• 瀏覽: 43,803
  • 回覆: 572
  • 追帖: 2
+36
引用:
原帖由 jfavejfave 於 2019-8-24 10:54 PM 發表

防暴警察繼早前在太古港鐵站內近距離向示威者發射胡椒球槍之後,今日再次走到德福花園的平台上搜捕示威者,其中有警員與市民對罵,並問道「我唔使交稅呀?交幾錢稅呀?」其後失控近距離向前連發多槍,當中有市民受催淚彈影響感到不適,亦有居民到平台將防暴警驅趕。

與防暴警在九龍灣偉業街一段對峙後,部份示威者退至德福花園的範圍。警方在下午5時20分左右,防暴警察從地下由停車場車道推防線進入德福廣場,有示威 ...
點解示威者要去民居先?示威者吾去民居,警察會去民居嗎?

引用:
原帖由 falconV8 於 2019-8-25 01:54 PM 發表

警察份糧是納稅人比嘅, 這個是事實, 但與是否留在香港, 就兩回事, 要分清楚。
警察捉搞事暴徒係理所當然夠係事實啦,點解又要講到交稅度呀?

引用:
原帖由 jfavejfave 於 2019-8-24 10:54 PM 發表

防暴警察繼早前在太古港鐵站內近距離向示威者發射胡椒球槍之後,今日再次走到德福花園的平台上搜捕示威者,其中有警員與市民對罵,並問道「我唔使交稅呀?交幾錢稅呀?」其後失控近距離向前連發多槍,當中有市民受催淚彈影響感到不適,亦有居民到平台將防暴警驅趕。

與防暴警在九龍灣偉業街一段對峙後,部份示威者退至德福花園的範圍。警方在下午5時20分左右,防暴警察從地下由停車場車道推防線進入德福廣場,有示威 ...
幾萬人嘅社區……只得嗰兩三丁友出嚟吠,
民意力量好單薄下喎?
下次派多啲錢……請多啲臨時演員喇?
係喎……毒果老闆戶口被凍結咗,
無錢請人扮市民!

引用:
原帖由 falconV8 於 2019-8-24 11:35 PM 發表
交多少錢都是納稅人, 都是黑警的衣食父母, 身為公僕, 講出這様説話很不智。  
警察就係收咗納稅人嘅血汗錢,所以先出力為納稅人打曱甴

引用:
原帖由 strawberry_c 於 2019-8-25 12:47 PM 發表

多得暴徒出力暴動,支持警察嚴正執法
拉曬所有元朗黑社會先啦. 嚴正執法

暴徒扮市民,射佢老母西啦!

引用:
原帖由 Tanamishu 於 2019-8-25 02:11 PM 發表

絕對認同! 根本大部份記者已經唔中立
錯晒. 班所謂記者. 全部都係暴徒嘅一份子. 雙方對峙時就企喺防暴警察附近收風. 一聽到有乜消息就通風報訊叫班暴徒散水或者預備. 防暴警察進行拘捕時就扮晒採訪有意無意擋喺中間阻礙拘捕.俾班暴徒多D時間甩身. 到有曱甴俾捉到. 就衝上去圍住防捕警察大頭影住動作上有咩漏洞. 一見曱甴少條頭髮馬上大造文章. 呢D掛住件螢光背心係記者黎架咩?係暴徒. 不過只係負責用鏡頭針對住警察每一寸動作. 都係暴徒. 其實一樣抵俾人開槍射爆頭.

引用:
原帖由 波濤進擊的雞翼 於 2019-8-25 01:31 PM 發表
今日,睇到一段直播,無線電視,係德福花園。個攝影機只係死命影住警察,但暴徒撬緊渠蓋,只係掠過。有一個警員,同記者講,影下果邊啦,破壞公物呀。。。唔話佢哋喺黑記都冇人信, 阻止警察執法兼言語挑釁, 話警察舉槍恐嚇細路, 吓! 佢哋喺暴徒唔喺細路, 跟著警察舉牌示停止襲擊行動,之後演變暴徒掟手榴彈掟樽, 其實警察真喺超克制, 喺美國已經死Q咗。

好多傳媒大聲叫,警察不要開槍。警察不要打人。警察不 ...
講得好!!

引用:
原帖由 k2kevin 於 25/8/2019 15:32 發表

警察捉搞事暴徒係理所當然夠係事實啦,點解又要講到交稅度呀?
請看清楚標題

黑警回頭是岸⋯⋯⋯

引用:
原帖由 hktick1 於 2019-8-25 04:35 PM 發表
黑警回頭是岸⋯⋯⋯
曱甴坐監是岸

引用:
原帖由 hktick1 於 2019-8-25 04:35 PM 發表
黑警回頭是岸⋯⋯⋯
on9仔,回頭是岸係你,到亂香港,你快d去自首吧

引用:
原帖由 Marvelfans 於 2019-8-25 04:38 PM 發表

on9仔,回頭是岸係你,到亂香港,你快d去自首吧
黑警食碗面反碗底⋯⋯⋯佢地竟然係民居,老人院,港鐵站內照放催淚煙去毒害無辜市民,又用槍,棍攻擊市民個頭⋯⋯⋯睇吓黑警點樣欺凌長者⋯⋯⋯

https://www.youtube.com/watch?v=B8UIQ3CpBnA

引用:

你又想騎劫全港人
講得冇錯香港人自己救香港
今晚等荃灣人打7班乞兒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]