• 瀏覽: 1,182,443
  • 回覆: 53
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 10:46 PM 發表

訓緊都可以悟道嘅,坐緊車又可以,甚至拜緊山都可以。

我嘅斗數靠實戰磨出嚟,拜山嘅時候有好多先人,有生死年月日,八字斗數版友問點解可以定盤咁快咁準,而家你明啦 ...
以果尋因,呢條真係捷徑.....

用已知賽果為證,從而窺出開盤之妙,再以妙門打開未知賽果......

單、雙、雙、單、單

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-9-29 10:47 PM 發表

放心!
有Gamemaster照住我! 冥冥中就安排咗,10月13至16日,我唔喺香港。(等我冇眼屎乾淨。。。冇眼睇)
咁我買個保險.....

12~17上祖國探下D PIG 朋 DOG 友先.......

引用:
原帖由 神..六 於 2019-9-30 04:15 AM 發表

咁我買個保險.....

12~17上祖國探下D PIG 朋 DOG 友先.......
講開狗友,上果排同777晌怡和地庫飲茶吹水,預約左遲D上佢惠洲度坐下.....

席間呀7講到以前見到長毛抬棺材已經惡之欲其死,話對比今日既暴行就變成好小學雞好溫柔既行為.......

呀7話林鄭比唔上振英,我話梗係喇,大家所受過既教育都唔同,佢都唔知乜野叫做鬥爭!

讀過老3篇呀,參與反美帝反蘇修呀批林批孔呀果脫人先有呢種批判鬥爭思想架......

同理,今日班幻青一樣係受到某種政治教育長期洗腦所以變得咁荒幻.......

可以話,美國佬正係以子之矛攻子之盾,你文革3反5反建立紅衛兵得天下嘛,我就照板煮碗整番堆黃衛兵比你嘆.....

香港班黃種政務官/商人們忽然加官進爵做起特區領導班子,同樣係未經過階級敵我生死鬥爭而得政權,冇左對教育/傳媒既警覺意識,所以,會同班學牲一樣生於安逸死於憂幻.......

引用:
原帖由 眾鳥高飛盡 於 2019-9-30 04:10 AM 發表
感謝各師兄姐的高見,令我明白讀歷史的另一種境界

K兄一直提醒我們,不要只懂從香港角度看問題,要從中國,甚至整個世界角度去看

馬兄一再強調,宏觀的政經概念有多麼重要

末日兄屈指一算,就是五百年以上

大叔語重心長,時窮節乃現,時間見證一切,歷史自有公論

一橫一縱,正是:
究天人之際
通古今之變
成一家之言

在歷史洪流中,我們全部沒名沒姓,就像大家偶然相聚在此帖,得一點啟發(如你們所說,開一 ...
十月一

大家一齊轉呀OL個頭像你地話好嘛.....

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2019-9-30 07:34 PM 發表

聽日真係無一個地方係安全嘅??😟
引用:
原帖由 twsbabycat 於 2019-9-30 09:33 PM 發表
https://wmoov.com/movie/showtimes/46688?ref=moviePost

大家去支持下《我和我的祖國》💪🏼
其實,班勇武人數有限,晌網上虛張聲勢唧,加上近排警方火在心頭比佢地更勇武,我就睇唔到遍地開花既可能......

反而,晌一間戲院開場後黑蚊蚊叫囂幾句,放個小火,乘黑亂中鬆人,整到全線戲院成個禮拜都要關門就本小利大,所以,去睇戲時都要有小小心理準備好d.....

引用:
原帖由 edith 於 2019-9-30 09:55 PM 發表
忍咗幾個月,今日終於忍唔住同極端仇警細妹開拖,但換來只有更心痛,更悲哀,點解會搞成咁
鞋~~

我d外甥呀姪仔呀又係咁,晌whatapps度起晒貢,d仇警潮水貼多到呢......

好彩我老婆近月四次撐警集會我有兩次唔得閒,佢一個人都要自已去撐撐撐.....

引用:
原帖由 diverstranger 於 2019-9-30 10:53 PM 發表

唔知點解換唔到啊!
將條link置換落去.......

https://i.imgur.com

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-30 10:08 PM 發表

“天南地北”系列是 Kallan 的樓帖主題,個人今天的時政分析能力,都係多謝 Kallan 君助我開曉,個人代班二次也是因為 Kallan 正值旅遊期間,而剛遇上香港局勢大變,眾多帖友急欲發言,所以我才未經問准 Kallan 君而代其開帖。這二天,我相信 Kallan 君又去了旅遊,我發文出來系希望 Kallan 君會早點考慮新版“天南地北” ...
唔好咁拘謹喇,Kallan都係想大家有個場所無所不談唧,仲有一粒鐘就國慶日,你就開新題.......十月一日天南地北國慶日........喇!

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-30 11:15 PM 發表

我本來要熄燈瞓,既然系咁,咁就等多45分鐘啦~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]