• 瀏覽: 1,182,176
  • 回覆: 26
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 有女萬事足 於 2019-9-10 01:00 PM 發表
慈悲的超人

屈穎妍

香港人真的愛心爆棚,繼日前一班好心人在太子港鐵站為六條虛擬的死屍哭墳作法,今天又有善長出現。

香港首富李超人在出席慈山寺一個活動前發表了簡短講話,內容大致是這樣的:我希望香港人能渡過難關,希望年輕人能體諒大局,而執政者能對未來主人翁網開一面……為對方想一想,好多大事,可化為小事。

李超人在慈山寺的觀音像下說了一番寬恕之言,相信感動不少黑衣年輕人。 ...
屈小姐字字珠璣,鏗鏘有力

嘩,手機推送港交所有意合併英交所,咁首付d資產未又要轉移

講到講到人工島,我相熟嘅朋友佢地就系做水泥,快凝固,耐高温,正正系造島優選產品,佢地前年及去年專門做新疆同西藏嘅公路,后來嫌朝鮮嘅時局難把控推咗果邊嘅工程,唔知佢地有無興趣第時搞香港呢邊呢?中國現在高鐵,基建高速發展一系技術,二系材料,兩者缺一不可!現時材料學系國內重點大學要好高分先讀到,哈工大在深圳有分校

剛剛系何議員嘅fb上睇到,有時間嘅朋友去參與啦

附件

FB_IMG_1568432056841.jpg(177.96 KB)

人在三亞,雖然剛過完中秋,呢到依然好多人在渡假,本來香港嘅沙灘都好靚,今年因為暴動,遊客大減,哎!

附件

IMG_20190916_173416.jpg(198.15 KB)

引用:
原帖由 Vmc01354 於 2019-9-19 05:14 PM 發表

估唔開頭唸住煲佢做魔警既光頭劉sir
宜家變左全國名人
國內傳媒要樹立典型真系好易,鋪天蓋地嘅攻勢,時勢造英雄啊,且佢事實上做得好好!

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-20 08:47 AM 發表
見版友提及要儲糧,我屋企啱啱就到咗貨,圖中只是一部分。10266473
有只香辣粉好好食,X兩金代言嘅,推薦你試下

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-25 12:03 PM 發表
當日反23條立法,及反國教事件,如果一早有人揭穿飯桶派背後陽謀,及大打宣傳,相信就吾會有今日既事情發生。所以,好多嘢真系整定。
03年我就曾經為董伯伯可惜然后同香港某個朋友爭論,記得我講過一句,你今日反得咁高興,你第日會dum心架!
另外一直覺得香港整個政治環境屬于幼稚多,到今日依然認為如此

引用:
原帖由 bbs16894168 於 2019-9-25 02:55 PM 發表

好的計劃提出,並沒有執行和監察,也是很大問題。
如果只有你一個去認同d計劃,周圍所有人都反對又無支援點搞?幾個計劃是但搞成一個,香港唔至于今日咁

因為我8號過上海睇大師賽,14號過香港睇show,尋日出上海飛香港機票,未計稅4舊水就得啦,真系便到無朋友,好多人都唔信

引用:
原帖由 dorachicken 於 2019-9-26 04:05 PM 發表

羨慕,今年香港賽取消左。。。 好彩深圳有得睇年終賽,淘寶買平飛
我追睇球星啊,佢唔來國內打我就唔去睇架啦,我鍾意祖高域啊

見到有師兄/姐講儲藥,我有只退燒藥好靈,系外用藥,上個月有家人手足口病,一家人都發燒,醫院吊針都退唔到燒,我比只藥佢,要求佢搽前面胸部上小小同后背,然后按摩半小時,就會慢慢退燒,堅持三日徹底好翻。如果有人想要試下的話,我pm比你地知咩藥名。
另:所有藥嘅期限雖然過期,只要無拆開過,都唔會點影響藥效的,這是藥劑師話我知嘅。
我一直認為天助自助者,保持健康嘅心態及身體,雖有難事,都會跨過的!我在廣州,離香港算近,各位需要幫忙的話隨時出聲,能幫一定幫,大家都要保持好心態,希望在明天!

鍵盤翻頁
左右