• 瀏覽: 1,111,773
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 375
引用:
原帖由 LEE3509 於 2019-9-22 08:55 PM 發表

算啦,今日新知識!
今日有個post:佢地話警察暴力,我叫佢地睇tbb直播先講
佢叫我吾好睇有立場既tvb新聞,睇多D中立既立場新聞
我個腦停左一陣,笑左,吾識反應!佢真心想幫我 ...
中立既立場新聞 我服左佢 低能無下限 唔知有冇更好嘅例子

熱賣及精選
引用:
原帖由 LEE3509 於 2019-9-22 08:55 PM 發表

算啦,今日新知識!
佢哋星球嘅嗰條赤道就喺正南極圈,我哋地球人唔會理解,呢啲就係「知識盲點」🤭🤭🤭

回覆 引用 TOP

引用:

算啦,今日新知識!
黃人一直都話立場係最中立既媒體

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-9-21 10:00 PM 發表

老老實實
而家學歷泛濫嘅時勢
攞住張high dip都入咗海關做關員
穩穩陣陣坐幾年就等升
去黃大仙還神啦
仲出嚟搞事......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-22 04:40 PM 發表

今次已經系第二次,仲吾識收手,下次再出事,好大機會成班黑妓同埋真記拎住camera 發傻咗咁睇住邊條友活生生燒死。
係咁爽,支持

回覆 引用 TOP

啱去完廈門返黎,真係好舒服。返黎香港無論坐港鐵,係公司都要接觸到d煩事,好想係大陸

引用:
原帖由 木雞 於 2019-9-22 09:15 PM 發表

中立既立場新聞 我服左佢 低能無下限 唔知有冇更好嘅例子
都講咗已經有立場嘅新聞

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-22 01:21 AM 發表

其實深圳租/買樓香港返工
交通費都幾貴
如果平啲應該吸引不少人搬上去
貴係一個問題
另外轉幾次車上上落落又要排隊過關
真係好攰
十幾年前試過
仲要係住皇崗口岸附近
都頂唔順
而家年紀大更加無咩可能

引用:
原帖由 Chilie 於 2019-9-22 06:20 PM 發表

的確!宜家除咗返工,就係屋企附近走動,完全冇心情出街行,好唔想睇倒啲曱甴攪過嘅地方啲痕跡。還好黃大仙地鐵旁支國旗重喺度,每次返工行過都懐住珍惜嘅心情抬高頭望下 ...
我明白
以前我經常帶小朋友去黃大仙警察宿舍旁的小公園玩,但自從個邊多次變成戰場後,我不想再去

小朋友讀的幼稚園,每天早上會唱國歌,但今年有家長投訴,慶幸暫時仍保留
但我很怕他在地鐵突然唱,我不肯定能否保他安全……

很難過,為何在中國國土唱國歌要小心翼翼?

引用:
原帖由 bbs16894168 於 2019-9-22 10:10 PM 發表

都講咗已經有立場嘅新聞
YES 立場新聞就系 已經有立場嘅新聞

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-22 07:08 PM 發表

而家邊個痴老尾就等於不歸路。

好似之前一開波新地吾比差佬入商場,今日終於攪到佢哋,我系非常支持警察按新地要求,吾入去商場裡面,話之佢成個商場燒晒去,燒埋暴徒自己陪葬。

呢班四大家族,為咗錢同佢老尾合作賣港,我預感佢哋一個一個會開始後悔。做生意既人,純粹系要錢,吾會攪到參與去開戰咁笨。而家洗濕咗個頭,睇怕都要繼續攪落去比千夫所指。

遲下,移民咗去米割既中國人,睇怕想撤資或離開米割,隨時都會比人 ...
其實,如果夠人,我都想加入偽旗行動,幫犯民同曱甴放血,例如參加佢地D商場習會,揾機會落手爆玻璃打保安放火燒埋佢個保安位等等等等

回覆 引用 TOP

剛才見到油管有一則講深圳新房市政策,頗有意思,香港模式已經被嫌棄
https://www.youtube.com/watch?v=xb0vzRPLqbQ
另外,原來前海一直吸收緊科技法律人才,唔好以為只係搶金融才俊,自認有本錢可以參考下
http://qh.sz.gov.cn/ljqh/sghz/

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-9-22 08:54 PM 發表

但係不能排除海關發動政變攻擊政總可能性

海關放水俾黑槍進港,加上自己發動政變,到時警察就腹背受敵
政變就大條道理武警入城了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-13 09:12 PM 發表

點解你地咁大反應?

攞出嚟,咪即係打算駛出去買野囉。

我學術數,反術數。叫人唔好算命睇風水。其實無衝突。

我反陰司紙,唔一定完全一張都無㗎,況且港紙鉤住,咪港紙都唔用得?

想攞住硬野當錢駛,唔係唔得,只係時間未到,未到之前咪繼續用住紙錢先囉。 ...
大師,拜讀了你的墨水,膜拜你。

我有一個問題,美元變廢紙後,人仔應該安全,除了硬體外,是否應該儲人仔?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]