• 瀏覽: 112,809
  • 回覆: 1,181
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 ypcathychung 於 2019-8-23 08:44 PM 發表

通常工會既人,公司都不會太喜歡,分分鐘公司想炒佢好耐
太x都想郁佢好耐,今次可借刀殺人

引用:
原帖由 大比169 於 2019-8-23 08:49 PM 發表

從未想過放棄公司
笑死人咩
你而家連累緊公司咋
係有承擔嘅自己走啦
呢啲人思維好奇特,又話唔放棄公司 但又圍公司

咁就先問下你呢班黑色恐怖幾時停先講啦

香港暴動是一面鏡
暴徒以恐怖手段摧毀香港
放火,打警察,燒警署,堵路,打市民,阻人返工,圍機場
迫使香港政府聽從暴徒命令
情況照出當年64
多謝香港暴徒還原北京真相,支持北京

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 todayhomenet 於 2019-8-23 09:24 PM 發表

太x都想郁佢好耐,今次可借刀殺人
機會難逢
又可以扮係受壓

引用:
原帖由 frankie_123 於 2019-8-23 08:40 PM 發表

有因必有果
果是由因而成

回覆 引用 TOP

講白色恐佈,點及連登呀,日日話要殺人全家

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2019-8-23 08:37 PM 發表

政府修訂《逃犯條例》引發社會激烈爭議,中國民航局近日向國泰航空發出重大安全風險警示,其後國泰航空出現一連串人事變動。除行政總裁何杲、顧客及商務總裁盧家培請辭外,國泰亦中止兩名機師的僱傭合約,而最新被解僱的是國泰港龍航空空勤人員協會主席施安娜。
職工盟今午將召開記者會交代事件,施安娜在記者會上表示,自己在周三(21日)被召回公司,有3名經理向她展示其社交媒體內的相片,她亦證實內容由其發布 ...
不放過

回覆 引用 TOP

放得上網就唔係什麼白色恐怖啦柒頭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 refugee 於 2019-8-23 08:41 PM 發表

曱甴提倡既攬炒就係要打擊香港經濟令大量市民失業啊

乜到自己失業就唔開心啊!?
x2

回覆 引用 TOP

自作自受,無得賴

回覆 引用 TOP

支持罷工
身體力行

回覆 引用 TOP

就算你休班後,你仍然是國泰的員工,所以你發表的言論,也會影響國泰航空的形象!所以國泰解僱你,是正常的,因為你正在影響國泰航空的形象!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2019-8-23 09:10 PM 發表

好多香港人以為網上講乜都無後果……但大陸行實名制行左好耐啦…
我依家成日教個仔四個字,禍從口出
係咪小學教時間泰來佢哋唔記得咗!

抵撚死

回覆 引用 TOP

國泰之前做的確實過分了,要示威系唔系收工後再去比較好,直接損害群眾利益,對我而言不可接受

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]