• 瀏覽: 1,182,532
  • 回覆: 9
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 horse2014 於 2019-8-25 01:06 PM 發表
唔知係唔係我地講金講得多,宜個帖好多賣金廣告
因為師兄係google search過,就會係不同地方包括香討,fb甚至141都會見到有關廣告,就算班黃友拆幾多條燈柱,根本就阻止唔到大時據時代的降臨

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2019-9-4 06:25 PM 發表
只不過最慘嘅都係班前線警員……

呢兩三個月入面,佢地面臨各種執法上嘅限制同來自輿論嘅壓力,連佢地嘅親朋威友都受到拖累,但係特區政府為左配合中央達到戰略目的不惜一跪再跪,仿佛有一種比政府夾硬戴綠帽嘅噁心感覺,而前面更嚴峻嘅苦難就無日無知……

依家最怕嘅係佢地會因為頂唔住而策反,到時我地應該可以更切身地體會下"世紀末"嘅日子& ...
所以老共最錫的,就係呢班警察,十一國慶請你上去觀禮,唔係流

一國兩制,本來就係檢視東西方正面衝突時的化學作用會如何,香港是一個培育皿,再亂都跳不出一個框。
老共藉此過研究下當中變化反應,更可利用活體培育疫苗

可悲是我們的家作了白老鼠
可喜是這裡的師兄姐似乎得了抗體,可作疫苗

引用:
原帖由 hanE 於 2019-9-5 07:24 PM 發表

而家根本連家長都中哂毒!甚麼無痛苦學習!去死啦!從來都苦學苦讀!以前社會簡單冇科學科技都要十年寒窗苦讀,學習從來不是兒戲!由細聽到大! ...
愉快學習,細佬的理解只是應用在幼稚園到初小,一些本應還在家中玩煮飯仔的小朋友,卻比老豆老母當怪獸家長,提出去補呢樣,學個樣。 的確是痛苦! 所以家長們自我安慰說,老師教得好,他們在玩耍過程學習,減輕自己的內疚

師兄,邊個唔想自己有本事,養到個老婆肥肥白白,做幸福少奶奶。
奈何生活逼人,自己份人工,供完樓同家用都所剩無幾!
如果無老婆個份,一有乜事,搵個幾刮痧都無。
而且現在的港女都比港仔能幹,隨時老婆搵得多過老公。叫佢唔做野做黃面婆,又唔甘心

引用:
原帖由 carloswkw 於 2019-9-20 03:37 PM 發表
曱甴連小學生也不放過洗腦
打war game,幾好玩,師兄會唔會敏感左些

引用:
原帖由 DaDaMiMi 於 2019-9-21 03:48 PM 發表

我試過淘寶問客服嘢,佢話唔識睇繁體叫我寫簡體,之後盡量用簡體問
印象中,QQ微信都有自動繁轉簡,簡轉繁的功能

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-29 03:15 PM 發表
上星期我鋪咗一段信息話,暴徒會用化武。據稱佢哋系會用漂白水+醋作為武器,仲會响大慶前後出擊。呢個回覆我搵吾翻,但頭先上網仔細查考解救方法,大致系咁:
1)漂白水+醋,變成氯氣,高揮發性,急性損害呼吸系統(肺功能)及剌激皮膚。
2)急救:https://baike.baidu.com/item/氯氣中毒
3)我而家出門,通常都會
帶口罩 + 一瓶食用水 + 生理鹽水一排5支
4)如果不幸吸入刺鼻刺 ...
而曱甴們的身手,真係用氯氣化武,你擔心佢誤中自己友,多過傷到警察,最好一陣風吹哂去d黑記到

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-9-29 06:15 PM 發表

呢條快生,真係印證左世態炎涼。

想當年,新城快慢,兩條壽頭搏出位,乜9野都做,混來混去,都唔上位,莫講軟硬,就連兩條傻瓜i love u boy屎都差太遠,不竟泊新城同泊903差太遠,佢哋定位,target  audience 全不清楚,唔死實無天理!

未幾,慢生明白泊碼頭的重要,走去玩政治,泊黃毓X。講真慢生堅行運,泊正當時黃狗氣勢如虹,慢生乜9都無點做過,都比佢雞犬升天!

講返快生,明明大家咁高咁大,講行得前,快生當時行得比慢生前,但就係唔識泊碼頭,自己一條76係到on 99,玩邊瓣,衰邊瓣,總知就係做唔起,莫講立會,區議員都入唔到局。

多年的積壓,心理不平衡係正常的。反正快生就算再行再前,比人拉幾多次,打爆幾多個頭,都唔會撈到些乜,其他人,個位黃宗X呀,豆腐婆呀,輕輕擺個樣,攞到的光環,多過你快生十年耕耘:抗爭路上要明星,佢注定是小丑,可悲的是他是芸芸之一 。
反觀慢生,好像失蹤了,可能有人自知自己扶碌過了一關,但可以扶碌一世嗎?賺了,要識收手。

政治,真的值得大家認真嗎?

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-30 08:50 PM 發表

陳志全雖然係男人身,但呢條友仔係基嘅,屬陰身之人。香港係跟老美同一條軌,老美911開始行大陰運,第二關係08年,第三關係17年癲狗特上台,下一關係22年。

陰人行陰運,大利!
佢仲要揀極其冷門嘅行業,政客。想唔名利雙收都難。 ...
大師果然勵害

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]