• 瀏覽: 1,159,781
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 360
+605
引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-29 23:19 發表

我發現,政府特效止痛藥,用嚟止劇痛急救,一流。呢種藥,過期都吾好掉落垃圾桶,一定要留起去。
好彩剩返好多,呢隻一粒等如兩粒必理痛
仲有一隻黃丸,一粒好過兩粒幸福傷風素,價錢比幸福傷風素平好多

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-9-30 12:00 AM 發表
多謝大家嘅關心、鼓勵同祝福!

凡事有時, 我受命要做嘅嘢,亦都唔係啲乜嘢扭轉天局嘅嘢。

只不過係幫助大眾嘅嘢, 至於具體內容, 時候到我先至會知( 費事搞到我而家日日諗爆頭,又要按兵不動,我尿性急 )

到時如果需要援手, 我一定會喺度招募善心嘅同伴,先行謝過大家! ...
有需要請通知聲

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-30 12:01 AM 發表

放心,您問題可以根治,系想像吾到既低成本又有國際認證方法調翻好的。暫時搵定就照主診醫生方法。痛到忍受吾到先pm我。
司兄有咩方法可以一次解決晒佢嗎?長痛不如短痛呀!

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-29 11:19 PM 發表

我發現,政府特效止痛藥,用嚟止劇痛急救,一流。呢種藥,過期都吾好掉落垃圾桶,一定要留起去。
想留都冇
屋企人需要長期食
不過應該唔係你講個隻咁勁
因為有時會比唔夠
所以屋企長期有必理痛

引用:
原帖由 stanleyckc 於 2019-9-30 12:07 AM 發表

司兄有咩方法可以一次解決晒佢嗎?長痛不如短痛呀!
血管,每日量下血壓先。
早上一起床,去埋厠所飲埋水,即量。
下午4點左右再量。
確認有冇血壓高先。
有藥照按時先,吾好自己認為冇事就停咗醫生指示。
然後pm話我知血壓情況。

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-30 12:13 AM 發表

想留都冇
屋企人需要長期食
不過應該唔係你講個隻咁勁
因為有時會比唔夠
所以屋企長期有必理痛
咁食法?長期?……有機會去check下腎指數。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-30 12:26 AM 發表

血管,每日量下血壓先。
早上一起床,去埋厠所飲埋水,即量。
下午4點左右再量。
確認有冇血壓高先。
有藥照按時先,吾好自己認為冇事就停咗醫生指示。
然後pm話我知血壓情況。 ...
先多謝司兄👍

引用:
原帖由 stanleyckc 於 2019-9-30 12:33 AM 發表

先多謝司兄👍
不客氣
p.s. 量左手

見到有師兄/姐講儲藥,我有只退燒藥好靈,系外用藥,上個月有家人手足口病,一家人都發燒,醫院吊針都退唔到燒,我比只藥佢,要求佢搽前面胸部上小小同后背,然后按摩半小時,就會慢慢退燒,堅持三日徹底好翻。如果有人想要試下的話,我pm比你地知咩藥名。
另:所有藥嘅期限雖然過期,只要無拆開過,都唔會點影響藥效的,這是藥劑師話我知嘅。
我一直認為天助自助者,保持健康嘅心態及身體,雖有難事,都會跨過的!我在廣州,離香港算近,各位需要幫忙的話隨時出聲,能幫一定幫,大家都要保持好心態,希望在明天!

感激一眾師兄姐義舉同互助精神, 願大家可以共同渡過呢次厄困, 希望再有有緣人得看此POST, 一起重新發揚呢種久違又被近代香港人黑化嘅仁愛之心, 天佑大家, 天佑祖國, 天佑香港.....

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-29 03:47 PM 發表

你地真幸運
我識係最至多一成藍
其他係不同程度既黃加最多一兩成中立
應該系每個人接觸的都不同,我接觸的大部分是藍,年紀中年多,自己公司真系黃多,特別後生果批全香港計,我覺得一半一半

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-9-30 12:00 AM 發表
多謝大家嘅關心、鼓勵同祝福!

凡事有時, 我受命要做嘅嘢,亦都唔係啲乜嘢扭轉天局嘅嘢。

只不過係幫助大眾嘅嘢, 至於具體內容, 時候到我先至會知( 費事搞到我而家日日諗爆頭,又要按兵不動,我尿性急 )

到時如果需要援手, 我一定會喺度招募善心嘅同伴,先行謝過大家! ...
moon師姐,要幫手隨時出聲!
support u

引用:
原帖由 沉淪緊的腥港 於 2019-9-30 02:16 AM 發表

應該系每個人接觸的都不同,我接觸的大部分是藍,年紀中年多,自己公司真系黃多,特別後生果批全香港計,我覺得一半一半
我高中畢業後全部冇聯絡,出黎做嘢識得1個朋友介乎淺黃中立之間,其他都係泛泛之交或比較friend嘅同事。
交朋友真係要講緣份,一係志同道合,目前生活中就未遇過志同道合者。
keep住一個朋友幾好😂

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-9-29 10:30 PM 發表

暫時呢段膠著狀態,我都冇乜嘢好講。
不過我早已經收到指令,要為香港出力。
時間到了,我就會做野。
希望大家暫時再繼續忍耐一下,避免無辜白白嘅受傷。
大家呢段時間可以做多啲運動, 操fit自己應付將來之餘, 做運動又可以排解抑鬱情緒。 ...
時間就到喇!

新天南地北就由你開喇!!!

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 10:46 PM 發表

訓緊都可以悟道嘅,坐緊車又可以,甚至拜緊山都可以。

我嘅斗數靠實戰磨出嚟,拜山嘅時候有好多先人,有生死年月日,八字斗數版友問點解可以定盤咁快咁準,而家你明啦 ...
以果尋因,呢條真係捷徑.....

用已知賽果為證,從而窺出開盤之妙,再以妙門打開未知賽果......

單、雙、雙、單、單

提示:支持鍵盤翻頁左 右