• 瀏覽: 132,948
  • 回覆: 13
  • 追帖: 8
+44
西藏一向是極敏感的地區, 外國都唔敢亂插手; 
有人想製造國際話題, 就推D入世未深的學生去送死

西藏搞事在內地來說, 判刑可以是終身的

引用:
原帖由 tommy280 於 24-8-2019 16:33 發表
10-20年唔小得
在西藏呢個一向政治敏感的地方搞事, 點止判甘少呀?

引用:
原帖由 小魔怪 於 24-8-2019 16:48 發表

父母唔識教就等仔女自已撞下板
呢班係無腦紅衛兵, 不認父母的

反正佢地都定左9 月2 日罷課兩周架啦, 不急於開學, 內地公安慢慢同你地傾

去到西藏搞, 今次真係連美國佬都幫你地唔到啦

同你地講不割席, 支持你地的朋友-----> 佢地而家全部都在香港, 有些甚至在外國
睇到以上重點未呀?  
10 個死蠢! 

好難先可以有一次造烈士機會架, 要珍惜呢次機會
唔判你死刑的話,  50 年後出來寫番本回憶錄

諾貝爾獎都有機會爭取呀 

可能佢地以為西藏已經獨立左

引用:
原帖由 中國香港001 於 24-8-2019 18:23 發表
反而我想知港大校長會講啲乜?
之前重罵緊校長, 呢個時間校長當然最好唔出聲啦, 去安慰仍在港的同學就夠啦

引用:
原帖由 shing137 於 24-8-2019 19:13 發表

而家啲大學生英文共屎普通話又唔識 , 辛苦啲公交都唔知點樣同佢落口供!
不用擔心, 而家不少公交都識講廣東話架, 連英文都可以呀
絕對叻過佢地

引用:
原帖由 shing137 於 24-8-2019 19:37 發表

唔係擔心啲公安唔識英文, 喺啲曱甴唔識英文, 講嚟講去嗰幾個單字,( anyway、 because、 I know ) fucking bullshit

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 25-8-2019 13:44 發表

好像 獲釋 只是無收監
但還是 返唔到香港
佢地應該以後會全天侯被監視,  除非佢地以後永遠都唔上互聯網及用手機
大陸甘易放你出去, 肯定班學生已經主動講出其他有關人士及呢件事主謀

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 25-8-2019 14:12 發表

好多黃youtuber 只是話 幾個學生 只是在社交平台 講左幾句 咁都給人拉
對 舉支黑旗 屁都唔敢放一個
講的人全部不是身在大陸嘛, 你明嗎?

引用:
原帖由 賢豬 於 25-8-2019 14:29 發表

咁易獲釋應該判死刑
大陸甘易放你出去, 肯定班學生已經主動講出其他有關人士及呢件事主謀
放你地出去, 再引大蛇出來

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]