• 瀏覽: 1,182,011
  • 回覆: 87
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-10 12:33 PM 發表

再買。只系買咗6分1,我自己分段入,一直冇睇價,1500系我參考價。這裡不設投資建呀~
行動左啦,今日又去左總行,$14130

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-10 12:43 PM 發表

仲有冇4條9,我下午去
我買果時總行仲有存貨

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-10 01:55 PM 發表
第二個警告係叫執政者唔好損害佢兩個未來主子翁(太子)嘅利益。
咁李生打算用乜野交換先?

引用:
原帖由 alpha9373 於 2019-9-10 02:09 PM 發表

師兄,請問係咪可以1 兩咁買?
唔得, 我買果D係五兩一條, 你一係買一安士金幣, 一係買20克嘅財神金牌, 再唔係就一係去金鋪買金粒, 即係圖入面呢隻一兩一粒

附件

leechounggold.JPG(29.92 KB)

引用:
原帖由 呢蒙尼 於 2019-9-10 02:46 PM 發表

金粒火粍多唔多?
我未買過,聽聞除非有缺口或者大花痕,否則乜都唔扣

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2019-9-10 06:37 PM 發表

我覺得好奇怪,如果想知道美國人登月係真定假,點解從來都無人嘗試用天文望遠鏡去搵插喺月面果支美國國旗呢?
月球表面影到有一面打橫瞓左係度嘅美國旗,咁可唔可以證明美國太空人登陸過?可能係太空船還繞月球時掉落去嘅呢?

引用:
原帖由 koka889 於 2019-9-10 11:18 PM 發表

金條也有火耗嗎?
據我所知, 一般正正常常嘅金條係冇扣火耗呢回事, 只要係香港金銀貿易場會員都係一律跟買賣價交易。但係假如條金條有缺損又或者極嚴重花痕影響再售出, 就會扣少少錢, 呢D都算係火耗掛?

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-9-13 10:31 AM 發表
睇緊呢個貼時竟然見到hktv mall有個賣金嘅廣告彈出嚟, 王維基真係識做廣告

不過大家唔好幫襯王維基。儘量唔好益佢。

$15127一兩?呃D婆仔唔知價咩!

我同恆生買$14140咋,不過要買夠5兩

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-9-16 05:32 PM 發表

嗰陣時減6%仲要分兩年減都嘈餐死 但其實當時周圍啲人已經個個失業燒炭。
因為基本法保證公務員待遇唔會差過回歸前,所以當年最盡只能減到回歸果年嘅薪酬水平。如果今次再黎減薪,就有較大空間可以減喇,畢竟過去20年已經加左成倍幾兩倍

成日有人問點樣買金? 沈大師今次分析晒幾種買法, 有興趣16:26開始睇

https://youtu.be/Pr03TFyK57M?t=985

引用:
原帖由 太大星 於 2019-9-28 02:33 PM 發表

唔使炒晒,炒三分一其他就會好合作,呢班假髮人去到其他地方跟本無得撈。
唔係撈唔掂,d大狀點會做法官丫?

金牌大狀打一堂半日官私嘅收費多過法官月薪,你話乜野人會嫌錢腥去做法官?

我記得那兔入面,兩伊都係駱駝,分別係伊朗戴皇冠,伊拉克戴頭巾

關帖前同大家講句國慶日快樂

溫馨提示, 今晚金價回左好多, 又係時候去總行走一轉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]