• 瀏覽: 7,568
  • 回覆: 45
隨着運動時間拖得太長,對群眾影響逐漸浮現,一場群眾運動,已經越嚟越失去民心,也已經走向末路!!

事實上,時代革命軍,核心戰鬥人員,一路減少!!

暫時唔知道香港警察掌握了幾多數據,但係相信,已經有清楚嘅掌握,搵一次機會,等呢班人聚集嘅時候,執行大型拘捕,全殲滅核心戰鬥人員!!

核心戰鬥力被殲滅,反對派就係剝咗牙嘅毒蛇,都係等人攞蛇膽!!

建制派應該成立篤灰基金,對舉報不法分子重賞,和出面要求政府,對參與暴動,酌情處理!!

最後,政府再搵中間人,同啲所謂和理非反對派,和平協商,俾啲落台階,運動就此完結!!

識時務者為俊傑,“當事實改變之後,我的想法隨之改變,您呢?”
引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-8-24 02:00 PM 發表
隨着運動時間拖得太長,對群眾影響逐漸浮現,一場群眾運動,已經越嚟越失去民心,也已經走向末路!!

暫時唔知道香港警察掌握了幾多數據,但係相信,已經有清楚嘅掌握,搵一次機會,等呢班人聚集嘅時候,執行大型拘捕,全殲滅核心戰鬥人員!!

核心戰鬥力被殲滅,反對派就係剝咗牙嘅毒蛇,都係等人攞蛇膽!!

建制派應該成立篤灰基金,對舉報不法分子重賞,和出面要求 ...
暴動人數雖然似乎少了, 但曱甴個心黑左, 毒氣越來越重, 行為越來越超出人類所能想像......好難一朝殲滅

和平協商,繳槍不殺既時間已經過去

政府應該不論深黃淺黃,一律全面打擊

都明白好多師兄嘅諗法,但係香港社會人口密集,貧富懸殊,社會矛盾嚴峻,如果你真係要殺,真係血流成河!!

小弟嘅睇法,都係要壓着矛盾,慢慢解決,操之過急,死得仲快!!

小弟淺見,和平協商始終係大方向,但係一個政府,絕對唔可以向有組織武裝勢力低頭,如果唔係,政府危險,社會制度崩潰⋯⋯

社會制度崩潰,會導致無數人家破人亡,例如利比亞的下場!!

生意人,始終都係以和為貴,和平協商永遠是最好的,戰鬥主要用來創造談判條件!!

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-8-24 02:11 PM 發表

暴動人數雖然似乎少了, 但曱甴個心黑左, 毒氣越來越重, 行為越來越超出人類所能想像......好難一朝殲滅
講得冇錯,牠們越來越黑心毒辣

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-8-24 02:00 PM 發表

建制派應該成立篤灰基金,對舉報不法分子重賞,和出面要求 ...
太天真了

系咁簡單就好,23條未立法,漢奸未除。很難回復平靜

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-8-24 02:11 PM 發表

睇下831,如果情況失控,武警落來做嘢,更就一網打盡

去到呢家 只有拉人同着草兩個選擇

引用:
原帖由 sleepingforest 於 2019-8-24 06:11 PM 發表
好柒下,笑死我。
花生唔好俾佢停

https://www.facebook.com/100040672666942/posts/114206229945132?s=100040672666942&sfns=mo
一矢中dick

畀曱甴落台楷,傻的嗎?一件不留,趕盡殺絕,斬草除根

打柒暴徒

唔打收唔到工 早打早收工 拉哂就final無下場

肥皂劇哪有那麼快完結,起碼還要拍100集,還有第二季第三季。
觀眾群體還很大。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]