• 瀏覽: 2,930
  • 回覆: 22
+3
有公司秋後算帳其員工, 曾否參與近期「反送中」活動?
這些公司為與大6做生意, 散播白色恐怖?
香港人在消費前, 是否要認真選擇?

你可以辭職,公司亦可以炒你,只要補足比你便可以了,難道要終身聘用?

成日話白色恐怖,自己唔做錯事又點會搞到你頭上。

抵死。

我公司就啱炒佐隻曱甴。

不過俾第二個人搶先篤灰

問返原來有六七個人各自都有篤

可想而知曱甴幾受歡迎

做得出就預左啦 返正收咁多黑金都夠過世

犯法就拉

抵死

引用:
原帖由 家住海怡半島 於 2019-8-23 04:23 PM 發表
你可以辭職,公司亦可以炒你,只要補足比你便可以了,難道要終身聘用?
公司亦可以炒人都要解䆁原因, 否則屬無理解僱!

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-8-24 08:23 AM 發表

勞工法例識唔識,補足比你使乜解䆁原因,我公司有條友罷工日唔返工,打電話又唔聼,第日返工老細都費事理佢,人事部一封信炒Q左
佢先腳軟,就話冇參加罷工,我啋佢都哂氣,叫佢自己同人事部講,而家即刻扏嘢走

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-8-23 04:00 PM 發表
有公司秋後算帳其員工, 曾否參與近期「反送中」活動?
這些公司為與大6做生意, 散播白色恐怖?
香港人在消費前, 是否要認真選擇?
給你看看什么叫白色恐怖
丟分工算個屁白色恐怖,
真是鼠輩!

引用:
原帖由 床上硬硬的榴槤 於 2019-8-24 04:29 PM 發表

勞工法例識唔識,補足比你使乜解䆁原因,我公司有條友罷工日唔返工,打電話又唔聼,第日返工老細都費事理佢,人事部一封信炒Q左
佢先腳軟,就話冇參加罷工,我啋佢都哂氣,叫佢自己同人事部講,而家即刻扏嘢走 ...
補足比你即唔使解䆁原因, 你識唔識勞工法例?

要香港人背住良心, 唔出聲指出政府的不對, 開玩笑嗎?

引用:
原帖由 NvyKqp 於 2019-8-24 08:23 AM 發表

睇你條on9都係未出黎做野,炒人要原因,on能9,你炒老闆時老闆可唔可以吊你無理遲職

引用:

按合約賠足1-3個月人工代通知金,就可以中止聘用,不用理由
即炒冇錢賠,才需要合理原因

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]