• 瀏覽: 23,857
  • 回覆: 337
+13
引用:
原帖由 2329 於 2019-8-23 01:23 PM 發表

星島日報
首頁日報即時海外綜合中國綜合電子報(會員登入/登記)個

香港

2019-08-23 12:56香港

http://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20190823/_2019082313022680976.jpg銀髮族發起罷買行動。「銀髮族」早前先後發起兩次遊行,建議政府撒回《 ...
咪懶好聽罷買, 經濟再差落去, 你想搵錢買都冇啦…罷買

引用:
原帖由 秋鈺 於 2019-8-23 01:42 PM 發表
銀髮族都無錢, 罷唔罷買都一樣。 自己無錢消費. 又阻止他人購物, 呢幫銀髮族唔死都無用, 窮L鬼。
又係攬炒心態...

幾十歲人都唔化

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2019-8-23 01:29 PM 發表
曱甴哩家野不分男女老幼都係痴撚線。
老左糸米叫蟑螂?後生先叫曱甴?

新城市唔抵可憐

日頭曱甴老豆老母上場,睌黑出曱甴仔

附件

Screenshot_20190823-214938.png(1.03 MB)

銀屑族都要加入戰圈

引用:
原帖由 estateman 於 2019-8-24 03:51 PM 發表

老左糸米叫蟑螂?後生先叫曱甴?
蟑螂係學名,曱甴係香港人對蟑螂嘅獨有稱呼
即係好似蒼蠅,香港人叫烏蠅
烏賊,香港人叫墨魚
四腳蛇,香港人叫簷蛇咁囉

引用:
原帖由 2329 於 2019-8-23 01:36 PM 發表

你講得冇錯好似將軍澳隧道民族英雄咁,
三代同堂出黎斬賣國賊漢奸走狗就啱喇!
佢指三代同堂拘留所過中秋呀

引用:
原帖由 2329 於 2019-8-23 01:23 PM 發表

星島日報
首頁日報即時海外綜合中國綜合電子報(會員登入/登記)個

香港

2019-08-23 12:56香港

着到咁樣, 不如唔好着, 叫派傳單既女仔唔好着衫, 可能會多人望, 反正佢地都係自由閪, 任人吊,  
銀髮啞婆就唔使啦, 廢事鬼節嚇到細路就唔好啦!

銀髮族發起罷買行動。「銀髮族」早前先後發起兩次遊行,建議政府撒回《 ...

引用:
原帖由 Li2013 於 2019-8-24 04:05 PM 發表

日頭曱甴老豆老母上場,睌黑出曱甴仔
仆街又攞D細路出黎做 show

引用:
原帖由 男難藍 於 2019-8-24 10:40 AM 發表
好多舖已經無生意 就快抄人 減人工 有啲仲準備執粒 仲要攪罷賣 你地攪既乜九民主同港獨 攪能死好能多人 DLLM 你地班垃圾9
佢地先罷唔好飲水, D水係大陸黎.

關新城市廣場乜事,成日攪人個場

d文宣真係資金充裕
區區都咁多印刷品

好一班「假」銀髮搞死香港,等佢地所謂嘅下一代承受惡果。👍

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]