• 瀏覽: 1,111,779
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 375
引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-27 07:50 PM 發表

最近香港起尼越多詭異野,先有曱甴將主席副相贴系地下,点知當晚就一班陀地好乖咁妈妈声做清理,点解妈妈声,因為好多同好难剷起,當然,無任可乞衣仔夠胆搞佢地!闻说今次事件踏左界,D 大佬系上高 d 楼房物業,K 場骨場全部俾封,咁係拿拿冧叫班靓做野啦
就係陀地清潔日果日,传闻飞机師系惠州的物業都俾封左佢又唔係堂會人士,点解&hellip ...
最後果段應該係你尋晚發夢時見到

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-27 07:50 PM 發表

最近香港起尼越多詭異野,先有曱甴將主席副相贴系地下,点知當晚就一班陀地好乖咁妈妈声做清理,点解妈妈声,因為好多同好难剷起,當然,無任可乞衣仔夠胆搞佢地!闻说今次事件踏左界,D 大佬系上高 d 楼房物業,K 場骨場全部俾封,咁係拿拿冧叫班靓做野啦
就係陀地清潔日果日,传闻飞机師系惠州的物業都俾封左佢又唔係堂會人士,点解&hellip ...
我今朝見到我屋企附近地下貼左好多習主席的相,唔知清左未,搭車時見到,太快駛過冇影相。

回覆 引用 TOP

引用:

雖然好詭異,不過承你貴言

今晚收工同老虎上深圳住下先,

日日屈系香港個心累死了!
去大場揼下骨,金X園吃砂鍋粥,
再水煮魚,再看看mate 30 pro,
或看看电影咁。
小市民的生活,不過如此。

。。。。。

还有個重要任務,成事了再分享~
我一向工作先行,順便吃喝玩乐。

。。。。。

祝各位巴打絲打,
週末星期天,
天天都安好!

引用:
原帖由 慎房尾束 於 2019-9-27 19:31 發表

請問無國界醫生有冇問題,捐左好耐
凡係外國背景既全部都有問題

引用:
原帖由 jackie123 於 2019-9-27 07:56 PM 發表

雖然好詭異,不過承你貴言
更詭異係文滙訪問飛機師

譚文豪昨日接受香港文匯報專訪澄清,自己2016年當選立法會議員後已沒有飛,故肯定與事件無關。他強調自己是「和理非」,對暴力感到心痛,並始終認為自己既是香港人,也是中國人,不支持「港獨」。他說,現在問題是「一國兩制」在設計時未能預視幾十年後的問題,故要回到初衷,並要為香港市民、特區政府和中央政府重建互信,多作溝通。

譚文豪說,自己現時仍是「和理非」,「我相信沒有香港人會希望見到暴力的出現,不希望見到有人受傷、打人或有人被打,都不想見到,作為香港人,見到這樣的情況一定會很心痛。」被問到會想對暴力分子說些什麼,他說︰「不要危及普通市民的安全,一些不打算參與示威的人或會受到威脅,這是一個大問題。」

暴力是「表徵」 如病了會發燒

對於現時社會出現的暴力問題,譚文豪認為這只是一個「表徵」,特區政府應要處理背後原因,單是以提高刑罰、拘捕所有違法分子,並不能完全解決問題。他又以「病」和「發燒」去比喻︰發燒只是病的表徵,始終還是要治病的本身。那「發燒」要不要處理?他說︰「我明白警察為何要執法,警察執法是沒有問題的,但要依既有法例執法,不要偏離。正如犯法的人也知道自己犯法一樣,我覺得重要的是,你做回應有的角色。」

香港亂局逐漸蠶食「一國兩制」過往的成功,譚文豪認為,「一國兩制」在回歸前設計,當時難以預視幾十年後香港的情況,「但我們一直強調要在『一國兩制』的框架之下、基本法之下,如何令香港爭取應有的民主自由。」

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-27 19:50 發表

會否係有暗殺隊搵過飛機師?

引用:
原帖由 太大星 於 2019-9-27 08:13 PM 發表

更詭異係文滙訪問飛機師
要繼續做機師,佢邊有得揀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-9-27 08:15 PM 發表

會否係有暗殺隊搵過飛機師?
傻的,阿爷係詩文人尼架

本无心做英雄,都只不过一场空
針對警隊過份暴力原來另有目的:
1) 警隊本身是磨心,只因政治問題而動用警隊去處理
2) 暴徒大肆破壞,堵塞道路,警隊可以不理嗎?
3) 比喻說,暴徒用長劍,警隊還可以用短刀嗎?暴徒用槍,警隊還可以用警棍嗎?到警隊用槍時,又話警隊違規,要警隊用回警棍,豈不是暴徒就是可以肆無忌憚嗎?

