• 瀏覽: 1,182,113
  • 回覆: 85
  • 追帖: 357
+605

引用:
原帖由 fatlovedog 於 2019-9-22 11:32 PM 發表

Moon姐 好耐無上黎喎 地方好靚 介紹一下好嗎
無眼睇...勁避世

呢度系新銀盞, 貴賓樓。不過襠次都係上次三英聽泉閣比較高級

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-23 12:59 AM 發表

Moon姐又去浸溫泉
好靚喎
請問邊度
新銀盞, 貴賓樓。

引用:
原帖由 藍莓奶昔 於 2019-9-29 09:34 PM 發表

感謝馬兄
呢段日子多得你同大叔既帖,凝聚同安慰左好多藍人
亦都多謝k兄,大師,moon姐同其他師兄姐既高見同訊息交換
希望大家和家人都平安
暫時呢段膠著狀態,我都冇乜嘢好講。
不過我早已經收到指令,要為香港出力。
時間到了,我就會做野。
希望大家暫時再繼續忍耐一下,避免無辜白白嘅受傷。
大家呢段時間可以做多啲運動, 操fit自己應付將來之餘, 做運動又可以排解抑鬱情緒。

引用:
原帖由 愷玹 於 2019-9-29 10:33 PM 發表

moon師姐,你要小心d!
放心!
有Gamemaster照住我! 冥冥中就安排咗,10月13至16日,我唔喺香港。(等我冇眼屎乾淨。。。冇眼睇)

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-9-29 10:42 PM 發表

睇完馬兄同一眾師兄姐 尾段對話,感覺一頭霧水。XD.
你咪當我叫你哋做多D運動,個人fit啲,有乜事起上嚟,走佬都走快啲吖嘛!

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-9-29 10:54 PM 發表

我見馬兄提到 其中一個未日論,是和這個有關嗎????
縱然我係有預知嘅能力,話分兩頭,我想同你去理性分析。

香港局勢越嚟越越亂, 第一,如果係街上遇到暴徒無差別攻擊,甚至自殺式攻擊, 你身體好,跑得快,係咪生存率會提高呀?  第二, 如果情況去到真係要以暴制暴, 你手瓜起展,係咪著數啲呀?

世上有好多嘢,信則有,不信則無。 呢度信嘅人, 跟住S兄嘅指引, 就已經足夠!S兄非常細心咁喺好適當嘅時機出嚟提點我哋, 畀足夠嘅時間我哋去準備。

而唔信嘅人, 我亦會按於我哋面對緊嘅時勢環境去做出一D分析, 畀出一啲有利大家自身嘅建議。

條條大路通羅馬, 我哋嘅目的都係希望大家能夠活得好、過得好, 你又何必執著我嗰條路,係吾係等於S兄或者馬兄果條路呢?

多謝大家嘅關心、鼓勵同祝福!

凡事有時, 我受命要做嘅嘢,亦都唔係啲乜嘢扭轉天局嘅嘢。

只不過係幫助大眾嘅嘢, 至於具體內容, 時候到我先至會知( 費事搞到我而家日日諗爆頭,又要按兵不動,我尿性急 )

到時如果需要援手, 我一定會喺度招募善心嘅同伴,先行謝過大家!

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-30 05:11 PM 發表

搵日帶佢走轉內地(深圳、廣州),去玩下消費下,
係有比較之下,佢就知道香港幾落後,有機會慢慢改觀囉

你貿然叫佢去,點會肯;當然要有誘因啦 ...
係帶佢去唱下國內啲卡拉ok, 間房幾大、幾豪華,又幾平又齊歌!
但戲院就唔好帶佢去嘞, 國內人質素始終唔及香港人, 戲院睇戲會發忟憎。
然後帶佢去飲飲食食, 行shopping Centre, 我早幾個星期去福田區某個商場食飯, 真係覺得佢比香港更加似香港!

引用:
原帖由 stanleyckc 於 2019-9-30 08:23 PM 發表

MOON姐, 可惜佢依家心中只有日本一個目標呢!
咁就比較困難嘞,不過可以同佢講數, 先喺中國完成大學課程, 之後畀佢去日本讀一年日文(其實佢想借啲二狂遊日本啫。 個個去日本,都邊讀書邊旅行, 一放假就搭新時速去其他縣)

恭喜中國70週年國慶!

祝願國泰民安, 穩步上揚!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]