• 瀏覽: 2,329
  • 回覆: 24
  • 追帖: 2
防暴警察繼早前在港鐵太古站內近距離向示威者發射胡椒球槍之後,今日再次走到德福花園的平台上搜捕示威者,其中有警員與市民對罵,並喝罵對方「我唔使交稅呀?(你)交幾錢稅呀?」其後失控地近距離向前連發多槍,有市民受催淚彈影響感到不適,亦有憤怒的勇武街坊到平台將防暴警驅趕。...

問人交幾錢稅???
依句說話正好提醒200萬港人年年交咁多稅,養d咁樣既所謂人!個個食碗面反碗底,比$助養佢及佢地家人!佢地竟然民居,老人院,港鐵站內照放催淚煙去毒害無辜市民,又用槍,棍攻擊市民個頭!佢地真係豬狗不如!叫市民如何感覺交稅係值得呢?如果有市民發起齊不交稅行動,相信全港真係會有唔少市民參與!到時叫你元朗白衣人交啦!叫你地維護既福建人交啦!叫你地掩護嘅荃灣白衣人交啦!叫撐警參與者交啦🤭

新聞來源連結:

https://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20190824&s=6996647&a=59969547

一睇個subject就知係毒果出品

黑衣人係垃圾 暴徒 社會敗類

引用:
原帖由 林鄭常俄 於 2019-8-25 02:20 AM 發表
防暴警察繼早前在港鐵太古站內近距離向示威者發射胡椒球槍之後,今日再次走到德福花園的平台上搜捕示威者,其中有警員與市民對罵,並喝罵對方「我唔使交稅呀?(你)交幾錢稅呀?」其後失控地近距離向前連發多槍,有市民受催淚彈影響感到不適,亦有憤怒的勇武街坊到平台將防暴警驅趕。...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/vdo/20190824/720pix ...
我覺得個警察講出我心聲
d廢青真係垃圾
我親眼見有個小學雞跟住兩個可能中學生搭巴士去觀塘搞事
重有一班垃圾由九龍灣行去觀塘搞事
食屎啦佢地1

毒果又作文

引用:
原帖由 林鄭常俄 於 2019-8-25 02:20 AM 發表

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/vdo/20190824/720pix ...
第二句睇穿你班倫樣成日騎劫老人院,小朋友,民居做人盾,係人來人往鬧市到玩嘢
真係傻嘅都明想點,如果個人話好合理,係班差佬迫佢地去民居,果個應該係白痴黎

EQ真低, 比人激2激就發射胡椒球槍

引用:
原帖由 徐晃 於 2019-8-25 02:23 AM 發表
黑衣人係垃圾 暴徒 社會敗類
係咩?二百萬喎!有學生,有醫護,有律師,有航空,有政府工!我諗唔會連d智識人士都冇腦掛~

好提議⋯⋯⋯200萬香港人發起齊不交稅行動⋯⋯⋯黑警食碗面反碗底⋯⋯⋯佢地竟然係民居,老人院,港鐵站內照放催淚煙去毒害無辜市民,又用槍,棍攻擊市民個頭⋯⋯⋯睇吓點樣欺凌長者⋯⋯⋯叫元朗白衣人交稅啦⋯⋯⋯福建人交稅啦⋯⋯⋯叫荃灣白衣人交稅啦⋯⋯⋯叫撐警參與者交稅啦⋯⋯⋯

https://www.youtube.com/watch?v=B8UIQ3CpBnA

引用:
原帖由 Threeee 於 2019-8-25 02:29 AM 發表

我覺得個警察講出我心聲
d廢青真係垃圾
我親眼見有個小學雞跟住兩個可能中學生搭巴士去觀塘搞事
重有一班垃圾由九龍灣行去觀塘搞事
食屎啦佢地1 ...
黑衫有學生,有智識人士!而白衫就祗見d老坑,大媽,大陸哩!你叫依d人交稅養你地啦!全部祗識攞生果金,公緩,呃公緩!

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2019-8-25 02:37 AM 發表
市民出糧畀佢地走去射市民

正所謂食君之祿 擔君之憂
食碗面反碗底
佢地最好叫撐警嗰班癈老,大媽,大陸哩唔好攞生果金,公緩!將d$交稅比政府,用行動撐警

引用:
原帖由 林鄭常俄 於 2019-8-25 03:07 AM 發表

係咩?二百萬喎!有學生,有醫護,有律師,有航空,有政府工!我諗唔會連d智識人士都冇腦掛~
未聽過高學歷低能??
讀得書多唔代表有分析力
從來無掛勾,
不過掉磚 掉燃燒彈代表好有智慧 高學歷既,咁我諗我真係低學歷

引用:
原帖由 徐晃 於 2019-8-25 03:13 AM 發表

未聽過高學歷低能??
讀得書多唔代表有分析力
從來無掛勾,
不過掉磚 掉燃燒彈代表好有智慧 高學歷既,咁我諗我真係低學歷
我祗知老坑,大媽,大陸哩個個月要呃政府公緩!又唔交稅!對香港毫無貢獻

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]