• 瀏覽: 1,182,163
  • 回覆: 67
  • 追帖: 357
+605
小弟正積極物色深圳房地產
大家覺得投資前海還是河套比較有前景?

引用:
原帖由 westwest 於 2019-9-17 06:14 PM 發表

美國投資大亨索羅斯9日在「華爾街日報」發表評論,贊成川普對中國的政策,認為美國不應解除對華為的封殺,並稱「對打敗習近平領導下的中國的興趣,超過對美國國家利益的關心」。
索羅斯建議,川普應繼續對北京施壓,讓中國社會開放,實行自由改革,他更呼籲美國國會立法,限制川普可能會為了選情與中國做交易,停止封殺華為。

一心只想打敗中國,應該死也不能如願了!!! ...
條杏家橙幾時死

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-19 07:53 AM 發表
人生馬拉松——荒謬世界

無可置疑,今日香港已步入荒謬世界……

有佢講冇你講的叫民主,封街擋路是為了自由,破壞法律來爭取法治,打砸搶燒是為了建設未來。

蒙面叫做正義,執法卻是黑警;你拍人家叫做揭露真相,人家拍你叫做侵犯私隱。

沒名字沒容貌的人可以查你身份證、委任證;沒公義沒品德的人要跟你說良知、講良心 ...
此等荒謬之事小弟在14佔中已睇透了

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-19 03:59 PM 發表
宜個時勢,我地唔要君子,要的係曹操的梟雄,何生,點解黃人咁怕佢,因為祗有梟雄先可以平黃巾之禍,歷史書已寫得好清楚!
係大叔度借過尼!
朱西滴俾佢玩到潛左水

話時話,身邊好多朋友已經冇得撈,食佣既(無論黃或藍)冇單開,打工既(通常係黃)被炒魷魚

引用:
原帖由 風天小畜 於 2019-9-19 05:38 PM 發表

咁無單開和被炒既黃人,而家有無後悔過支持黑衣人暴亂?
就算真係後悔
最多眼淚心裏流
點會係人前認低威
我頭像呢個就係人版

支持馬兄開帖

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-29 10:31 AM 發表
做天南地北代帖主第二次,今次是最後一次,本帖距離停帖應該好快,至于天南地北還有沒有須要再開新版帖就看 Kallan 君了。未來的日子,我還會發言,大叔、Kallan 和 tpang 的帖都會係我發言的地方,希望繼續能夠和大家分享個人對時局的睇法。

今日,個人將會做一個短短總結,也可算係對香港時局的個人預視,個人強調,我寫的全係個人睇法,所有預見和結論都係吹水文章,唔無當真!

1. 林鄭左右篇
...
法官係呢次暴亂都係重要角色

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]