• 瀏覽: 1,182,013
  • 回覆: 26
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 有女萬事足 於 2019-9-10 11:07 AM 發表

記得以前在時政文化版中,有帖是講述種花家腹黑兔的事(包括歷史、現在、科技、前文明……等),請問有誰記得或在哪可找回呢?
你係指特殊兔定瞎扯蛋兔?特殊兔已經失蹤左好耐,瞎扯蛋冇時間追

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2019-9-10 11:15 AM 發表

兩個都想知
有冇帖推介呢
我都搵唔返喇

引用:
原帖由 路過的閑人 於 2019-9-10 11:33 AM 發表

尋晚係咪連旺角警署都無事?新聞都無講
冇事,好平靜

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2019-9-10 02:13 PM 發表

唔得, 我買果D係五兩一條, 你一係買一安士金幣, 一係買20克嘅財神金牌, 再唔係就一係去金鋪買金粒, 即係圖入面呢隻一兩一粒
呢種5錢都有,c9仔最愛

引用:
原帖由 呢蒙尼 於 2019-9-12 10:34 AM 發表

移民返大陸呢?
由中國香港搬去中國其他地方,並不是移民,只係搬屋
移民要辦好多手續,要見移民官,要有好多唔同條件,搬屋只需要執好行李,有個竇口就搞掂

引用:
原帖由 lung_block 於 2019-9-17 02:42 PM 發表

如被暴徒襲擊,而附近名店無落閘,有事即走入附近名店,一定有大量CCTV影住,有保安,最好走近收銀台,報警,或叫店員報警..
所有711櫃檯有錄音錄影

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-20 03:01 PM 發表

智障P圖
吾知幾時有團體活動去大清潔呢?
星期六何君堯冇取消,你去佢fb有wts可以聯絡加入義工團

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-20 04:50 PM 發表

好的,果日有事,要再睇睇時間決定去吾去到。
佢地好似9-6,我唔入佢義工團,望落街見到有人整緊,直接帶埋工具幫手就算

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-20 04:50 PM 發表
跳蚤
今天 14:49
開會了!開會了!貧民召開統戰會議,台上正中坐着大佬等,台下鴉雀無聲,大佬開口說:那個誰?婦聯主任來了嗎?(搞什么鬼?這種會議怎么還有婦聯主任參加?台下都在小聲嘀咕!)
婦聯主任:來了!來了!來了多時了!
大佬:很好!問你一個問題可以嗎?
婦聯主任:有問必答!您有什么問題?
大佬:離婚率最高的有哪幾個方面的情況?
台下已經懵了一片,戰略會議來個婦聯主任我們忍了 ...
魚!漁!
師父明白了

引用:
原帖由 sevenhead77hk 於 2019-9-23 09:29 AM 發表

我都聽緊我的中國心和東方之珠
因為那兔愛上追夢赤子心,有充電作用

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-28 09:26 AM 發表

而家老字號都唔知捐邊間
東華保良都有黃中學
入邊都唔個咩情況
請捐助愛護動物協會

睇到我叫大家捐愛協咁多dislike,就知道好多人對愛協唔了解,係度想幫愛協講2句
愛協以前的確做得好差,但近年已經改善左好多,尤其社區流浪動物絕育計劃,係做得非常成功
隨住近年多左人領養,同多左暫托家長,其實已經少左好多人道毀滅個案
我地好多時遇到難進入既地方,或者緊急救援都係call愛協幫手捉,其實只要你認隻動物係你,愛協一定會即埸俾返你,唔會夾硬搶走
愛協只係負責執手尾,長遠都係要靠cccp計劃同減少棄養
Cccp計劃同暫托都需要資金,所以請捐助愛護動物協會

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]