• 瀏覽: 1,181,935
  • 回覆: 50
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-9-28 01:19 PM 發表

慶幸係侵侵上台,提早咗向中國出手,一上台急於求成,搞到一班契細佬企埋一邊睇風向彈弓手,到香港病毒發作,老美雖然喺國內早有部署,但侵侵搞到美國成隻豬八戒咁,令到國內增強咗免疫力,不但親美嗰班唔敢拮頭,本來崇尚美歐lifestyle同制度嘅年青一輩多角度觀察同了解美歐民主政制嘅優劣,感受到國家嘅難處,更加珍惜幾十年嚟嘅進化,喚醒咗好多年青人愛中華,愛國家嘅意識 ...
正解,香港令國內14億人團結起來!

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-29 06:21 PM 發表
跳蚤

9-29 11:18

伊駱駝也有干涉地主大選的嫌疑了,這……太尷尬了吧!(有什么尷尬的,一個國家的政治交給金錢來做決定本身就是一個冷笑話哦!)以前村里人沒有弄明白,一旦弄明白了以後就猶如滔滔江水綿綿不絕,伊駱駝被懷疑了很正常,(說明地主家自己都不太相信這樣的大選能絕對公平,絕對沒有貓膩!久而久之自己都開始疑神疑鬼的了,跳蚤斷言:在未來的幾十年裡地主的大選都會在 ...
伊駱駝 = 伊拉克,為何可以干涉到地主大選,想不透。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-30 06:15 AM 發表

伊駱駝 = 伊朗
曾有內地人說伊駱駝是伊拉克,我用Google也找得到百度的結果。反而找不到代表伊朗的結果。

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-9-30 02:14 PM 發表

動漫畫「那年那兔」將兩伊稱為兩駝,所以以上兩種講法或者都啱,但情理上,伊朗干預美國機會大呢?還是伊拉克機會大?伊拉克目前仍有美軍幾千人,再加上美國推翻薩達姆後應該扶持咗唔少親美勢力,伊拉克咁做如被發覺,之後受到嘅反撲無疑找死。 ...
謝謝解說

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-30 04:57 PM 發表
大家各自小心!
真係有這類人的

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-30 04:57 PM 發表
大家各自小心!
警方同時亦放毒箭,「核心暴徒的情報」

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]