• 瀏覽: 1,181,917
  • 回覆: 58
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 diverstranger 於 2019-9-26 07:05 AM 發表

天后廟通常都係係海邊,班甲由一定當睇唔到㗎啦。哈哈哈
所有天后廟都是建於海邊,包括台灣的都是。

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-26 07:17 AM 發表
一個(錢)字

引用:
原帖由 P6602611 於 2019-9-26 09:31 AM 發表

其實開放日有一班全副武裝既快速反應部隊坐係房入面standby,歡迎廢青挑機
他們是傻,但未想自殺。

引用:
原帖由 清晨小小樓奴 於 2019-9-26 12:42 PM 發表
捐農地一定唔收貨,挾農地待政府帶頭改變用途?一係唔好捐,一係將全數囤積日久的農地[讓回]給政府。成班肥到襪都着唔落啦,驚啲農地啜著隻腳呀! ...
新世界第三代有腦,難怪彤叔要等第三代接棒。
在政府立場來說也是好的提議,大家都有好處,先從大方向出發,是比填海造地快些,可以二方面進行,將供應走在需求之前。

引用:
原帖由 SilverHaze 於 2019-9-26 02:32 PM 發表

中學時代曾在荔灣扒艇,當時想不到,日後會短暫住在附近.
另一個曾扒艇的地方是沙田,即今沙田第一城處,後來竟又在那裡住了兩三年.

特區政府如果一早高調駁斥一眾環保 L,勇敢開發土地,今日香港會不一樣. ...
只是不敢得罪地產黨啫。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-9-26 05:43 PM 發表

咁其實係想政府响無需補地價下起屋,另外要政府起週邊配套

到時屋起好左,就同政府响補地價問題上打死狗講價

佢地邊會死錯人
要急速有地,也是無辦法中的辦法,遠水不能救近火,而且要保住香港自由經濟體系,免被其他有心人口實,亦可算二全其美,成大事需從大方向行,不能小家子氣。

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-9-26 08:00 PM 發表
【19:12】第二名市民先問及,為何政府仍然不願意成立獨立委員會,她強調一國兩制已無法說服他們完整存在。她亦提及近月荃灣、元朗有市民被黑社會打,但市民投訴無門,是否認為律政司辦事不力,才讓香港人活在恐懼之中?

她指自己三十歲左右,從事金融業,過往沒有對政府不滿,但近日感心痛,心痛不是有人破壞基建,原來警方指鹿為馬,是否認為警方失信於民,她難相信警員打人卻指打「yellow object」,過往香 ...
為何沒有提及921元朗黑衣人打中年人至頭破血流,沙田美心皇宮酒樓無差別打食客?是否以偏概全?

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-9-27 01:00 AM 發表

林鄭講野都唔掂
怕得罪曱甴
爭在未向曱甴say sorry
難為班警察做餐死

仲以為有咩公關妙計
勞師動眾一大輪
又係俾人鞭
可能是想黃C熱情勿減退

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-27 12:34 PM 發表

好似之前一直只有佢地起人底, E+ 藍色都有本事起佢地底, 感覺是平衡番D, 心理上是BACKUP左藍色無咁怕, 不過, 可以的話, 第1樣要做就是控制番FB, E+ HK個FB是台灣管, 搶番過來由其他地方管, 打死佢SERVER,等成日上唔到等, 晌文宣上,應該好幫到手.... ...
12月香港的根server由Ipv4變成Ipv6,而中國獨立一個,網上訊息將不一樣。

引用:
原帖由 royrac 於 2019-9-28 09:29 AM 發表

點解會有尼個改變呢?
因全球13個根服務器已不足應用,過去日本,歐洲,亜洲,英國各一個,美國有9個,所有互聯網信息都先去美國再轉至收件人收,12月後中國自主建設投入,無需要轉去美國,可以直接去收件人。亦是中國多年爭取到的成果。

引用:
原帖由 papaj 於 2019-9-28 12:48 PM 發表

其實棋局勝負已分,最後勝方一定係中國!分別只係贏幾多定慘勝?
只不過如今特區政府根本就好似完全放pair唻做完全一啲積極性都冇,好似好配合曱甴「攬炒」個諗法咁,咁最後香港爛晒甚至可能連大陸國內鄉鎮都不如嘅時候咁對於阿爺唻講又會唔會覺得有利,又係唔係佢所願呢? ...
未必不利,

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-28 01:37 PM 發表

香港是大部分香港人配合牠們而得的果 >> 你E句野好尖銳.....拮得好認但對, 包括沉默不表態果D,
簡單數學: 700萬人-200幻= 500萬是不表態, 當中有幾多是暗黃? 一半 250萬?, 是的話, 450萬是支持反中, 你叫阿爺/政府做咩好? 可以用強硬? 真是要陣壓? 破壞HK所有? 阿爺一早就叫大家表態啦, 俾阿爺睇到是點情況, 不過無反應, 連果d ...
阿爺正在等這個果。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-9-28 02:40 PM 發表

唸住揸國航啩?
佢想也不可以。

引用:
原帖由 danelee 於 2019-9-30 07:05 PM 發表
10月1號以下地點均有黑衣人搞活動👇🏻
北區:北區運動場
大埔:天后宮風水廣場
沙田:新城市
黃大仙:黃大仙廣場
九龍城:亞皆老街球場
深水埗:深水埗運動場
觀塘:apm
西貢:單車館
油尖旺:麥花臣
葵青:葵涌運動場
荃灣:沙咀道運動場
屯門:屯門公園
元朗:元朗公園
南區:香港仔中心
中西區:中山紀念公園
灣仔:維園
東區:太古城
離島:東薈城/梅窩碼頭 ...
有沒有甘多激進黑衣人?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]