• 瀏覽: 1,182,375
  • 回覆: 68
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-25 12:00 PM 發表

唔係單單指宗教派別,所謂的''邪見''滲透至各階段,部分教育、政商、社福、法律、甚至市民等,將香港問題全歸咎 政府最高層,其心可誅。
我認為,如果現時打擊對面,只會將表面問題一時熄滅,隨時間而來只會重蹈覆轍 (佔中就是一例子);
香港必須大破大立,致誅死地,先會有重新的機會,現時香港未到最差,未到亞爺要出手的階段,我們只可以繼續低調、繼續吃瓜。

本週最遺憾的事,在中國地方不能歡度 ...
嗰日我決定無論過關有幾多人,深圳週圍有幾多人,都會返上去感受下國慶嘅氣氛!

引用:
原帖由 百厭超人 於 2019-9-25 07:24 PM 發表

師兄我都正有此意,睇下有冇緣喺深圳見
咁高興?

引用:
原帖由 百厭超人 於 2019-9-26 06:34 PM 發表

我而家就直頭連飯局都可免則免,寧願就算一枝公去美心,茶仔食獨男餐都好過食完餐飯係背脊骨落!
我都係咁話,費事到時又俾人男子單打,女子單打甚至男女子混合單打!

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-9-26 08:00 PM 發表
【19:12】第二名市民先問及,為何政府仍然不願意成立獨立委員會,她強調一國兩制已無法說服他們完整存在。她亦提及近月荃灣、元朗有市民被黑社會打,但市民投訴無門,是否認為律政司辦事不力,才讓香港人活在恐懼之中?

她指自己三十歲左右,從事金融業,過往沒有對政府不滿,但近日感心痛,心痛不是有人破壞基建,原來警方指鹿為馬,是否認為警方失信於民,她難相信警員打人卻指打「yellow object」,過往香 ...
老實講,尋晚場所謂對話大會倒不如話係俾黃絲嘅集氣及制造假民意嘅大會!
首先黃藍比例已經嚴重失衡(我就當個抽籤機制非常非常公正,即係代表藍色力量根本就少到......)!全場抽好似三十人發言,居然得4個係撐警,仲要之後俾人揭發其中一名撐警人士原來係警察(即刻又俾班連X曱甴恥笑想煲件事)!果真親者痛仇者快!!成場嘅氛圍就好似話比其他市民知,撐暴徒撐示威者撐學生係全港市民嘅主流民意,撐警嗰班唔係自己人就一定係中共俾錢叫佢哋出聲害香港嘅意思咁!
再唻!妳林鄭點衰都叫做特區首長,係香港嘅領導人,DLLM居然容許人幪面出場?有冇攪X錯呀?喂!呢個係妳林鄭主場呀,既然公平公開對話係咪應該訂明在場所有人士均不得戴口罩及幪面出席呢?妳林鄭而家居然容許及縱容人幪面?咁下場係咪又容許戴豬咀甚至full gear出埸呢?妳林鄭咁玩法即係完全認同暴徒行為係正確係合理之餘仲要將政府淨低嗰丁點兒嘅威信以及警隊喺呢幾個月唻所做嘅一切一切都全部揼落鹹水海?
咁呢場唔係赤裸裸嘅林鄭政府示弱俾黃絲曱甴暴徒集氣大會又係乜?

引用:
原帖由 vwvvwwvvvwww 於 2019-9-27 09:16 PM 發表

就是 !

冇病既要除口罩,
坦誠相對,

有病既不要傳染給別人,
即時離開去看醫生。

。。。。。

雖然我馬後砲,
但是明顯地她的助手欠了一些什么的。
若只靠她自己一個臨場發揮,
以寡敵眾,
實在難有出色的表現。

。。。。。

再回看一下國內的領導人,
要見的一早篩選過 ,
不見的隔於千里之外。 ...
師兄你真厚道,我都係嗰句,呢啲場面所出唻嘅效果同後果一般人都想得出,林鄭作為一個資深政務官出身嘅官員喺官場打滾咁耐冇理由諗唔到!點解一個地區首長要完全任由所謂佢嘅團隊操控?你林鄭自己冇主見冇下達指令嘅能力同權力咩?何解每次都要犯呢啲不必要嘅錯誤呢?點解明知一定會有人玩嘢明知會被暴徒羞辱而唔作出適當安排?
除非佢真係想以身作餌,引班暴徒攻擊佢,等佢有藉口動用緊急法(但睇落唔似,佢連幪面法都左閃右避唔敢立,何況緊急法?外面好多聲音要求呼籲你林鄭儘快立反幪面法同緊急法何解你林鄭完全好似當冇件事咁,又話怕呢樣又話怕嗰樣呢?呢啲唔通又係阿爺嘅安排?),否則我諗唔佢到底佢係真蠢定假傻?
到底佢係人定係鬼,真係天曉得!

引用:
原帖由 zamora 於 2019-9-27 10:05 PM 發表
大家可以輕鬆一下, 班白痴曱甴又一笑料, 去乞求英國佬......
好吖,阿爺話過中國人唔打中國人㗎嘛!咁而家阿爺係咪可以絕不手軟地打實呢班「被中國」半人不鬼嘅偽中國人呢?

引用:
原帖由 陳主任 於 2019-9-27 11:16 PM 發表

伯伯講道理冇㭍用, 香港廢柴政府只有兩條路. 開打或投降.
明顯政府選擇後者!

好開心又多一個良心老師,香港良心老師加油!

https://youtu.be/cAlI0zSME-o

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-28 12:19 PM 發表

棋局未完,勝負未分,師兄竟然諗棄局,唔洗禁灰呀
其實棋局勝負已分,最後勝方一定係中國!分別只係贏幾多定慘勝?
只不過如今特區政府根本就好似完全放pair唻做完全一啲積極性都冇,好似好配合曱甴「攬炒」個諗法咁,咁最後香港爛晒甚至可能連大陸國內鄉鎮都不如嘅時候咁對於阿爺唻講又會唔會覺得有利,又係唔係佢所願呢?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]