩的David中三學生帶着遺書上街,身上背囊內物品,包括噴漆、頭盔、手套及網球拍等。他說,反修例風波是他的政治啟蒙,由6月初走到前線當「哨兵」,不忍見前線手足相繼受傷被捕。

依我的淺見,香港的最大問題仍是居住問題,回歸後廿幾年的政治爭抝,阻礙了香港自開埠以來行之有效的填海造地政策,積聚一代一代民怨,再引伸各種各樣的訴求,加上 ...
真係唔怕得罪講句, 問題根本唔係什麼土地之類,
而係佢寫你就信?? 連樣都無, 唔好話要對佢身份證添,

引用:
原帖由 pingshangren 於 2019-8-25 07:35 AM 發表

身上掛着防毒面罩的David中三學生帶着遺書上街,身上背囊內物品,包括噴漆、頭盔、手套及網球拍等。他說,反修例風波是他的政治啟蒙,由6月初走到前線當「哨兵」,不忍見前線手足相繼受傷被捕。

依我的淺見,香港的最大問題仍是居住問題,回歸後廿幾年的政治爭抝,阻礙了香港自開埠以來行之有效的填海造地政策,積聚一代一代民怨,再引伸各種各樣的訴求,加上 ...
阻填海阻收地阻起樓,動物植物權益大過人,咁反智係邊個洗人腦?

香港社會已經比好多地方好,班人仲想將香港變成點呢?樓價貴你都要俾政府覓地起樓。

引用:
原帖由 pingshangren 於 2019-8-25 07:35 發表

房屋問題就問泛民啦, 八萬五, 明日大嶼一提出就搞暴動了

引用:
原帖由 暴龍隊員 於 2019-8-25 09:11 AM 發表

.

每日150,公屋起到上火星,都係搞唔掂........

.
每日150,係泛民攪出泥

引用:
原帖由 萬紫千紅總是春 於 2019-8-25 08:13 AM 發表

沒啥用,只會推高房價
未心
假如強行收回啟德附近舊樓,即土瓜灣,紅磡,九龍城,九龍灣,觀塘工業區一帶再重新發展起高D,減少工廈,多D住宅,絕對可以舒緩住屋問題。另外大角咀,深水埗,長沙灣都有極大量樓層小嘅舊樓,淨係重建哩堆地方已經夠成個沙田嘅人住。

引用:
原帖由 pingshangren 於 25-8-2019 07:35 AM 發表

我比個單位叫價 100 萬 400 呎比你好唔好?你首期都無,份工又供唔到講條撚呀,你唔圍你老細人工比得少你,你唔圍你屋企人唔幫你上車,都岸鳩鳩,無錢學人講理想

引用:
原帖由 股票輸爆廠 於 2019-8-25 12:56 PM 發表
如果一個中三嘅學生有能力管理到香港嘅我都真係笑咗出嚟
以嗰哋所謂香港人嘅智慧,成日自己感動自己,熱淚滿眶,我相信小學生都可以係香港領導大家走向幸福美滿,哈哈哈

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2019-8-25 08:12 AM 發表
曱甴產卵

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2019-8-25 08:12 AM 發表
中毒太深,禍延下一代!虎父無犬子,白痴父母出白痴仔女!

洗腦

引用:
原帖由 萬紫千紅總是春 於 2019-8-25 05:44 PM 發表

你提到特首不應該是權貴的傀儡這個確實是重點,但是你說到廢青遊行是要中央插手,我不同意。這種反送中遊行……明顯顏色革命。
師兄你誤會了, 我的意思是廢青遊行的目標應該是讓中央插手, 而不應該是現在的目標, 現在的遊行當然是美國操縱的顏色革命, 到最後根本不解決任何問題。 廢青如果能明白香港問題所在, 應該聯合起來與地產霸權抗爭, 只能說廢青還沒明白這點。

引用:
仆街阿媽仆街老豆

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]