• 瀏覽: 1,111,764
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 375
引用:
原帖由 洪瑋7624 於 2019-9-28 11:02 AM 發表

IPv6係中國做主導,其它歐美國家先至陸續加入。
只是觉得得1个放在中国,人口比计,2个都未为多

此生無悔入華夏,來生願在種花家
熱賣及精選
引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-28 11:42 AM 發表

只是觉得得1个放在中国,人口比计,2个都未为多
IPv6係國家主導,中國係有4台,1主3副,美國都只係得3台,1主2副,以前IPv4中國係一台都冇美國佔有75%,中國已經進步了,以後不怕互聯網受制於人,可以告訴發展A.I.,大數據,物聯網了。

引用:
原帖由 royrac 於 2019-9-28 09:29 AM 發表

點解會有尼個改變呢?
因全球13個根服务器已不足應用,過去日本,歐洲,亜洲,英国各一個,美国有9個,所有互联网信息都先去美国再轉至收件人收,12月後中国自主建设投入,無需要轉去美国,可以直接去收件人。亦是中国多年爭取到的成果。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vwvvwwvvvwww 於 2019-9-27 09:16 PM 發表

就是 !

冇病既要除口罩,
坦誠相對,

有病既不要傳染給别人,
即时離開去看醫生。

。。。。。

雖然我马後砲,
但是明显地她的助手欠了一些什么的。
若只靠她自己一個臨場發揮,
以寡敵眾,
实在難有出色的表现。

。。。。。

再回看一下國内的领导人,
要见的一早篩選過 ,
不见的隔於千里之外。 ...
師兄你真厚道,我都係嗰句,呢啲場面所出唻嘅效果同後果一般人都想得出,林鄭作為一個資深政務官出身嘅官員喺官場打滾咁耐冇理由諗唔到!點解一個地區首長要完全任由所謂佢嘅團隊操控?你林鄭自己冇主見冇下達指令嘅能力同權力咩?何解每次都要犯呢啲不必要嘅錯誤呢?點解明知一定會有人玩嘢明知會被暴徒羞辱而唔作出適當安排?
除非佢真係想以身作餌,引班暴徒攻擊佢,等佢有藉口動用緊急法(但睇落唔似,佢連幪面法都左閃右避唔敢立,何況緊急法?外面好多聲音要求呼籲你林鄭儘快立反幪面法同緊急法何解你林鄭完全好似當冇件事咁,又話怕呢樣又話怕嗰樣呢?呢啲唔通又係阿爺嘅安排?),否則我諗唔佢到底佢係真蠢定假傻?
到底佢係人定係鬼,真係天曉得!

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-28 09:26 AM 發表

而家老字號都唔知捐邊間
東華保良都有黃中學
入邊都唔個咩情況
請捐助愛護動物協會

引用:
原帖由 zamora 於 2019-9-27 10:05 PM 發表

大家可以輕鬆一下, 班白痴曱甴又一笑料, 去乞求英國佬......
好吖,阿爺話過中國人唔打中國人㗎嘛!咁而家阿爺係咪可以絕不手軟地打實呢班「被中國」半人不鬼嘅偽中國人呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 陳主任 於 2019-9-27 11:16 PM 發表

伯伯講道理冇㭍用, 香港廢柴政府只有兩條路. 開打或投降.
明顯政府選擇後者!

好開心又多一個良心老師,香港良心老師加油!

https://youtu.be/cAlI0zSME-o

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 papaj 於 2019-9-28 12:02 PM 發表

明顯政府選擇後者!
棋局未完,勝負未分,師兄竟然諗棄局,唔洗禁灰呀

善欲人見,不是真善;惡恐人知,便是大惡。
引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-28 09:26 AM 發表

而家老字號都唔知捐邊間
東華保良都有黃中學
入邊都唔個咩情況
係,老字號都要查察一下管理層,我十幾年前都做過一間國內建校助學慈善團體幹事,就算管理層各幹事冇黃畜滲透,也要小心佢地架構中繁雜或有幹事假公濟私。因並非老牌慈善組識,每分每毫捐款都是得來不易,但反觀當時有好多老牌或有當紅名人坐陣團體行政開支不成比例卻又輕易收到鉅額捐款。

