• 瀏覽: 1,181,645
  • 回覆: 101
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 kane1101 於 2019-9-30 08:07 AM 發表

師兄飲水好重要,身體依賴水排出一切毒素,身體只有三種排毒手段
1 排汗 2排尿 3排便
排便一日兩至三次排毒效果當然唔及排尿,排尿又不及身體最大器官皮膚,所以飲水痾尿只係平衡,排汗為最主要,即要運動,運動多自然飲水排汗排尿。
運動每日不要超過一小時就很理想。 ...
多謝司兄提點,我會多注意 !

引用:
原帖由 太大星 於 2019-9-30 08:17 AM 發表

脾氣嘅嘢係可以自控的,控唔到、脾氣差只係一個藉口。

你會向親愛的人發脾氣,但唔敢單拖向一班黑社會發、唔敢向米飯班主發,㸃解?

慢慢領悟、練習丹田呼吸、改善。

尿道石及腎石同少飲水關係很大,起身歺前飲半公升水幫助很大,對便秘也好,間唔中飲杯雞骨草都有功効。 ...
脾氣差自從結左婚有埋小朋友已經改左好多啦!留返小小做情趣!(老婆無意見)
水就依家多飲左好多,仲有豆類要少食 ! 多謝司兄提點 !

引用:
原帖由 太大星 於 2019-9-30 09:12 AM 發表

一物治一物,小朋友最叻就係治父母
簡直係投晒行

頭像轉左跟OL啦!

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-30 03:05 PM 發表

又未必~
睇下個父母系咪當自己仔女金羅菠啦?
而家生女好鬼恐怖,個女隨時要賣肉。生仔一結婚又等於冇咗個仔。所以,更加要學識放手,狠狠去教好子女。 ...
以前唔明點解D人結婚唔要小朋友,後來先明白,依家既小朋友確實難教(可能自己唔識教),管得嚴又怕佢好似新聞咁一野跳落去,唔管又怕佢學壞(特別係好似依家既社會狀況),我個仔雖然都無出去遊行,而佢都唔認同曱甴既所作所為,但佢對中國內地都幾抗拒(前幾日叫佢搵下內地既大學,佢話唔想去)😭😭😭

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-30 05:11 PM 發表

搵日帶佢走轉內地(深圳、廣州),去玩下消費下,
係有比較之下,佢就知道香港幾落後,有機會慢慢改觀囉

你貿然叫佢去,點會肯;當然要有誘因啦 ...
佢對大陸既科技應該比我仲清楚,佢有返大陸參加電腦編程比賽,知道大陸既科技及學生有幾勁,佢唔去大陸讀大學其中一個原因,就係佢覺得好難同大陸既學生競爭(比佢吹漲),另一個原因係對國內無好感(通識科多多少少都有D影響)!

引用:
原帖由 陽光藍孩 於 2019-9-30 05:22 PM 發表

馬兄,唔係講笑,不如你keep住開一個天南地北post, 比我地有個位聚下傾計,起碼過埋14號再講。

大叔帖多人,K兄兩極帖又講全球嘅野,香港嘅真係開個天南地北好。 ...
我依兩個幾月係靠天南地北POST做我既精神食糧!

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-30 04:57 PM 發表
大家各自小心!10314932
岩岩已經收到警方呼籲!

附件

Screenshot_20190930-173603_Messages.jpg(282.34 KB)

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-30 06:38 PM 發表

佢已經好好,肯上大陸參加比賽,又唔係完全抗阻國內呀;
唯有培養好感,籍著今次香港事件,同佢討論多d、接觸多d,逐步逐步黎啦
明白!只可以慢慢來!

引用:
原帖由 koka889 於 2019-9-30 06:47 PM 發表

請問編程係咩?似係數學?
唔係數學,係電腦奧林匹克!

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-9-30 07:31 PM 發表

係帶佢去唱下國內啲卡拉ok, 間房幾大、幾豪華,又幾平又齊歌!
但戲院就唔好帶佢去嘞, 國內人質素始終唔及香港人, 戲院睇戲會發忟憎。
然後帶佢去飲飲食食, 行shopping Centre, 我早幾個星期去福田區某個商場食飯, 真係覺得佢比香港更加似香港! ...
MOON姐, 可惜佢依家心中只有日本一個目標呢!

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-30 08:49 PM 發表

如果是男,我大多數國內朋友子女都系揀計算機學。其中一位女博士生在是陽光祖籍,廣州讀書,後被國家送去歐洲進修,再回廣州當教授,兩年不夠,結婚生孩子了,又被派過去歐洲同一大學再進修,不夠三個月就帶埋半歲寶寶過去一拼照顧,老公在廣州某大電商公司繼續工作,一放假就飛過去歐洲探望妻兒。現在國內玩科技,玩得很火,我認為系最啱宅男選既科目。 ...
我個係仔 , 佢選修就係計算機科學(Computer Science)

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-30 10:54 PM 發表

10316459 祝願中國光輝500年。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]