• 瀏覽: 1,182,343
  • 回覆: 27
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-12 10:44 PM 發表
今晚睇東網直播,先後播過 APM、IFC、時代廣場的曱甴唱國歌大會,而同時亦插播太子站燒衣靈堂。我稱這些現像為義和團現像。
如果你有留心直播,班曱甴係好認真咁唱,而且會用手掩胸,以示忠誠,唱完後更高舉一隻手,類似納粹行禮。而太子站則滿是花,衣紙,靈堂,曱甴係認真的,因為佢地已完全相信裡面有三個人為佢地死左。
宜 d 完全係宗教現像,錯,係邪教現像,就好像義和團,當國人無辦法擺脫外國人侵略的運,就寄 ...
既來之,則安之,不過我覺得以現在他們的情況,你可能睇高左黑衣人,他們守不住的,不過,經過今次,香港階級會大洗牌,可能有危便有機,想太多沒用,睇開的

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-13 09:51 AM 發表
中秋節快樂

深圳個箱除左放硬野之外,放返些少現兜兜。

以防萬一 以防萬一  
你分析美元遲早變公仔紙,你還拿甘多系手?

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-13 11:02 AM 發表

首先呢,呢度唔係好多,雞幾野公仔紙,而家中學生都戴隻幾十萬嘅勞啦。

我知硬野嘅重要性,大部分嘅人唔知吖嘛,上面同胞中意,佢地叫美金(明明係張紙,點解叫金)硬野係短時間內都未可以當錢咁用,咁呢段時間都要食飯㗎,放些少係深圳個箱囉。

以防萬一吖嘛 ...
而家的中學生甘富貴,甘你都唔睇好人仔哦,全部美元港幣

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-13 12:27 PM 發表
盧永雄一篇烏克蘭的黑幕,老實講,俾我地睇是沒有甚麽意思,這些套路,全知了。俾曱甴睇,浪費時間,願意睇文字已不得了,睇完之後願意相信,更沒機會。有理性,就不會變義和團。不過,既然有篇咁好的文章,也貼給大家看看吧!

烏克蘭經驗 自編自導的神秘一槍
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/5073288-%E7%83%8F%E5%85%8B%E8%9 ...
大家都知,亦知烏克蘭而家很窮,被財團控制,系班黑衣唔知,大家都唔希望走到呢一步,到時都唔知點收科

香港亂符合多方利益:1.大陸,大陸可以趁香港之亂顯示民主的失敗,外國勢力的介入,更加穩定習的領導力,更加團結。2.外部勢力想香港亂,牽制大陸:美國(但明顯打錯算盤),或撈取政治利益:台灣。3.地產佬:想趁呢次要脅中央,維持自己利益。暫時未見有一方倒下,亂局只會繼續

引用:
原帖由 煩Q死 於 2019-9-19 05:48 PM 發表

有見地
有知音哦,我都有收睇,我覺得兩個女的無甘吸引

引用:
原帖由 百厭超人 於 2019-9-19 07:29 PM 發表

我都係咁話!
之前維維個角色都勉強話可能為咗戲劇効果(兩男爭一女嘅戲劇效果),之但係個觀辰(千七姐)就真係九唔搭八,佢嘅角色似乎係用嚟打擊粥粉麵飯升多過真係一個主持人! ...
維維起碼有身材加都可以講到食物口感,千七除左食貴野無其他作為,加埋定位食貴野真系唔討好,因為個節目本身就唔系甘定位

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 06:38 PM 發表
唔計今日,仲有十四日,又咁啱佢老美假期。 時間啱啱好。

準備好嘅,唔駛驚。
轉好定轉壞?雖然有心裡準備

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-9-29 10:30 PM 發表

暫時呢段膠著狀態,我都冇乜嘢好講。
不過我早已經收到指令,要為香港出力。
時間到了,我就會做野。
希望大家暫時再繼續忍耐一下,避免無辜白白嘅受傷。
大家呢段時間可以做多啲運動, 操fit自己應付將來之餘, 做運動又可以排解抑鬱情緒。 ...
祝你成功,爲國努力

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-30 12:04 PM 發表
金毛依家掛免戰牌,無論伊駱駝怎挑,金毛死不出戰,點搞呢?跳蚤又有 d 睇法

跳蚤 6分鐘前 

眼看伊駱駝那裡沒戲了,地主硬是忍得住,早有這樣的“氣魄”地主現在也不至於如此破落,這就對了,忍得一時之氣免得百日之憂,男子漢大丈夫說不打就不打。沙漠這個坑地主不跳就不好玩了,貧民大毛起了一手好牌,恨得牙疼,地主這是腫麼了?(沒錢、沒人、沒朋友,你要地 ...
伊朗不打 ,香港繼續亂,不符合我等利益

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-30 12:50 PM 發表

金毛不敢打仗了,依家祗敢係金融貨幣和阿爺開戰,戰場之一就係香港!劫數難逃
所以有時自私想特朗普覺得香港牌無用,用taiwan牌,唉,算了

引用:
原帖由 stanleyckc 於 2019-9-30 05:01 PM 發表

以前唔明點解D人結婚唔要小朋友,後來先明白,依家既小朋友確實難教(可能自己唔識教),管得嚴又怕佢好似新聞咁一野跳落去,唔管又怕佢學壞(特別係好似依家既社會狀況),我個仔雖然都無出去遊行,而佢都唔認同曱甴既所作所為,但佢對中國內地都幾抗拒(前幾日叫佢搵下內地既大學,佢話唔想去)😭😭😭 ...
唔出奇,因為翻大陸唔夠型,覺得讀左無用,趁亂多帶他去大陸玩下,帶他多睇睇,可能有改觀,有時要睇緣分

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-30 10:08 PM 發表

“天南地北”系列是 Kallan 的樓帖主題,個人今天的時政分析能力,都係多謝 Kallan 君助我開曉,個人代班二次也是因為 Kallan 正值旅遊期間,而剛遇上香港局勢大變,眾多帖友急欲發言,所以我才未經問准 Kallan 君而代其開帖。這二天,我相信 Kallan 君又去了旅遊,我發文出來系希望 Kallan 君會早點考慮新版“天南地北” ...
今日見k兄在自己主場發帖

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]