4) 警隊被視為阻止暴亂/或陰謀的最後一道防線,防線破了敵人必可長驅直進,達到其目的。所以一直是被針對的目標,並用各種不同歪理和手段去摧毀它。

因為別人不會一生陪伴著妳,唯有自愛,才能踏出尋找幸福的第一步。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-27 20:30 發表

傻的,阿爷係詩文人尼架
暗殺隊名黎姐,可以請佢去飲飲茶,聊聊天

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-9-27 08:12 PM 發表

講開捐款,傷心師兄,

有没有國内的可靠項目作參考?

例如希望小学之類。

好老土咁講,

能够為國家付出一点一滴,

就是福氣!

不要避重就輕 請譚文豪譴責暴力!

接受專訪 拒與暴力割席

當廣男今日如常地睇新聞,而睇到譚文豪接受《文匯報》專訪「反暴力」嘅時候,第一個反應係,「我有冇睇錯呀?譚文豪接受《文匯報》訪問反暴力、反「港獨」?」望多兩眼,真係無睇錯,譚文豪除咗話相信無港人希望見到暴力嘅出現,「作為香港人,見到這樣的情況一定會很心痛」,仲話自己係香港人、中國人,佢所屬政黨一早表明唔支持「港獨」。睇完呢篇報道,廣男就喺度諗,如果譚文豪反暴力,係咪應該再直接啲,譴責暴力再同暴力割席呢?

https://www.speakout.hk/%25E6%25B8%25AF%25E4%25BA%25BA%25E8%25A7%2580%25E9%25BB%259E/49131/%25E4%25B8%258D%25E8%25A6%2581%25E9%2581%25BF%25E9%2587%258D%25E5%25B0%25B1%25E8%25BC%2595-%25E8%25AB%258B%25E8%25AD%259A%25E6%2596%2587%25E8%25B1%25AA%25E8%25AD%25B4%25E8%25B2%25AC%25E6%259A%25B4%25E5%258A%259B-%2523selected

陳四萬前二曰都係話停止爆力,玩大咗,唔知點收科

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-9-26 08:00 PM 發表

【19:12】第二名市民先問及,為何政府仍然不願意成立獨立委員會,她強調一國兩制已無法說服他們完整存在。她亦提及近月荃灣、元朗有市民被黑社會打,但市民投訴無門,是否認為律政司辦事不力,才讓香港人活在恐懼之中?

她指自己三十歲左右,從事金融業,過往沒有對政府不滿,但近日感心痛,心痛不是有人破壞基建,原來警方指鹿為馬,是否認為警方失信於民,她難相信警員打人卻指打「yellow object」,過往香 ...
老實講,尋晚場所謂對話大會倒不如話係俾黃絲嘅集氣及制造假民意嘅大會!
首先黃藍比例已經嚴重失衡(我就當個抽籤機制非常非常公正,即係代表藍色力量根本就少到......)!全場抽好似三十人發言,居然得4個係撐警,仲要之後俾人揭發其中一名撐警人士原來係警察(即刻又俾班連X曱甴恥笑想煲件事)!果真親者痛仇者快!!成場嘅氛圍就好似話比其他市民知,撐暴徒撐示威者撐學生係全港市民嘅主流民意,撐警嗰班唔係自己人就一定係中共俾錢叫佢哋出聲害香港嘅意思咁!
再唻!妳林鄭點衰都叫做特區首長,係香港嘅領導人,DLLM居然容許人幪面出場?有冇攪X錯呀?喂!呢個係妳林鄭主場呀,既然公平公開對話係咪應該訂明在場所有人士均不得戴口罩及幪面出席呢?妳林鄭而家居然容許及縱容人幪面?咁下場係咪又容許戴豬咀甚至full gear出埸呢?妳林鄭咁玩法即係完全認同暴徒行為係正確係合理之餘仲要將政府淨低嗰丁點兒嘅威信以及警隊喺呢幾個月唻所做嘅一切一切都全部揼落咸水海?
咁呢場唔係赤裸裸嘅林鄭政府示弱俾黃絲曱甴暴徒集氣大會又係乜?

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-9-27 08:12 PM 發表

好左外國野幾間我都係捐一次咁大把
我一直捐開東華指明係醫療用途
因為之前辛亥中學事件
今年考慮緊仲捐唔捐咁多
另外,我之前見大叔貼有位師姐好似係支付寶捐
我今日就試左少少地係微信捐

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]