引用:
原帖由 chikay2009 於 2019-9-28 10:35 AM 發表

《我们走在大路上》 第十八集 脱贫攻坚| CCTV
https://www.youtube.com/watch?v=zMxOzJsDUzA
看到這一集,尤其是看到山區的現況真是感慨萬千;眼都濕了。
共產黨是以宏觀治國,令大部份的人民都受惠。反之,如在民主社會,要實現這樣的計劃,我相信再過二、三十年都不能起步。
可惜外面的人卻用顯微鏡去檢視、放大某些缺失!以致腦殘的人認定民主才是唯一出路。 ...
我都有睇。片尾曲就係天耀中華!

你就是我我是你,你的尊嚴我的榮譽。

國家有尊嚴,作為中國人也會驕傲!

奈何香港多逆賊,賣國賣港牙擦擦。
良民支持警察嚴正執法,堅守法紀絕不卸責。
中華有為,大愛無疆,團結創新唔會慌。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-28 12:19 PM 發表

棋局未完,勝負未分,師兄竟然諗棄局,唔洗禁灰呀
其實棋局勝負已分,最後勝方一定係中國!分別只係贏幾多定慘勝?
只不過如今特區政府根本就好似完全放pair唻做完全一啲積極性都冇,好似好配合曱甴「攬炒」個諗法咁,咁最後香港爛晒甚至可能連大陸國內鄉鎮都不如嘅時候咁對於阿爺唻講又會唔會覺得有利,又係唔係佢所願呢?

引用:
原帖由 papaj 於 2019-9-28 11:56 AM 發表

師兄你真厚道,我都係嗰句,呢啲場面所出唻嘅效果同後果一般人都想得出,林鄭作為一個資深政務官出身嘅官員喺官場打滾咁耐冇理由諗唔到!點解一個地區首長要完全任由所謂佢嘅團隊操控?你林鄭自己冇主見冇下達指令嘅能力同權力咩?何解每次都要犯呢啲不必要嘅錯誤呢?點解明知一定會有人玩嘢明知會被暴徒羞辱而唔作出適當安排?
除非佢真係想以身作餌,引班暴徒攻擊佢,等佢有藉口動用緊急法(但睇落唔似,佢連幪面法都左閃 ...
我們没有足夠的资訊去判定她是人是鬼,但表面看的既不是人又不是鬼,地可能如一些版友所説是最佳女主角,阿爺要地演人便是人演鬼就走鬼。我們還是專心的看戲,畢竟我們已付出昂貴的戲票。

引用:
原帖由 papaj 於 2019-9-28 12:48 PM 發表

其實棋局勝負已分,最後勝方一定係中國!分別只係贏幾多定慘勝?
只不過如今特區政府根本就好似完全放pair唻做完全一啲積極性都冇,好似好配合曱甴「攬炒」個諗法咁,咁最後香港爛晒甚至可能連大陸國內鄉鎮都不如嘅時候咁對於阿爺唻講又會唔會覺得有利,又係唔係佢所願呢? ...
唔配合牠们揽炒又怎何令牠們入局?無論如何,香港是大部分香港人配合牠們而得的果,不要賴其他人,先找出自己的問題。

引用:
原帖由 芽菜子 於 2019-9-28 11:58 AM 發表

請捐助愛護動物協會
2011年,柳俊江接受媒体采访称,自己把毕生精力投放在挚爱的动物保育(英语:Animal ethics)和环保工作中,致力为香港爱护动物协会拓展内地事务,招募香港和内地的精英团队,筹备协会的内地动物保育项目,并把动物保育的理念带入中国大陆,寄望日渐富强的大中华地区可以逐渐重视环境保护、生态平衡、动物保育等可持续发展的战略[1],筹建协会在广州和北京的办事处[2][3]。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]